Pneurevue.cz » Fórum » Myslíte si, že legislativa v oblasti zimních pneu pozdrží nástup jarní sezony a povede k jejímu oslabení?

Myslíte si, že legislativa v oblasti zimních pneu pozdrží nástup jarní sezony a povede k jejímu oslabení?

 

pondělí, 23. března 2009

Otázka ze dne 23.3.2009

 

Co nového očekáváte ve svém oboru v příštích několika měsících?

 
 
 
Fosfor
Fosfor Přesně jak píšeš, je tu nějak moc velkoskladů, kteří mají chuť dodávat nám servisákům. U mne je každou chvíli nějaký jiný obchoďák - poslední dobou jsou u mne dost aktivní z Treadtelu, ale to je pořád dokola jen West Lake, Accelera a občas nějaká značková pneu.
pondělí, 30. března 2009
 
Petrlas
Petrlas Fosfore,je dobře že bereš třeba Nokiany od GPD,protože dnes ty rozhoduješ od koho si vezmeš a ty udáváš podmínky a ne nějaký vyfešákovaný obchoďák.Dodavatelů je na náš trh až moc velký přebytek.
pondělí, 30. března 2009
 
Fosfor
Fosfor Ne každý dodavatel, ale umí všechny značky dobře. Takže naco mi bude, že budu mít super podmínky například u Ihle na Pirelli, když přijde zákazník a bude chtít Hankooky od GPD a nebo třeba Rotex z Careny. Každý z dodavatelů je zaslepený a jede si svou cestou, má pocit, že on je ten nejdůležitější a nikoho dalšího nepotřebuješ. To jsou pořád jen procenta, procenta, odložené malusy ale co z toho, když najednou vidíš, že gumy koupíš někde levněji. Ihle nemusím, kdykoliv jsem od nich něco chtěl, tak mne to vyšlo koupit levněji někde jinde. A jejich slova, že až u nich udělám obrat takový a takový, tak mi dají VIP podmínky nemusím. Ale nejhorší je na toto NOKIAN, jednal jsem s jejich obchodním zástupcem ukazoval jsem ceník kolik mám z GPD a on jen krčil rameny, že GPD to nakupuje u nich a že až udělám obrat milion korun, že mi ceny o jedno procento sníží. A nemohl pochopit, že i tak je pro mne GPD v tu chvíli levnější o skoro pět procent. Měl to černé na bílém a pořád dokola mlel o tom, že musím kupovat od něho, zvyšovat obraty, pak budu mít lepší ceny a časem se mohu dostat na stejné ceny jak mám z GPD.
pondělí, 30. března 2009
 
Kikos
Kikos IHLE nemůže uspokojit mně,tak mého zákazníka už vůbec ne.Vyřadil jsem je už dávno a nelituji toho.Pirelli prodává každý druhý blbec s 55% slevou, takže těch pár procent mi nestojí za to abych to vůbec bral.Pirellka je totálně zdevastovaná značka na našem trhu.
pondělí, 30. března 2009
 
Hogan
Hogan FOSFOR souhlasím s tím že je potřeba sledovat ceníky všech a porovnávat,ale nehohu uplně souhlasit s těmi více dodavateli.Znamená to tedy tříštit svuj již ne tak velký potenciál mezi víc dodavatelú a pak nedostaneš pořádné podmínky nikde.Proto myslím že je lepší mít jednoho stálého hlavního na všechno a od něj mít super podmínky a pak maximálně ještě jednoho jen na to na co má ten hlavní uplně blbý ceny.Jinak myslím že jde taky o kvalitu a rychlost dodávek když něco slíbím zákazníkovi tak abych se na to mohl spolehnout a v tom si myslím ty co jsi uvedl moc nevynikají.Vím že většinou když nikdo nic nemá v nějakém blbém rozměru tak většinou u IHLE mají a múžu tedy svého zákazníka uspokojit.Což je pro mě dúležitý.
pondělí, 30. března 2009
 
Fosfor
Fosfor Pokud to jde, není dobré být závislý jen na jednom dodavateli a brát jen z jednoho zdroje. Já menším servisům vždy radím mít jednoho hlavního dodavatele (Tirex, GPD nebo třeba RTEC) a pak pár menších (Carena, Adapa, Chára, AM Pneu apod.) Každý z dodavatelů umí nějaké pneu nabídnout levně a pokud je to možné, vyplatí se sledovat konkureční ceníky.
pondělí, 30. března 2009
 
Péťa
Péťa Částečně souhlasím s HOGANEM u IHLE když bereš a máš slevy tak Pirelli mají super,Dunlop mají docela dobrej a Michelin a Kleber mají taky v pohodě.Fakt je že Barumky mají drahý ale ty se snažím neprodávat protože konkurovat internetu a nevydělávat se mi nechce.No a Bridgestone se stejně moc neprodávají nikdo to moc nechce to radši zákazníkum doporučim Michelin.
pondělí, 30. března 2009
 
Hogan
Hogan Kikos,Ferda,Max a další kdo moc neumí počítat nebo neznají jak u IHLE fungují slevy za odběry.A taky pozor,netvrdím,že všechno beru od nich.Fakt je že Bridgestone a Firestone mají drahej,ale ukažte mi jeden velkoobchod kterej je nejlevnější ve všem!!Já třeba od IHLE beru Pirelli mají je super příklad:185/60R14 82H P6 Ecoimpact po odečtení mé slevy 996,-czk což je 56% sleva z doporučené ceny!!Nebo 165/70R14 81T Dunlop SP30 888,- je to 59% z doporučené ceny,185/65R14 86T Dunlop SP30 982,- je to 58% sleva!!Jinak Klébry a Micheliny mají taky dobrý.Tak že MAXI s nějakou Bridgestone mi moc neoslníš každej má něco dobrý a něco špatný.Jde jen o to umět si to spočíst a to ty asi v některých případech nezvládáš.To nemyslím ve zlém je to Tvuj kšeft a múžeš si to počítat jak chceš.
pondělí, 30. března 2009
 
Petrlas
Petrlas A ještě paní ministrině vyhrožuje Continentalu,tak to je silné kafe.To je to samé jako bych zákaznikovi taky něčím vyhrožoval.To jsou mi ale nápady.
neděle, 29. března 2009
 
KISS
KISS Je mi docela líto provozovatele stránek, že každá diskuze na jakoukoliv otázku sklouzne do polohy servis-internet. Chápu, je to dnes naprosto dominantní téma a dostává se možná na vrchol, ale nyní k otázce. Legislativa nemá zásadní vliv na nástup sezony, spíše počasí. Doby, kdy jsme poroučeli větru a dešti jsou pryč a proto musíme vydržet. A co nového. Jak víte padla vláda. Opozice již hraje na strunu prodejcům aut (šrotovné) a vejde v platnost odpočet DPH. Tyto faktory opět se částečně negativně promítnou do nákupu nových pneu. Budou vyčkávat firmy i jednotlivci s investicí do svých starších vozů. Dále se dle mých informací značně snižuje počet najetýck km u služebních vozů a poptávka se přesouvá k levnějším značkám. Tato osobní zkušenost je v přímém rozporu s chápáním situace v pneumatikách, jež má francouzká ministryně, zmíněná v ekonomické rubrice. Tato dáma buď to neví co mluví, nebo je domluvena s pány Filipem a Štěchem, jinak si to neumím vysvětlit. Tato logika praví: mám li možnost si vybrat ze dvou identických produktů, vyberu si ten dražší? Je mi líto, ale naši zákazníci takto neuvažují!!!!!!!!!
neděle, 29. března 2009
 
Kikos
Kikos Jsou úplně mimo realitu.Neřešme Ihle je to zbytečné.Mají své ceny a když to prostě nebudeme brát,tak to prostě neprodají.A ti co si to od nich vezmou na komis tak poznají, že to taky neprodají a pak si možná uvědomí, že ty ceny stojí za houby.
sobota, 28. března 2009
 
FERDA
FERDA Tak to by byla opravdu sebevražda!IHLE asi spadlo z Marsu.
sobota, 28. března 2009
 
max
max Naprosto souhlasím s Kikosem.To raději na volné místo uskladním pneu zákazníkům.Než zabrat místo neprodejnýma pneu.Dám malí příklad ihle chce za bridgestone 195/65 15 1690kč dam ji bez zisku a stejně sem o 400kč dražší neš doprpneu .a ještě zákazník chce 50% slevu na práci jeli koš si u mě koupil pneu.To je přímo moje sebevražda.
pátek, 27. března 2009
 
Kikos
Kikos Na co mi bude pneumatika na sklaďě 5 měsíců ležet a na kterou se budu jen dívat,když cena nákupní je tak vysoká, že ji neprodám.To si ji raději objednámm a mám ji na druhý den a mnohem levnější než od vyčuraného IHLE.
pátek, 27. března 2009
 
Hogan
Hogan Tome,Maxi a Kissáku myslím že neumíte až tak moc dobře počítat když tvrdíte že IHLE je katastrofa.Třeba ta služba co jí říkají "naskladnění" a dovezou mi kolik chci pneu zdarma a pak na konci července jim mužu vrátit co neprodam a jenom to co prodam na tom konci července zaplatim.To je 5 měsícú splatnost s garancí zpětného odběru,tak jestli umíte počítat tak mi řekněte kdo jinej Vám tohle nabízí??A Ty ceny když si z ceníku odpočtu mojí slevu jsou myslím stejné jako Ty Vaše,až na Barumky ale ty stejně neprodávam a prodávat nebudu.Ty ať si prodává nejlevnějšípneu a vydělává těch pár korun na gumě.
pátek, 27. března 2009
 
Franta S.
Franta S. Stojí to opravdu teď za houby.Práce málo,neplatičů hodně,problému ještě víc.Situace je tak vážná,že musím propustit zaměstnance.Mrzí mě to, ale jinak to nejde.Nebaví a netěší mě ale vůbec nic.Řeknu to stručně,stojí to za .....
čtvrtek, 26. března 2009
 
Bořek
Bořek Myslím, že legislativa v oblasti zimních pneu pozdrží nástup jarní sezony jen u některých firemních zákazníku,kteří jezdí dálkové trasy a překračují místa s novou značkou.Spíše se domnívám, že teď posunulo přezouvání počasí, které je zatím velmi chladné. Oslabení očekávám v prodeji pneu firemním zákaznikům a především v sektoru nákladních pneu, kde již teď je situace velmi nepříznivá.V příštích měsících očekávám prohloubení krize i v našem oboru. Nastává velmi špatná platební morálka firem a proto jsem musel přistoupit, k velmi tvrdým a radikálním řešením, které situaci řeší.Bude ještě určitě hůř, ale domnívám se, že vše špatné je na něco dobré a věřím že to zlé může přinést i svá pozitiva. Čas ukáže jak to bude, já jsem v tomto optimista.
úterý, 24. března 2009
 
Ládin
Ládin K oslabení to asi nepovede jen se to mírně posune ten začátek.A nového očekávám že se to alespoň troch zlepsí.Ne dělám si srandu bude huř!!!!!
úterý, 24. března 2009
 
Anubis
Anubis Narkomane, už níže jsem psal, že na blbosti nebudu reagovat. A to stále platí. Jen by mne zajímalo to vysvětlení okrádání, ze kterého jsi obvinil pana Částku.
úterý, 24. března 2009
 
Poo
Poo Když jsem se s tím tak psal tak to sem dám ještě jednou, to bych nerad aby to hned za dvě minuty zapadlo.... Jinak mě překvapilo že někdo v pneurevue pracuje i v tuto dobu. Tak přeji hezký večer.
pondělí, 23. března 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz