Pneurevue.cz » Fórum » Myslíte si, že legislativa v oblasti zimních pneu pozdrží nástup jarní sezony a povede k jejímu oslabení?

Myslíte si, že legislativa v oblasti zimních pneu pozdrží nástup jarní sezony a povede k jejímu oslabení?

 

pondělí, 23. března 2009

Otázka ze dne 23.3.2009

 

Co nového očekáváte ve svém oboru v příštích několika měsících?

 
 
 
Jindra
Jindra Plně souhlasím s Alexandrem. Vianor není klasická franchisa. Je tam dostatek volnosti. Viděl jsem smlouvu s GPD a je to zcela něco jiného než když jsem dostal nabídku od Firstopu.
pondělí, 8. června 2009
 
Alexandr
Alexandr HOGANE,je mi jasné,že budu částečně omezen,ale na druhou stranu budu mít i podporu od výrobce a ne od překupníku gum jako je POINTS, nebo FIRSTOP. A Micheliny i Klébry budu klidně dál prodávat, to se zase nebojím, protože vím jak to např.funguje ve Švádsku,kde naopak dle zájmu pneuservisů se nasmlouvá i jiny výrobce.A je rozdíl když příjde výrobce nějaké značky pneu s poptávkou pro 500 pneuservisů,nebo ty jako servisák.Radil bych ti si pročíst smlouvu třeba u GPD a pak uvidíš.Napřed musíš mít ale aspoň trošku servis k světu a ne nějakou konírnu.
pondělí, 8. června 2009
 
FERDA
FERDA Tak to Brno letos je opravdu katastrofální.Taky smekám jen před vystavovateli strojů a zařízení, kteří tam jsou. Jinak vše kolem je totální propadák až destrukce autosalonu.
pondělí, 8. června 2009
 
Hogan
Hogan Alexandr jsem zvědavej jak u Vianoru budeš nakupovat třeba Michelin s Klebrem atd...Budeš dělat to co oni chtějí a prodávat co oni Ti řeknou že je dobrý.To už si rovnou otevři Mc Donald tam se aspoň najíš a konkurovat To bude akorát KfZ s kuřatam.Protože franchise jako frenčíz je to jedno a to samé.
pondělí, 8. června 2009
 
Hassak
Hassak Je opravdu vidět, že letošní ročník brněnského veletrhu velice klesnul. Obsadit jeden z pavilonu, Policii ČR a armadou o tom svědčí- je to vyloženě zaplnění výstavní plochy tohoto areálu.Který v minulých ročnících byl mnohonásobně obsazenější a byly zde tovární značky. Dnes zde najdetete nejbližší zastupce dané značky, ale tovární expozice nikoliv. Je to smutné, ale je to v důsledku finanční situaci na světě, kdy se automobilkám vyplatí místo nákladné expozice poslat nejbližšího zástupce dané značky, který nejen expozici doslova odflákne, ale ani ji pořádně neprodá, jelikož neumožnit lidem prohlídku některých vozidel, která zůstávají zamknutá i přesto, že se je snaží v době krize automobilového průmyslu prodat a zákazníkům co nejvíce předvést- zřejmě je nepotřebují ukázat?
pondělí, 8. června 2009
 
Martin
Martin Brno to ztratilo už před mnoha lety, kdž se neumělo rozhodnout, jestli udělat výstavu pro profíky nebo lidovou pouť. Chtěli obojí, teď mají nic, i když souhlsím, že se to víc podobá tý pouti.
neděle, 7. června 2009
 
Bořek
Bořek Tak jsem se právě vrátil z Brna a musím jen po mnoha letech v krátkosti napsat a konstatovat, že letošní veletrh je pro mne totálním zklamáním.Jestliže jsem tušil, že to letos nebude nic slavného, tak pro mne to byl absolutní propadák.Vážím si tu hrstku odvážných, kteří našli vůbec odvahu vystavovat.Absolutně je obdivuji a nedivím se, že mnozí další se letos neprezentují.Ceny za výstavované místo jsou zcela nehorázné a Brněnské veletrhy by se mněli rychle probudit, zvlášť v dnešní ekonomické situaci. Jestliže všude čteme jak vystavovatelé v Itálii letos nepoznali téměř žádný úbytek jak vystavovatelů,tak zákazniku, tak Brno je úplně někde jinde. Nazval bych to Dětským dnem a kasínem s ruletou pro závisláky.Jsem nesmírně zklamán.
neděle, 7. června 2009
 
Ondra F.
Ondra F. Znáte servisní síť Hankook Master? Já myslel, že GPD jede ve Vianoru, ale teď jsem zjistil, že existuje i Hankook Master. Nevíte o tom někdo víc?
neděle, 7. června 2009
 
Stanislav T.
Stanislav T. Hanzelka moc žere POITS a stejně mu to nic nepřináší.Jen vybírá prachy od servisů.
sobota, 6. června 2009
 
Alexandr
Alexandr W4C je sice pravda,že Hanzelka se nep... a je to možná profesionál, ale uvědom si také jakmile se k Vianoru příčte GPD A ALMA tak tam naskočí minimálně dalších několik set milionu korun obrat.A např. Alma je výrobcem studených protektorů takže to je o něčem jiném ten zisk, než prodávat jen gumy.A pořád lepší VIANOR než nájaký POINTS, který nemá šanci přežít,rozvíjet se, je zcela zbytečný a o ničem. Raději dostat od výrobce pneu, který má budoucnost podporu jak finanční tak fyzickou, než být někde kde jsou max.schopni si nechat na bočnice vytisknout nějaký blbý název Points, nebo Firstop.
sobota, 6. června 2009
 
V4C
V4C Tak nevím, zda si zaplacený článek o skvělé budoucnosti Vianoru-Alma pneu přečetl i pan Hanzelka senior a jeho synové. Jak je znám, dozajista se z toho nepos...u. Neznám na novojičínsku opravdovějšího gumaře. A ještě perlička z článku na závěr: Vianor dosáhl obratu 300 mil. a zisku 4 mil. t.j.1,3%!! Vím, že toto číslo nelze přeceňovat, ale jistou vipovídací schopnost má, pro banky zcela určitě. Já mít takové výsledky, tak si o kontokorentu mohu nechat jen zdát.
sobota, 6. června 2009
 
Hogan
Hogan Tomáši máš pravdu že to jsou ceny z toho letáku , protože poslat celý ceník s odečteným bonusem který u IHLE mám by zabtalo asi tak 70 stránek a to je blbost to doufám uznáváš.Jinak pro ONDRU F,MAXE a FOSFORA .Máte pravdu že začátek sezony nic moc ale s tím bonusem co mám je to docela slušný.
pátek, 5. června 2009
 
Tomáš
Tomáš Zdravím. K těm Hoganovým cenám od Ihle - neudělal nic jiného, než opsal pár prvních pneu z nabídkového akčního letáku platného 1.6. až 14.6., který rozesílají hlava nehlava, například i nám, kteří primárně děláme autoelektroniku a pneu přezujeme tak 100ks za sezonu... a odběr od IHLE cca 10% z tohoto, takže jsme pro ně zákazník nula. Proto se domnívám (nevím, možná se pletu, kdyžtak mě opravte) si z těchto cen nelze dělat žádný obrázek o cenové hladině IHLE.
pátek, 5. června 2009
 
Ondra F.
Ondra F. Ještě mne tak napadlo, jedete někdo v sobotu na Hankook Cup s GPD???
čtvrtek, 4. června 2009
 
Ondra F.
Ondra F. Hogane, kloubouk dolů, že se ti podařilo dostat od IHLE takové dobré ceny. Já jsem s nimi každoročně dohaduji, ale přidávám se k těm, co tady píšou, že ceny co mi nabízí jsou asi takové jako lepší internetový obchod prodává na běžného smrtelníka, který kupuje 4 pneu. U mne vyhrává R.Tec a GPD. A pak když sháním nějaké pneu, které tyto dvě firmy nemají, tak zvedám telefon a volám ke všem čertům, kde se to dá sehnat :-) A různé vychytávky nacházím u Pneu Peterka - je to sice internetový obchod, celkem předraženo, ale nacházím tam různé atypy, které se mi jinde nedaří sehnat.
čtvrtek, 4. června 2009
 
Fosfor
Fosfor U mne byl obchoďák s Ihle na konci zimy a vychvaloval až do nebe jejich systém, jak jsou skvělí, co mají skladem, jaké mají ceny. Ale slevy, co jsem dostal byly naprosto mimo. Když jsem mu majlem posílal ceny, jaké mám od GPD tak mi hned volal, že pokud udělám zajímavé odběry, že můžeme mluvit o změně cen třeba už příští sezonu. Možná špatný obchoďák, ale Ihle je u mne totálně mimo. Teď jsem od nich dostal katalog, dopis a opět samochvála na to jak jsou skvělí a jak mají samé spokojené zákazníky. A ceny takové, že se divim jak to mohou prodat. Kdo dělá s Ihle, tak mu to neberu, třeba má štěstí na lepšího obchoďáka nebo dostal nějaké jiné ceny.
čtvrtek, 4. června 2009
 
Max
Max Ihle se snaží,ale na začátku sezony nasadili takový ceny,že ji totálně projeli.Teď jsem s nimi doplnil stavy,ale zázraky ať u mě při odběrech nečekaj,teď už se to nedožene.Jen doufám že budou takhle pokračovat i na podzim.Máte někdo zkušenosti s americkým Maxisem vyráběným v číně a tayvanu?
čtvrtek, 4. června 2009
 
Bib
Bib Když jsme u těch zkušeností z praxe tak já viděl tři číny které se za jízdy rozpadli - čistá separace, mám i fotky a zákazníkům špekulantům to předkládám jako argument proč ne, šlo o pneu Wanli, Silverstone a Nankang. Reklamace těm zákazníkům prodejce z internetu samozřejmě neuznal, údajně defekt :-)
čtvrtek, 4. června 2009
 
Kikos
Kikos Bessy jsi asi slepý.Pořiď si brýle.
čtvrtek, 4. června 2009
 
bessy
bessy Pro ty co tu tak píšou s despektem o číně vzkazuju: všeho do času. V anglii mají skoro 10% podíl na trhu, myslíte si, že by se na tak náročném trhu prodávali nebo jsou ty angličani taky trosky? Jinak jsem tu kromě Lukáše nezaznamenal ani jednu vlastní zkušenost, jenom velkohubý řeči a keci. Jděte do háje.
čtvrtek, 4. června 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz