Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
SAB
SAB A hmyz bzučí a bzučí jak je to přezutí drahé
pondělí, 9. listopadu 2020
 
BF
BF Hezký sobotní večer přeji. Tak další týden za námi a jsem i trochu rád že jsem se v minulém článku spletl. Počítal jsem že to opadne a bude to klidnější. Ne nebylo a až do dneška to byl jak se u nás říká fičák. Práce stále plno, prodej pneu taky stále běží docela dobře. Jsem zvědavý jak dlouho to ještě bude, protože letošní zima je pro mne zatím nečitelná. Je moc dobře že je dostatek práce, je ještě lepší že jsme zatím všichni zdraví. Naštěstí zatím i docela dobře funguje doprava pneu na servis což je v této době pro mne tak trochu malým zázrakem. Je tam navíc někdy 1, max 2 dny u některých dopravců, ale zatím žádný větší problém nenastal. Takže zatím vše funguje jak má a tak mohu jen říct a popřát pneuservisákům - v pondělí opět ke strojům!!!přátelé gum.
sobota, 7. listopadu 2020
 
roman
roman Je to tak. Raději budu mít 500 svých zákazníků než 1000 nevěrných vyčůránků@hmyzáků. Finanční efekt je nakonec skoro stejný, ale méně nervů a odpadnou hádky s hmyzem. Včera mi jeden hmyzák po telefonu nadával za to, že v sezóně nepřezouvám gumy z netu a jestli jsem tím pádem vůbec normální.... Vždyť může jít bzučet jinam, já jej přece u sebe nedržím...
čtvrtek, 5. listopadu 2020
 
Pneunm
Pneunm Přesně, moji zákazníci přijdou se slovy "netlačím na Vás jdu se jen zeptat" a tenhle mi bude rozkazovat "za půl hodiny to chci".
čtvrtek, 5. listopadu 2020
 
hohencenda
hohencenda Nerozčiluj se to je tady standart bydlím hned vedle svého servisu svým zákazníkům říkam pokud je problém stavte se klidně s defektem v sobotu v neděli bude to za stejnou cenu co v pracovním týdnu,ty nepříjdou ale vopruzi co přezouvaj jinde a pneu z netu jsou opřený o zvonek a ještě tu pak na mě pořvávaj co prej sem to za soukromníka ten má makat furt...
čtvrtek, 5. listopadu 2020
 
Pneunm
Pneunm Před týdnem přijel kolenovrt v kufru dvě gumy, říkám mu 150/kus za kontrolu. Pch tak já pojedu do Čenčic. Ok tak jeďte. Dnes přijel podával mi defekt že se za půl hodiny staví. Za půl hodiny to nestíhám. Nasr@l se že prý nejsem vůbec ochotnej, mě prasknul film a začala hádka. Někteří lidé nemají vůbec klapku, koupí si to na netu přezuje si to jinde a pak si myslí že já v plný sezóně všechno nechám a začnu řešit jeho problém.
čtvrtek, 5. listopadu 2020
 
hohencenda
hohencenda Taky jsem ho párkrát měl v ruce vždy auto z německa ale ani jsem ho nikde k prodeji neviděl.
pondělí, 2. listopadu 2020
 
gp50
gp50 to jsem zatím viděl jen jako originál VW
pondělí, 2. listopadu 2020
 
gp50
gp50 to jsem zatím viděl jen jako originál VW
pondělí, 2. listopadu 2020
 
gp50
gp50 to jsem zatím viděl jen jako originál VW
pondělí, 2. listopadu 2020
 
jenicek
jenicek Zdravím vás. Chci se zeptat. Semtam se mi tu na kolech objeví takové gumové závaží- žádný Fe, zn, pozink, ale jen guma.. Dobře se to po odstranění čistí. Ovšem nemuzu ho nikde najít na prodej. Používáte ho někdo? Nebo víte kde sehnat?
pondělí, 2. listopadu 2020
 
BF
BF Hezký den přátelé gum. Máme dnes poprvé za xxx let zavřenou neděli v prodejnách a s nostalgii vzpomínám na své dětské léta kde to bylo zcela normální a všechny rodiny se v neděli většinou sešli u společného oběda. Ouu , to byla pro mne krásná doba a když vidím ty dnešní shoping parky , tak je mi zle. Ale raději odskočím zase k naši práci. Včera další již třetí sobota která byla opět velmi náročná. Počítám s tím, že ještě jedna max. dvě budou a pak nastane klinická smrt. To je že už nikdo nemá pak zájem přezouvat a sedět na servise kvůli defektům je holá zbytečnost. Týden byl teď velmi náročný, ale jsem rád, že vše zatím vychází a prodej pneumatik zatím neustal. Rozměrová škála je však opravdu už přespříliš velká a výrobci si doslova dělají z lidí někdy srandu. Že je škála značek pneu na Českém trhu mega velká a je to až k neprospěchu ještě nějak beru, ale těch různých šílených rozměrů co se objevují mi až leze někdy na mozek. Pořád, aby člověk něco nového nacházel, hledal, vymýšlel. Příští týden už čekám zvolnění situace na servise. Jde to vidět i u rezervačního systému co mám. Potřebovalo by to pro ty co teprve dojíždějí dvou tři mm zimní gumy trošku sněhu a hned by se zase tlak na servisy zvýšil. Jinak mne letos překvapuje jaké rozdíly vládnou mezi servisy. Nevím zda je to lokalitou, místem, podmínkami, situací celkově, ale někteří kolegové jsou maximálně spokojeni, někteří hlásí pokles práce i prodeje a další totální propad. Je to místem od místa. No snad s prvními vydatnými vločkami se pneuservisy zase zaplní nejenom práci, ale i prodejem pneumatik který je pro rozvíjení servisu podstatný. Přeju všem rozumným lidem v oboru klid, pohodu, pevné nervy v dnešní velmi těžké době a hlavně to zdravíčko bez kterého opravdu nejde nic dělat.
neděle, 1. listopadu 2020
 
Pneunm
Pneunm Myslím že Pneuservisy mají stejný problém jako restaurace a to že každý má pocit že tomu rozumí. Včera byla manželka v šoku že revize kotle stojí 2000. Do plynového kotle se málokdo začne vrtat sám a málokdo si bude zjišťovat cenu dílů na netu.
sobota, 31. října 2020
 
Pneunm
Pneunm Sezóna zatím fajn ale uvidí se až tak za měsíc. Zatím to letos nemám tak nahuštěné takže prezouvam i hmyz a většině příplatek nevadí. Dokonce jsem dělal i nové gumy na nové disky, kontrola 8x150 Kč. Včera jsem se rozhodl vyjít vstříc a udělat narychlo jeden defekt a jak to má být, každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Zákazník si mě začal vodit kvůli nesmyslum tak jsem ho poprosil ať už ke mě nechodí. Naštěstí je letos na černé listině první. SAB výstižně napsáno, ve čtvrtek jsem to řešil, kolik za přehození kol? 360!já to ale nechci vyvážit! 360! Ja mám ale celý kola, jen přehodit! Vždyť to říkám pane 360 :)
sobota, 31. října 2020
 
SAB
SAB Asi už to na fb proběhlo víckrát ,ale furt aktuální K zamyšlení. Zákazník se mě zeptal, kolik stojí udělat stůl. Odpověděl jsem mu: 1500 € On: Jakto že tolik? Za stůl? Já: Kolik si myslíte, že by vás to stálo? On: Maximálně 800... To je celkem jednoduchá práce ne?" Já: Dobře. Pro Vás za 800. On: Ale.... nevím, jak na to. Já: Za 800 vás naučím, jak na to. Takže kromě toho, že si ušetříte 700, budete mít znalosti jak na to. On: S tím souhlasím ,dohodnuto. Já: Ale pro začátek, potřebujete nářadí: stolní pilu, srovnávačku, horní frézu, dolní frézu, brusku, vrtačku, ponk. On: Ale já toto nářadí nemám a nebudu si to kupovat kvůli jednomu stolu. Já: Tak za dalších 250 Vám půjčím svoje vybavění, ať to máte čím udělat. On: Dobře Já: Dobře! Úterý Vás čekám. On: Ale já v úterý nemužu, mám čas jen dnes. Já: Omlouvám se, ale jsem k dispozici pouze v úterý. Ten den jedinej mám na Vás čas abych se Vám věnoval,naučil Vás to a mohl Vám zapůjčit své věci. Ostatní dny Mám rušno se svými zákazníky. On: Dobře! To znamená, že si budu muset vzít neplacené volno v práci. Já: Zapomněl jsem. Abyste mohl tuto činoct vykonávat samostatně, musíte si zaplatit odvody. On: A to je? Co to znamená? Já: Povolení, živnost, socialní, zdravotní pojištění, pronájem prostor, pohonné hmoty, atd On: Tak to vůbec ... než to všechno vyřídím ztratím spoustu času a zaplatím majlant!!! Nemůžeme to udělat na Vás? Já: Dobře. Nachystám vám veškeré podklady které jsou potřeba. Nakládka kamionu je domluvena na pondělí večer nebo v úterý ráno, budete muset přijít v 5:30 naložit náklaďák. Nezapomeňte přijít včas, abyste se vyhnuli frontám u dodavatele a Jinak se to nestihne. On: Na 5:30??? Ne! To je na mě moc brzo! Vstávám později. ... On: Víte, přemýšlel jsem. Radši byste měli tu práci dokončit Vy. Raději vám zaplatím těch 1500 euro. Když platíte za práci, zejména řemeslnou, neplatíte jen za použitý materiál, ale také za: - Znalosti - Zkušenosti - Školení - Nástroje - Služby - Preciznost - Odpovědnost - Profesionalitu - Záruku - Patenty - Obětování - Bezpečnost a bezpečnost - Náklady na provoz dílny - Dan z příjmu - Čas kvůli formalitám - Čas kvůli shánění nejlepších dodavatelů materiálu - Čas strávený na cestách - Čas strávený vymýšlením nových věcí Nikdo nemůže očernit práci jiných lidí tím, že soudí ceny. Skutečné náklady můžete odhadnout jedině tím, že znáte všechny prvky potřebné pro výrobu určité práce.
pátek, 30. října 2020
 
roman
roman Sezóna probíhá velmi dobře, práce i kšefty jsou i bez přítomnosti dotěrného hmyzu. Ale když koukám na výšku vzorku u letních gum, tak tuším, že příští jaro bude bez kšeftů nebo hodně slabé na kšefty. Kéž bych se pletl...
pátek, 30. října 2020
 
Tire
Tire Případ už tak 6-7let starý: Paní kde máte bezpečák, nemohu ho u rezervy najít? Mám ho doma v garáži. Vy nemáte univerzální? Ne, to opravdu nemáme takže pápá a další volný termím na přezutí máme za dva dny. :-D ps. jak probíhá sezóna chlapy? u mě v celku dobře gumy i ráfky se prodávají a přezuto cca. 40% zákazníků.
čtvrtek, 29. října 2020
 
SAB
SAB Pneunm: Řekl bych mu ,že to není můj problém! Protože, když odjíždí ze servisu má si jako majitel vozu hlídat bezpečák on sám! Takhle já mám naučené své zákazníky a mám klid.
čtvrtek, 29. října 2020
 
Pneunm
Pneunm Na jaře jsme si u vás nechávali vyměnit gumy a nemůžeme najít bezpečák. No co jim má na to člověk říct :(
čtvrtek, 29. října 2020
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz