Pneurevue.cz » Fórum » Jaké osobnosti či firmy byste rádi viděli v roce 2012 na stránkách Pneu revue? Jaké otázky byste jim rádi položili?

Jaké osobnosti či firmy byste rádi viděli v roce 2012 na stránkách Pneu revue? Jaké otázky byste jim rádi položili?

 

pondělí, 2. ledna 2012

Otázka ze dne 2.1.2012

 
 
 
 
Hrouda UL
Hrouda UL Michale to je dobrý :D . Ale kam to povede ? na montáži je vždy nějaký prostor,ale u pneumatik už tam toho prostoru moc není ani na to předhánění se.Co bude dál?????? A když i dodavatelé jsou švindlíři tak to je uplně na houby tomu daj a tomu ne chtějí určovat kdo tu bude a kdo ne?
pátek, 20. ledna 2012
 
Michal
Michal Hroudo, to máš pravdu. Bohužel to je o tom, že někdo chce být cenově pod někým. Já Ti řeknu příklad. Každý den do práce jezdím po ulici, kde je pneuservis, u něj byla velká reklama, přezutí komplet ALU za 1080 Kč. To tam bylo snad dva roky, pak se vedle otevřel servis, takže naproti u nich vznikla reklama, kompletní přezutí za 890 Kč. Před loňským létem u toho původního servisu 1080 přeškrtnuto a cena 800 Kč. Měsíc na to u toho novější reklama zmizela a asi za týden nová. Komplet přezutí i na přivezené pneu za 777 Kč. před zimou. Oba za 700. Jel jsem tam včera, u toho novějšího hala, sklad, kancelář k pronájmu. U toho staršího, cena přezutí 1080 Kč. Musel jsem od srdce zasmát. Takže to bylo jen o tom, kdo to dýl výdrží.
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Michal
Michal BiB: já jsem to myslel ironicky s těmi 80, aby ti, kteří tu cenovou politiku stanovují, vytáhli hlavu ze zadku a viděli, že pokud budou tu politiku dělat, tak jako ji dělají, tak se na jiné marže pomalu dělat nepůjde, protože to prostě nikdo nebude kupovat a nastane krach
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Hrouda Ul
Hrouda Ul Možná jsme trošku každý z nás poškodili tento obor tím jak se snažíme. Každý z nás chce obsloužit co možná nejširší počet zákazníků a určitě každý někdy někomu dal pneumatiky za lepší cenu jenom aby si to vzal tady a né u toho ……. Někoho. To je pak jako řetěz. Pokud si nebudeme stuj co stuj stát za svým tak to bude pořád stejné. On to má levnější tak já ho musím trhnout. To platí hlavně pro internet, ale i pro některé pneuservisy ( nemusí se to týkat zrovna vás, ale takoví sem třeba ani nechodí nebo jenom čtou.) Jinak tady leje jako z konve a je to hnus.
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Hruška
Hruška Romane samozřejmě tuto diskuzi zachovat, ale přidal bych i jednu registrovanou kde budu vedet kdo je kdo:-)) Ale ona to redakce vyresi dejme ji chvilku cas:-)
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
BIB
BIB ano, diskuze je super, díky ní budu rapidne kratit predobjednavku a brat vic ze zahranici, pristi tyden prijede obchodak tak ho podusim..
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Roman
Roman Hruška Můj názor je takový, že více se vždycky dovíš v anonymní diskuzi, než pod jménem. Díky pneurevue a této diskuzi dochází k vzájemné spolupráci a tlaku na výrobce. Už teď jsou z této situace zoufalí, a rozhodně jim to kazí jejich plány a intriky. Proto pokračujme v informacích ohledně cen, akčních nabídek atd. díky za tento web redakci
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Anonym
Anonym Největší problém je že právě tito kravaťáci to samozřejmě nechtějí.Bojí se toho jako čert kříže,aby pneuservisy spolupracovali.Je však na to už nejvyšší čas,neníli už pozdě.Je třeba jim to osolit.
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Hruška
Hruška Také já jsem pane Novotný rád, že zde vidím a čtu spoustu inpirujících a poučnych názorů. Muj pohled je takový že takovato diskuze je velmi velmi potrebná. Napriklad já, kdybych udelal predobjednavku spolecnosti Goodyear jak byla pripravena. Slo by o cca skoro dva miliony korun. Necetl bych tuto diskuzi a nevedel ze jiný má ty samé pneu!! a prodává je o cca 3-5% levneji nez jsem ja nakoupil. Nyní bych byl v iluzi a na jare bych asi pekne vystrizlivej a jelikoz jsem nikdy nedluzil ani korunu, tak bych Goodyearu zaplatil pneu a prodaval s 20Kč abych se jich zbavil. Je potřeby se informovat mezi sebou. Mluvit otevřeně a pravdivě. a hledat cestu jak posunout nas obor dal po spravne ceste. Verim ze nam velmi pomuze nova diskuze a kazdy servisak bude moci byt informovan o tom co se deje a jestli nakupuje dobře a proc treba mu neco nejde a jinemu to jde skvele a prijde na to kde dela chybu atd.atd. Ja verim tomu ze poctivy servisaci se dokazi branit tomuto obchodnimu okravatovanemu kancelarskemu povlu, ale je potreba mit spolehlivy informacní kanal kde vím s kým se bavím co komu mohu říct, poradit nebo radu prijmout. Já ve velmi rád podělím o zkušenosti a rady, a jsem otevřel poslouchat nazory jiných ku prospěchu naší věci.
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
servis jižní morava
servis jižní morava Vidím Hroudo, že jsi se slušně řečeno,naštval. Je to pořád ale stejné. Jednou je to GY,pak Mi.potom Best.. a pořád dokola. Není to nic jiného, než krize morálky a hodnot. Peníze a okamžitý prospěch je povýšen nad všechny ostatní hodnoty. Myslíte, že klientelismus funguje pouze ve vztahu stát-soukromník. Chyba. Co může malý či střední servis nabídnou obchodnímu zástupjci, mimo uznání a chvály, na rozdíl od prodejce, který získál jednak cenu, ale převešim exkluzivitu. Za toto se dnes platí všude a je jedno, zda jde o silnice, vagony,uhlí,rohlík v Kauflandu či pneumatiku. Bohužel, realita současného česka v učebnicovém příkladu.
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Hrouda UL
Hrouda UL Trošku z jiného soudku. Chtěl bych touto cestou poděkovat a udělat kladnou reklamu firmě MOTORTEC GATE , kde jsem se setkal s velice kladným přístupem ohledně servisu a solidním jednáním. Poškodila se nám součástka na zouvačce důvod poškození neznám stalo se to při běžné montáži a už máme nový díl na servisu fakt SUPER. Takových obchodníků je málo. Mám i opačné zkušenosti s firmou, kterou tu nebudu jmenovat protože bych rád aby se o její existenci nikdo nedozvěděl neboť prodávají kvalitní stroje John Bean BOXER a jiné, ale pokud se něco porouchá tak mají výmluvy proč to neopravit atd.
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Hrouda UL
Hrouda UL Se tady rozčilujete nad osobníma pneumatikama, ale v nákladních to je bordel . Rozdíl mezi cenou u dvou dodavatelů nákladních pneu je i přes tisíc korun na stejném typu a značce a to to oba vezmou u stejného dodavatele a internetová cena je o 200kč dražší než můj nákup u toho levnějšího dealera . Prostě si ze mě dělají prdel a tak je to pořád. Koncový zákazník je dnes velmi dobře informován kde nakoupit to či ono a tak si mě klidně obejde pokud mu to nedám za cenu kterou si sám zjistil na internetu nebo ve velkoskladu který je dnes otevřen každému kdo má díru do ………ku. A montáž to je další pohádka. „Proč mě nedáte slevu pane když jsem koupil za 70 000 kč kola vy na tom musíte mít dost. Jo a prosím na fakturu“ :C:C
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Karel Novotný
Karel Novotný Vážení kolegové,zdravím.Sleduji jak se to tady rozjelo správným směrem.Naprosto souhlasím s oprávněným rozhořčením nad organizací GY.Chybu vidím v časté výměně pozice Consumer Product Business Unit Manager.Než se nvý vedoucí rozkouká,opět se vymění.V této době,před i po ní,se musí spolehnou na informace stávajících zaměsnanců,kteří již přežili všechny.A věřte tomu,že tu svoji polivčičku si řádně přihřejou.Je s podivem jak dlouho jeden obchodní zástupce vydržel a přežil pády i ůspěchy svých nadřízených. Bohužel jde jen o prachy.Jeho rozhodování je krátkozraké a proto se to již delší dobu začíná hrotit.Oni nestrkají svoji hlavu do oprátky,já ano.Kdysi/už je to dávno/jsem si založil živnost na základě jejich slušném a čestném chování.V poslední době tyto základní prvky chybí. Bohužel nevěřím,že se tímto něco zásadního změní,ale na druhou stranu vidím,že v tom nejedu sám.Jsem rád,že jste se ozvali. Přeji pevné zdraví a nervy. Novotný Karel
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Petr
Petr Přesně tak, pneu Hnídek za velkoobchodní cenu komukoli do ulice, pneuservisům, obchodníkům s čímkoli, konečnýmu zákazníkovi. Jen valit množství, bez rozdílu ceny. A to se goodyearu mooooc líbí. Velkou roli v tom hraje obchodní zástupce goodyearu pan Rucker, víc než obchodní vztah :-((((
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Hruška
Hruška Takze situace v mem servise. Jsem dle meho nazoru servis stredni az vetsi. cca obrat 15000 pneu rocne(90% malobchodne). Prvni muj dodavatel pred 10 lety byl Renocar.Nakoupil jsem pneu asi za 150000 prodaval a jednou do dnes si to pamatuji jsem jel ze skoly, koupil si casopis Tunning a koukam na nabidku pneu od Renocaru a ceny byly nizsi nez jak jsem nakoupil ja.Hledal jsem dal a presel k velkoobchodum, GPD, Hnidek, ostatni okrajove, spoluprace nebyla spatna a mel jsem pocit ze o me stoji a spoluprace fungovala. S rostoucim servisem me zacali navstevovat primi importeri. A presvedcovali me at beru od nich ze je to vyhodne atd. atd. V te dobe zacali velkobchody provozovat sve e shopy, (GPD pres Xml vetu da sklad-online nekomu zdarma a nekomu za poplatek) u pana Hnidka to rozjela dcera na jine ico atd. Vedel jsem ze neni mozne podporovat nekoho kdo to da za stejnou cenu me a take zakaznikovi. Presel jsem tedy k importerum. Vse slo docela dobre az prisel podzim 2011 a importeri Nokian, Michelin, Conti nedodali pozadovane mnozstvi pneu!!! Musel jsem se obratit na velkoobchody pomohli mi pratelske vztahy se servisy (Bořek Filipec). A probehla nejlepsi sezona jaka kdy byla.Po techto letech zkusenosti s podrazy od dodavatelu jsem v obave jak se bude trh chovat a zda budou lide nakupovat či ne po zavedeni zakona, neposlal zatim zadnou objednavku nikomu. Importeri reagovali velmi podrazdene, dokonce s upozornenim ze kdyz nevemu leto nadaji mi zimu.A TED SE UKAZE TENTO PODRAZ GOODYEARU. Ma objednavka cca 54% a prodej pneu od nich lidem na internetu -57%. Takze stojim pred otazkou kde ty pneu brát? Goodyear u mne timto pocinem skoncil!!! Michelin ma Super netto ceny!!! Tak musim pockat jak se situace ukaze.
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
BIB
BIB ty slavné Excel. 195/65 R15 91H prodává částka na servis za 1190 s dph čili rozdíl cca 70kč od člověka z ulice a jak tu někdo ze servisaku psal že mu stačí zisk alespoň 80kč tak to bych raději nic neprodával, to je pouze otáčení peněz bez ziskovosti a budoucnosti..
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
radek
radek Nemyslim ze by jsi se musel panu Castkovi omlouvat, neni za co. on dela jen svuj byznis a vy se zlobite :-)
čtvrtek, 19. ledna 2012
 
Michal
Michal Aha, tak s tím já jsem se opravdu nikdy nesetkal. Vždycky tak maximálně 4 nebo 8. Tak v tom případě se p. Částkovi omlouvám!
středa, 18. ledna 2012
 
j
j Já beru demontované pneu z Emky a není problém,ale pouze velké kola.V loni jsem bral Conti seal na Passata CC 235/40 R18 a oproti katalogu cca 55%.a jsou opravdu pouze nová.
středa, 18. ledna 2012
 
radek
radek Zdemontované pneumatiky se objevují i ve velkém množství, stejně jako disky. Třeba hned za čárou je firma, která tyto díly prodává a nejen pneu a disky.
středa, 18. ledna 2012
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz