Pneurevue.cz » Fórum » Myslíte si, že legislativa v oblasti zimních pneu pozdrží nástup jarní sezony a povede k jejímu oslabení?

Myslíte si, že legislativa v oblasti zimních pneu pozdrží nástup jarní sezony a povede k jejímu oslabení?

 

pondělí, 23. března 2009

Otázka ze dne 23.3.2009

 

Co nového očekáváte ve svém oboru v příštích několika měsících?

 
 
 
HOGAN
HOGAN Lukáši netuším co znamená,že za tebou stojí to se dá vysvětlit všelijak ale fakt je že já se snažím takový "sračky" jako Westlake a jim podobné neprodávat jsou s tím akorát problémy.A v podstatě tyto "sračky"tvoří 70% jejich nabídky.To se všichni múžou podívat.Já radši vysvětlim zákazníkovi ať si koupí třeba Sebring že ho to vyjde jen o něco dráž a kvalita daleko větší.Nebo třeba Kleber.Ale Čínská kvalita mi nesmí přes práh,tak že ani Treadtel.
čtvrtek, 4. června 2009
 
Lukáš
Lukáš Ihle - nepsal jsem, že jede s internetem, ale že mu ujel vlak. Ty ceny co mi dávají jsou dražší než za kolik koupí zákoš gumy na průměrném internetovém obchodě. Treadtel ma internetový obchod pro zákoše z ulice? Můžete mi poslat odkaz? O tomto slyším poprvý. Já jedu z Treadtelu hlavně West Lake, Acceleru a pak Goodyear, Bridgestone a okrajově další. Při předzásobení si vyberu co potřebuju a pak jen dobírám podle toho, co chce zákoš a co mají skladem. Určitě mají menší sortiment jak například GPD nebo jiný podobný velkoobchod, ale stojí za mnou víc jak jiný dodavatel. Takže u mne vítězí Treadtel. A sklad v Olomouci vidět nepotřebuju, pro mne je hlavní, abych měl pneumatiky včas vždy u sebe v Kladně.
čtvrtek, 4. června 2009
 
V4C
V4C Chci poznat toho "kolegu", co se z 90% spoléhá na Tradtel. Přesně jak je napsáno pode mnou. Hlavně čína a pod. Chtěl jsem si prohlédnou jejich údajné obří zásoby. Čekám již dva roky na možnost se do Olomouce podívat a výmluvy jsou až trapné, proč to stále nejde. Rovněž struktůra vlastníků minulých i současných pro mě rozhodně není zárukou dlouhodobé spolupráce. A jestli doposud nejedou na koncovky, tak dříve či později do toho šlápnou, nakonec jako všichni.
čtvrtek, 4. června 2009
 
HOGAN
HOGAN Lukáši mám tedy pár otázek.Treadtel je podle mě taky takovej maskovanej internetovej obchod.Nebo se pletu?Dostávám nabídky a podle mě sortiment nemají nic moc.Samej Budget nějaké economi a prémiové značky jen některé a jen v některých rozměrech.A taky by mě zajímalo se kterým internetem dělá Ihle?Když jim ujel vlak jak píšeš.
čtvrtek, 4. června 2009
 
FERDA
FERDA The Wasto, ono je to těžké ho vynechat z diskuze, když nás všude obklopuje a bohužel zasahuje i velmi negativně do naší práce.Lukáši ty jsi asi tvrďák a stéjně jako já se s dodavateli nepáráš.Je jich jako much a je s čeho vybírat.
čtvrtek, 4. června 2009
 
The Wasta
The Wasta Chlapi, přestaňte už pořád řešit ten internet. Tady je to naše fórum, bavme se o normálních věcech a na internetové obchody, dodavatele, starosti s nimi zapomeňme. Vždyť z nás ty kluci z netu musej mít srandu, jak je pořád dokola řešíme. Podle obchodního rejstříku za 90 % internetových obchodů stojí mladí kluci mezi 20-30 lety. Až dozrajou, tak toho taky nechaj a budou dělat něco smysluplného. Teď už mne ale bolí hlava z toho, jak pořád o nich čtu.
středa, 3. června 2009
 
Fosfor
Fosfor Lukáši, na Tirex se podívej na www.velkoobchodpneumatik.cz - to mají jako velkoobchod pro pneuservisy. Musíš být ale registrovaný. Ceny mají dobré a dost se zlepšují. Ale jinak mají tyhle internetové stránky: www.alexpneu.cz www.topneu.cz a www.axa-pneu.cz Takže když dostaneš od nich velkoobchodní slevu porovnávej to s tím, za kolik to prodávají na internetu lidem z ulice.
středa, 3. června 2009
 
Lukáš
Lukáš Pánové, není nad to mým v pneuservise svou svobodu. Vykašlete se na nějaké sítě typu Vianor apod. Vybodněte si na spolupráci s internetem. Každý pneuservis musí stát pevně na svých nohou, musí mít pravidelnou péči o své zákazníky a dodavatelé se musí předbíhat o to, kdo mu bude dodávat pneumatiky. Já jsem dost vybíravý a poslední tři sezony kupuju už 90 % jen od Treadtelu. Oni jediní nespolupracují s internetem a podporují mne. Nezlobte se na mne, ale IHLE - těm úplně ujel vlak. Jejich obchoďák u mne byl před několika týdny naposledy, ptal se proč neberu. Ty ceny co mi nabízel, si mohl strčit někam. U Tomketu to koupím levněji jako obyčejný zákoš. GPD - snaží se a snaží, ale na můj vkus jsou drazí. Tirex - neznám, když jsem hledal na internetu našel jsem prodejnce autoplachet. Carena - před deseti lety super, dneska neví, která bije. Chára - to samé jak Carena. Občas beru ještě nějaké Lassy - ale moji zákoši je nemají moc v oblibě.
středa, 3. června 2009
 
HOGAN
HOGAN Myslím že Vianor je stejná mince jako PointS,jako Premio ....Nikdy to nikomu z nás nic extra nepřineslo.Někdo mi tady nadával že beru většinu zboží v IHLE a tak jsem se k nim trochu připoutal ale vždyť tohle je pánové ještě horší,tady jste připoutaný hodně na fest a ještě smlouvně vázaný na rozdíl ode mě.
středa, 3. června 2009
 
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí Není to tak dávno, co většina z vás psala, že se na webu prodávají gumy druhé kategorie, napodobeniny značek, gumy z Polska a další nesmysly. A teď tady najednou zase píšete, že gumy na internetu jsou od Tirexu a GPD. Takže z toho stejného zdroje, co kupujete vy, nebo alespoň většina z vás. Takže jaký je rozdíl, když si koupím gumu na www.neco.cz a oni ji koupi v Tirexu a nebo od vas v pneuservise, kde zavolate do Tirexu a taky ji tam koupite? Jediny rozdil je vase cena a machrovani jak jste skveli. Bezte se uz bodnout. Jediný kdo tady má rozum je Bořek.
středa, 3. června 2009
 
Bořek
Bořek O VIANORU jsem už psal minulý měsíc a protože jsem byl mezi pozvanými na otevření servisu v Novém Jičíně, můj názor na tuto síť se nijak nezměnil.Má šanci se úspěšně rozvíjet i na Českém trhu pokuď to budou vést k dobrému cíli a tím je pneuservis. Zatím se jeví že pneuservis je pro ně srdce a to je dobře.Podle mého názoru to vzali docela vážně a zodpovědně. Nejsou tak hrubí,tvrdí a vtíraví jako byly kdysi snahy např. Barumky, Michelinu, Bridgestonu dostat mne do těchto již rozšířených servisních sítí, přesto nejsem nakloněn a nejsem zastánce ani této verzi projektu, kdy bych mněl být členem a částečně poslouchat co mám a co nemám,co můžu a co nemůžu. Vždy je to něco za něco a jsem rád za svobodu kterou mám, kde mi nikdo nediktuje podmínky a kde můžu se rozvíjet úplně sám a bez cizí pomoci.Raději než být v nějaké síti, je lepší pro mne to pak třeba prodat. Vždy je pro tu určitou společnost výhodnější vejít do zaběhlé firmy,kde mají zjíštěno kolik, čeho a co ten servis má ,dělá,buduje apod. než aby něco budovali sami na zelené louce, kde nemají žádnou jistotu, že to vůbec rozběhnou.FOSFORE, to není se jen přemalovat na oranžovo,to shodou náhod teď dělám i já a nemáto s VIANOREM ani CONTITECHEM nic společného.Prostě jsem si se všemi lidmi minulý rok na servise sednul a dali jsme návrhy na barvu,jak vymalujeme omítku na kanceláři v Třinci a vyhrála oranžová.A ted bude na řadě servis,který zatepluji,obložím a zase natřu na oranžovo.Je to jen a jen shoda náhod.A hned se tady všude v okolí vynořilo,že se spojuji s tím a tím a že to bude tak a tak.Zatím nic není a já řeším jen a jen svou činnost firmy,rozvoj,budování,zlepšování apod. VIANOR je mnohem víc a musíš k tomu pak přistoupit velmi zodpovědně, protože jakmile jsi v nějaké síti tak ji i reprezentuješ v širokém okolí,děláš ji jméno a proto musíš být velmi solidní pneuservis.Jejich myšlenka a projekt se mi líbí, přesto bych vstoupil, jen buď v nouzi, nebo při maximální podpoře z jejich strany.A ta zase ještě není z jejich strany příliš zajištěná. To je můj názor. Snad se to brzy změní a přinese to své ovoce pro další servisy.
středa, 3. června 2009
 
Neelix
Neelix Každý větší dodavatel pneu pochopil, že musí mít svůj internetový obchod a může se schovávat jak chce za jinou firmou. Tirex má své išopy a GPD má www.planetapneu.cz
středa, 3. června 2009
 
Tom
Tom Fosfore, GPD tě nezachrání od internetu. Stejně jako Tirex i oni prodávají internetu a schovávají se za jiné firmy.
úterý, 2. června 2009
 
Fosfor
Fosfor Vianor je krok správným směrem a co vím, tak v tom má volnou ruku GPD, takže ty to zvládnou ukočírovat. Věřím, že do pár let bude Vianor největší sítí tady v ČR. Jako odběratel GPD také přemýšlím, že se nechám přemalovat na oranžovo. Za zády tak budu mít silného partnera a lépe se mi bude čelit internetové hrozbě.
úterý, 2. června 2009
 
Praktik
Praktik Pánové jak vidíte a jaký máte názor na společnost VIANOR,která se rozšiřuje v České republice.Teď naposledy jak píšou na tomto portále v Novém Jičíně a chystají jak s Almou tak GPDčkem další servisy.Myslíte si, že má šanci prorazit na našem trhu?
úterý, 2. června 2009
 
čtenář
čtenář Dík ale já se ptal jen tak, protože jsi asi jedinej spokojenej člověk tady na tomhle foru. Chtěl jsem jen vědět kolik musí pneuservis prodat aby byl alespon trochu vydelečnej. Né že bych plánoval nějakej otevřít, ale je zajímavé že asi jen ty tenhle rok prodáváš(alespon podle ohlasu tady na foru :-)).Snad se to takhle pujde vsem co tady píší tím míním jak pneuservis tak internet, i kdyz si myslím že na netu jsou ty ceny fakt přehnaně nízko. Snad se ta situace pro všechny změní....
úterý, 2. června 2009
 
Bořek
Bořek Pavle děkuji za poklonu a čtenáři tobě za pochopení.Samozřejmně při osobním setkání na servise se nebráním otkrýt více karty o činnosti,práci,investicích,ale také i o prodeji a zisku.
úterý, 2. června 2009
 
čtenář
čtenář Ok. Rozumím ti....
úterý, 2. června 2009
 
Pavel K.
Pavel K. Ani se ti Bořku nedivím, že to tajíš.Tohle jsou informace, které se nerozdávaji na počkání.A pokuď má někdo velký zájem koupit tě, tak to musí i dobře zaplatit.Zvýšený zájem o tvou provozovnu v Třinci,není pro mne vůbec žádným překvapením.Znám tě pár let a vidím jak to vše rozšiřuješ,buduješ,zkvalitňuješ.Jseš na skvělé linii a cestě vpřed narozdíl od některých pneuservisů, které ještě nepochopili v jaké jsou době.
úterý, 2. června 2009
 
Bořek
Bořek Tyto údaje jsou dost choulostivé,důvěrné a tajné, protože se je snaží zneužít někteří lidé a konkurence, proto ti je nemohu napsat. Tyto informace jsou např.teď předmětem jednání s několika společnostmi a firmami, které se vynořili a mají enormní zájem o koupi mého servisu v Třinci. Můžu ti jen napsat, že např. značku LASSA,která je pro mne jedna z prvořadých, prodám jen v osobních pneumatikách přes 2000ks ročně. Samozřejmně prodávám kompletní sortiment solidních pneumatik od dealerů v České republice,takže číslo je podstatně vyšší.Jde především o pneumatiky Bridgestone,Firestone,Michelin,Nokian,Avon,Dunlop,Goodyear atd. Ale samozřejmostí je i prodej Barumek,Matadoru,Sav atd. i když jen omezeně. Tyto značky nejsou pro mne z obchodního, ale především technického pohledu zajímavé. Mám přesné čísla, kolik čeho se prodalo a prodává, ale opravdu toto tady nebudu psát.Určitě to pochopíš.
úterý, 2. června 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz