Pneurevue.cz » Fórum » Myslíte si, že legislativa v oblasti zimních pneu pozdrží nástup jarní sezony a povede k jejímu oslabení?

Myslíte si, že legislativa v oblasti zimních pneu pozdrží nástup jarní sezony a povede k jejímu oslabení?

 

pondělí, 23. března 2009

Otázka ze dne 23.3.2009

 

Co nového očekáváte ve svém oboru v příštích několika měsících?

 
 
 
V4C
V4C Co se děje pánové, že již takovou dobu ani ťuk? Také to u vás s ochlazením opadlo? Jak jdou prodeje a co internet? Také pozorujete totální propad čínských gum? Nevíte jak jdou chlapcům z Tomkedu ty Goodsračky s dlouhou životností? Mám pár kousků od loňska a nedaří se je prodat ani 15% pod nákupkou. Ještě že jsem letos nevzal ani kolo.
čtvrtek, 23. dubna 2009
 
Poo
Poo TASY, když toho bude aspoň na kontejner....
úterý, 14. dubna 2009
 
APOLO
APOLO Dobrý den,chtěl bych zde poprosit o radu,jak likvidovat co nejlevněji pneu?Vím že Barum má ze zákona likvidovat zdarma ale to mi nějak neklaplo,dík
úterý, 14. dubna 2009
 
profik
profik U mna ide predaj velmi slusne, len neviem odhadnut ako dlho este tento naval vydrzi, objednavky mam na tyzden dopredu, takze este buduci tyzden plno :) Prezujem denne cca 40 aut. Dovezene pneu z netu sa vyskytuju len ojedinele. Dobre sa predavaju hlavne drazsie znacky a nestacim sa divit akych obludnych rozmerov. Nevieme sa dockat zimnej sezony, nakolko sa v ramci "srotovneho" predavaju auta bez bonusov, ako su napriklad zimne pneumatiky. Prepodkladam, ze este tento rok bude dobry.
sobota, 11. dubna 2009
 
Kikos
Kikos W4C to je velice slušné. Kolik máš prosímtě stání a mechaniků?
pátek, 10. dubna 2009
 
V4C
V4C Vážený "čtenáři". Přeji Ti hodně spokojenosti na pneumatikách Continental. Dle mých malých zkušeností (14 roků) tyto pneumatiky vynikají malým km proběhem a testy ADAC to již léta potvrzují. Přesto si myslím, že můj přehled o prodeji je objektivnější. Dnes přezuto 87 aut - 0 ks z internetu. To není výsměch, to je fakt.
čtvrtek, 9. dubna 2009
 
Čtenář
Čtenář Podobné zkušenosti mám s pneuservisy i já. Takže proto není nad to objednat si gumy na internetu v e-shopu, který má smluvní servisy: http://www.e-pneumatiky.cz/pneuservis http://www.seznam-pneu.cz/pneuservisy/ http://www.dobrepneu.cz/pneuservis/ Nadávejte si jak chcete, ale majitelé e-shopů jsou alespoň obchodníci, kteří si zákazníka váží. A s tím, že tam prodávají napodobeniny gum, čínské gumy atd. bežte někam. Dneska mi dorazily Continentalky, do smluvního servisu, mám přezuto. A ještě jsem dostal od smluvního servisu lepší cenu, protože jsem zákazník z jejich partnerského shopu. Tak se tady plácejte po ramenou jak jste skvělí, jak internet krachuje, ale jste mimo.
čtvrtek, 9. dubna 2009
 
HOGAN
HOGAN FERDA myslím že sám stojíš za ....
čtvrtek, 9. dubna 2009
 
HOGAN
HOGAN Mara,Poo myslím,že nejsem promimnetnt prodávám nejvíc Michelin,Kleber,Dunlop a Pirelky a sem tam Barum,od ostatních značek se vždycky snažím lidi nasměrovat k těmto.Mimo Barumky teda kupuju většinu od Ihle,v zimě i plecháče(měli na ně super ceny).No a když kupuju tak mám další slevy z toho jejich bílého PP ceníku.Tak že když si to pak zpočtu ta výsledná cena je OK.Ale co já vím tak tyto slevy dávají z toho jejich bílého PP ceníku všem kdo od nich kupuje.No a sleva je tak velká podle toho jak a kolik nakupuješ.
čtvrtek, 9. dubna 2009
 
XY
XY Ještě dodatek k předchozímu. Po cca 2 měsících jsem se dozvěděl že Pneu Fiala bere pneu mimo jiné i od Pneu Strakonice. A ještě jedna věc, byl jsem svědkem komunikace se zakazníkem. Zákazník: Dobrý den, přezujete mi auto? Pneuservis: Dobrý den, samozřejmě, zajeďte si dovnitř na zdviž. Zákazník: (po zajetí dovnitř, otevře kufr kde má svoje pneu - NE nové) Pneuservis: Jo tak Vy máte svoje pneumatiky, tak to si dojeďte k nějakému garážníkovi. Nashledanou. Následovalo spuštění zviže dolů a se zákazníkem se víc nebaví.
čtvrtek, 9. dubna 2009
 
XY
XY Další zkušenost z pneuservisem. Přezutí pouze 2 vlastních pneu,(Tollmi Hrejkovice) a cena? NEHORÁZNÁ (2x závaží 50g = 30,-Kč, 1x ventilek = cca 80,-Kč, montáž = cca 500,-Kč. Je ovšem zajímavé že ač je člověk místní, tedy SPZ= PI tak je to za polovic, pokud tam přijedu s autem a mám SPZ = A (tedy Pražskou) je cena dvojnásobná. Kde je tedy problém? To asi nebude tím nákupem přes internet jak tady uvádíte. A kdyby, tak pokud si pres internet koupím pneu o cca 500,-Kč levněji než mi pneuservis nabízí tak se stále vyplatí. Montáž zaplatím tak jako tak.
čtvrtek, 9. dubna 2009
 
XY
XY Moje zkušinost s pneuservisem: Píchlé kolo a porušený kord v plášti, v pneuservisu (Fiala Milevsko) mi řekli že tento plášť tu můžu mít do týdne za cenu 1750,-Kč a to mi ještě zdůraznili že je to cena po slevě 30%. Zavolal jsem tedy jinam (Pneu Strakonice) cena vč. dopravy 1250,-Kč. V pneuservisu (už ne Pneu Fiala)když jsem to chtěl přezout na mě koukali móóć divně že si vezu svojí pneu. Nebyl to žádný nákup přes internet. Cena za přezutí, vyvážení i montáž cca 70,-Kč.
čtvrtek, 9. dubna 2009
 
Poo
Poo Také u nás máme velmi malý podíl www pneu, ale přikládám to spíše tomu že už cca 4 roky internetové/marketové pneu cenově zohledňujeme. Plechy do 16" cca 1100, ALU cca 1250 se vším všudy, myčka, ventily, závaží.
středa, 8. dubna 2009
 
Stanley
Stanley A taky pár postřehů od nás: 1, prodeje nových pneu jsou nad očekáváním a kupodivu hlavně dražší a středně drahé pneu 2, firmy kupují jako dřív v drtivé většině dražší pneu, nšjaké šetření se moc nekoná 3, lidi si gumy z netu prakticky nenosí, jen výjimečně, odhaduju to zatím na 5%
středa, 8. dubna 2009
 
V4C
V4C Několik postřehů: 1)nástup jarní sezony má stejné tempo jako na podzim 2)80% jsou přehozy vlastních pneu 3) 50% nasazovaných pneu má pod 4mm 4)majitelé a firmy zvláště v 90% neakceptují naše doporučení na výměnu 5) podíl přinesených nových pneu z www zatím 0%
středa, 8. dubna 2009
 
FERDA
FERDA Celou dobu říkám, že IHLE stoji za .....
úterý, 7. dubna 2009
 
Mara
Mara to Poo> No já jsem na tom ještě o něco hůř! :D Řekl bych to takto - "velkoobchodní" ceny IHLE odpovídají koncovým cenám dražších pneuservisů. :D Alespoň u mně tomu tak je. :D
úterý, 7. dubna 2009
 
Poo
Poo Hogan bude asi nějaký prominent, když se přihlásím do Ihle eshopu a najdu si ceny těch pneu co tu Hogan uvádí tak mi to ukazuje tak o 150,- na kole víc než co tu píše Hogy. :-I
úterý, 7. dubna 2009
 
Mara
Mara Zdraví pánové! Chtěl bych reogovat ohledně nákupních cen u IHLE. Spolupracoval jsem s nimi celkem dlouho. Na dotaz zda-li by byli ochotni nabídnout mi nějaké individuální podmínky mi bylo sděleno, že je to naprosto vyloučeno. Ceny mají prý pevné a žádné slevy nedostanu. Na základě této skutečnosti jsem se s nimi rozloučil. Za nějaký čas mě navštívil nějaký člověk obchodního a předal mi jejich aktuální IHLE ceník. Náhledl jsem do něho a viděl jsem ceny, za které běžně prodávají pneuservisy ve velkých městech. Nevím jak to mám tedy chápat, ale ten jejich přístup je opravdu úsměvný a ceník doslova k pláči... :D
úterý, 7. dubna 2009
 
HOGAN
HOGAN JiVi naprosto s Tebou souhlasím.Akorát už se mi docela slušně rozjelo tak nebude myslím tolik času diskutovat.Akorát se mi dostalo do e-mailíku pár informací že velkoobchody zdražují dopravné.Příklad Carena 35,-Kč za pneu do 24hodin(sada vyjde na 140,-kč) nebo dostávat zboží 1 x týdně zdarma.To samé prý už dělá Chára.Tak to je docela nářez.To jsem si myslel že Ihle se svejma 40,-Kč za celou fakturu a je jedno kolik tam máš pneu jsou drahý ale teď vidím že opak je pravdou.Asi jsou teď co se týká dopravného a služeb jedni z těch levnějších.
pondělí, 6. dubna 2009
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz