Pneurevue.cz » Fórum » Jaké osobnosti či firmy byste rádi viděli v roce 2012 na stránkách Pneu revue? Jaké otázky byste jim rádi položili?

Jaké osobnosti či firmy byste rádi viděli v roce 2012 na stránkách Pneu revue? Jaké otázky byste jim rádi položili?

 

pondělí, 2. ledna 2012

Otázka ze dne 2.1.2012

 
 
 
 
V.Částka - Dobré Pneu
V.Částka - Dobré Pneu Pokud je Vaš jméno Hruška, potom se omlouvám za nezdvořilé oslovení pane Hruško.
čtvrtek, 2. února 2012
 
V.Částka - Dobré Pneu
V.Částka - Dobré Pneu Hruško, tvůj vnější pohled na věc je logický, ale neznáš mnoho skutečností. Proto jakékoliv soudy vynášej až když víš více. Například Barum nám vloni vydodal do konce dubna pouze 30% objednávky! Zbytek dodali v květnu a červnu! Pneumatiky které nyní nabízíme jsou částečně od nich z loňska a částečně ze zahraničních výprodejů z konce roku. Rozhodně s barumem nemáme zádné úmluvy ani speciální ceny, které by neodpovídali velikostem objednávek. U goodyearu jsme objednávku letos také neudělali a zmíněné excellence máme z jiného zdroje, stejně jako p. Pešíček. Jinak věřte , že importéři to také nemají jednoduché...
čtvrtek, 2. února 2012
 
Redakce
Redakce Pane Hruško, uvědomte si, že si nemůžeme jako noviny dělat nějaký nezadatelný nárok na to, že nám dotazovaný opdoví. Stejně tak my tu nejsme od toho, abychom "řešili" nějaké problémy, my jsme nějaký nositel informací, které si každý musí zpracovat podle svého. Na první dotaz nám společnost odpověděla, na druhý ne. Jaké té má důvody, to je jen spekulace. Podívejte se na to realisticky - naši politici se také neobtěžují odpovídat, když se jim nechce, a to jedou za naše peníze. Toto je čistě komerční subjekt, který jede za své, takže to je zcela legitimní. Také tu nejsme od toho, abychom "tíhli" k tomu či onomu, píšeme o všech sférách trhu, obchodnících i pneuservisech, a ruku na srdce, když čtete tuto diskuzi, nejsou pneuservisy také především obchodníci? Kolik procent toho, co tu pneuservisáci napíší, se týká pneuservisní praxe a kolik obchodu? Jakou životnost má otázka o vyvažování a jakou otázka o maržích? Co se týče webu, usilovně na něm pracujeme, ale to víte, ani naši dodavatelé nejsou bez chybičky. :-) Mensa
čtvrtek, 2. února 2012
 
Guma
Guma Alois,zase trefa do černého-100 bodů. Hruško vydrž tobě -110 bodů
čtvrtek, 2. února 2012
 
Hruška
Hruška Děkuji za podporu a pochvalu meho servisu. Diskuze je zajímavá, ale opět opakuji ze do budoucna je potřeba registrace a vedet kod je kdo jinak jde o pouhé krátkodobé plkání, kde duležité věci a myšlenky zapadnou.O uražení nemluvím. Uz je tu Unor a redakce pouze slibuje, dotazuje se co chceme slyset a co nas zajima a kdyz vznesem dotaz tak se nic nedeje. Cekat na jednu odpovet tri tydny to se na mne pane Mensa nezlobte to je k nicemu chtit neco resit. Stejne mam pocit, že spíše tíhnete jako časopis k pneu-obchodníkům než k pneu-servisákům, ale třeba někdy změním názor. Tema jarnich podrazu od importeru jsem zde vyvolal já.Slo o to jsem jako každý rok dostal nabídku od importeru. Barum, GY, Michelin atd. Z nejake pohnutky k tomu jak se bude leto prodavat a jak se budou ceny vyvíjet jsem neudelal ani jednu objednavku. A došlo k tomu že najednou se objevují na netu ceny (Barum-Dobrepneu-tady je zajimava paraela s Barumem a Tomketem pred 3 lety:-)taky to nikdo lepe neumela kriceli to vsude a kdo zna okolnosti jiz si domyslí, Goodyear- Pneu-servis) na které se já a podotýkám poprvé za 10 let v oboru ani nedostanuo cca 4-5%. OD IMPORTERU TEDY NAPROSTÝ PODRAZ NA STÁLÉHO ZÁKAZNÍKA. A JASNĚ DÁNO NAJEVO O KOHO STOJÍ A JAKÝM SMĚREM JSOU OCHOTNI PODPOŘIT OBYČEJNÝ SERVIS A JAK JSOU SCHOPNI PODPOŘIT PNEU-OBCHODNÍKY. Představa že bych objednal za cca 3 miliony jako jiné jaro me desí. Proto jsem zde na tuto nekalost upozornil a jestli si nekdo myslí jak se zde píše že servis jako je můj nemuze tuto situaci ovlivnit, tak jste na velkem omylu a prave vy jste ubrečení a stěžovační . Jestliže dojde k vytvoření nového dodavatelského kanálu, který bude importery obchazet tak nebojte že to nepocítí. Jak se zde psalo uz nepracují s takovou marží a sami si ji snižují když prodávají se slevou 65% a více. Každý pokles rabatu se musí nahradit vetsim prodanym množstvím a potom krachují firmy a mluví se o krizi kdyz dojde k poklesu prodeje o 10 procent.No kdyz mají rabat 2-3% není se co vidit. Vzdyt nejlevnejsi pneu jsou toho uplne ukazkovym pripadem. A ted maji importeri dalsi kone. Vsak vime koho.A jak jsem psal rád každému opravdovému servisu o kterém se přesvědčím že je stejného názoru. Poskytnu kontakty a vše potřebné k řízení skladu a dobrým nákupům. Aby nedocházelo k tomu že budeme nakupovat od nekoho za 1000 Kč s ujistenim ze cena je super a jsme moc dobri kdyz to nakoupime a druhemu to pote prodali za 800 Kč a on to prodal za 900 Kč zákazníkum. Není možné se slepě snažit podnikat v lživém a podlém prostředí, ale je potřeba s tím bojovat.
čtvrtek, 2. února 2012
 
Alois
Alois Vaclavák=Tomket
čtvrtek, 2. února 2012
 
Anonym
Anonym Hoši,jen nechápu ,proč tak uspěšná podnikatelka z Václaváku jde do oboru s pneu?? Možná potřebuje proprat prachy v množství )).Ale jak psala, je asi pouze zaměstnaná jelikož čte diskuzi v pracovní době,tak tomu nerozumím .
čtvrtek, 2. února 2012
 
já
To je v pořádku Michale, neber si to osobně. Já p.Částku znám taky osobně a nic proti němu nemám, dokonce si s ním tykám. Snaží se dělat obchod v dnešním obchodním prostředí, tak jako většina z nás. Každý má svůj způsob, kterým proráží na trh a snaží se být úspěšný, to je v pořádku. To, že importéři dělají špatná rozhodnutí, to je bohužel fakt. Každý občas děláme špatná rozhodnutí, někdo více, někdo méně. Tím je nechci omlouvat a chápu vaši rozhořčenost, ale situace je taková jaká je. Netýká se to jen pneubranže, je to téměř ve všech odvětvích. Každý má rád dividendy a čím více jste nahoře, tím více Vás zajímají statistiky a výnosy... Ale co si budeme povídat, dividendy zajímají každého, nebo je tady někdo, kdo je smířen s tím, že bude svoji práci donekonečna dotovat?
čtvrtek, 2. února 2012
 
t.d.
t.d. Zdravím po delší době. Souhlasím s JA i s dámou od gum. Není třeba jen brečet, nadávat a vulgárně urážet na všechny kteří to vidí jinak!!! Každý ať prodáva podle sebe a za své ceny, ten kdo má dobré služby a umí se k zákazníkovi chovat slušně umí poradit atd. ten si zákazníka vždy udrží a to i za vyšší cenu zboží!!
čtvrtek, 2. února 2012
 
Michal
Michal a kdo tady prosím Tě brečí konkrétně? Třeba já už se tady snažím rok a půl říkat, že samotné internetové obchody nejsou vůbec špatná věc, já je naopak ve spoustech případů hájím, protože jim sám dodávám pneu a tak vím, že třeba těm, kterým dodávám, tak jsou to neuvěřitelní profíci, kteří svému oboru rozumí. Ale na druhou stranu, pokud se tady stanou takové podrazy jako s těmi GY nebo bonusy, tak je třeba to řešit a o tom není žádný pochyb. Já sám jsem proti tomu, aby se tady do p. Částky vulgárně ztrefovalo. Já si ho velmi vážím, že jde s kůží na trh a sám nerozumím urážkám na jeho stranu. Na druhou stranu ale taky nerozumím jeho cenové a obchodní politice:-):-)
čtvrtek, 2. února 2012
 
já
Každý obor má svá specifika. Všude ovšem platí, že "úspěšný není nikdy ten, kdo jen neustále brečí a neumí se přizpůsobit trhu"...
čtvrtek, 2. února 2012
 
Michal
Michal já třeba s paní taky souhlasím, prodej by takto fungovat měl, ale na druhou stranu pneumatiky je trochu něco jiného než třeba oblečení nebo kosmetika..ale je to dáno hlavně tím, že v gumách je asi největší bordel ze všech prodejních odvětví vůbec:-)
čtvrtek, 2. února 2012
 
já
Tady je přesně vidět, jaký jste křupani. Paní, která to vidí z nového a naprosto odlišného úhlu než vy, je hned ukamenována... Místo toho, aby jste se nad sebou zamysleli a snažili se něco pro svůj nezdar dělat, jenom brečíte. Já jsem v branži dost dlouho a s paní v mnohém souhlasím...
čtvrtek, 2. února 2012
 
radek
radek Není to vulgární, ale nevhodné. Jso tady ale především jiní, kteří by měly zvolnit.
čtvrtek, 2. února 2012
 
Guma
Guma Ano Bořku omlouvám se.Nemyslel jsem ,že u sporáku je to vulgární.Jen se pozastavuji nad tím problémem."Když jsem měla spoustu ůspěšných prodejen na Václaváku,půjde to i s gumama."Ještě jednou se omlouvám
čtvrtek, 2. února 2012
 
Bořek-Třinec
Bořek-Třinec Znám pár ženských v pneuservise, které by levou rukou strčili hodně chlapu, kteří si jen hrají na pneuservisáky do kapsy.gumo trošku ji to přehnal.Omluva by byla na místě.
čtvrtek, 2. února 2012
 
radek
radek Gumo nepředváděj jaký jsi křupan.
čtvrtek, 2. února 2012
 
Anonym
Anonym gumo neurážej ji. Laskavě tě o to žádám.
čtvrtek, 2. února 2012
 
guma
guma Dobré ráno,děvče od gum běž radši k plotně.
čtvrtek, 2. února 2012
 
Michal
Michal Hruško, já se určitě ozvu:-) Teď jsem v té záplavě našel, že jsi psal e-mail. Určitě napíšu.:-)
středa, 1. února 2012
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz