Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
roman
roman Shambo, pokud vezmu v potaz Klasifikaci ekonomických činností (CZ-NACE), tak nikde nevidím činnost "pneuservis", ale "opravy motorových vozidel" v různých podobách, takže to beru tak, že autoservis=pneuservis. Třeba se pletu, ale tak to vidím já. Ano, velkoobchody mají svojí "NACE", takže tam to je sporné a nejasné. Domnívám se, že pokud něco "opravuji", tak logicky potřebuji "náhradní díl" (pokud to nejde opravit), což je v našem případě nová pneumatika. Tím samozřejmě nechci vyvolávat "flame", jen říkám svůj názor.
sobota, 27. února 2021
 
Shambo
Shambo Romane, opět zmiňuje autoservis. Jen a pouze. Musíme je donutit ke změně. Bohužel, něco jako Svaz dovozců automobilů mezi gumaři neexistuje. Možností je lobby čs. výrobců pneumatik a ofic. dovozců do republiky. Rozhodně nejsem byrokrat. Ale ze slibů a článečků se podnikání udržet nedá.Musíme trvat na otevření pneuservisů a povolení prodeje pneumatik. A pak budu udržovat komunikaci se zákazníky na čerstvém vzduchu třeba i v koruně stromu. Bez velkoobchodu to provozovat nelze. Důvody jsem vysvětlil. A tam už ke kontaktu se zákazníkem nedochází vůbec. Vše silně nedomyšleno.
sobota, 27. února 2021
 
roman
roman https://auto-mania.cz/zmatky-a-zase-jen-zmatky-vlada-v-patek-uzavrela-servisy-v-sobotu-je-zase-pootevrela-ale-jen-na-vydejni-okenka/ Cituji:"Toto vyjádření vyvolalo velký rozruch, což je celkem pochopitelné. Lidé přece jen tak pro nic za nic nejezdí do servisů na kávu. A vozidla IZS je také potřeba někde opravovat. Prakticky toto nařízení znamená, že pokud někde na cestě píchnete, můžete si zavolat odtah, ale už si nemůžete nechat pneumatiku opravit a vyměnit. Už během sobotního dopoledne se ale právě na toto téma strhla velká bouře, do které se vložil Svaz dovozců automobilů (SDA). Ten nakonec vyjednal to, že servisy otevřené zůstanou a automobily opravovat nadále mohou. Má to ale háček. Přímo do provozoven servisů nesmí vstupovat lidé. Veškeré objednání opravy, odevzdání auta či přebrání auta zpět bude probíhat jen formou výdejního okénka. SDA k celé věci poslalo následující vyjádření: „Nyní jsme obdrželi tuto závaznou informaci, z pověření pana ministra Havlíčka od ředitele odboru podnikatelského prostředí a obchodního podnikání Ministerstvo průmyslu a obchodu pana Ing Vinklera, který řekl: ‚Potvrzuji, že autoservis může od 1.3. fungovat s tím, že klienti nesmí mít přístup do provozovny. Je třeba tedy veškerou komunikaci se zákazníkem uskutečnit ve venkovních prostorách, a to včetně venkovních prostor autoservisu‘.“ V praxi tedy s autem přijedete do servisu, předáte klíčky a případné čekání na opravu proběhne tedy jen venku na čerstvém vzduchu. Takto by to mělo zůstat v platnosti pro příští tři týdny, tedy do 21. března."
sobota, 27. února 2021
 
Shambo
Shambo Tire: otevřít můžeš, ale než to uděláš, podívej se na sankce. Pokud vláda striktně nepovolí pro servisy a prodej výjimku, budeme vydáni na milost státním drábům. Proč hovořím o prodeji? Asi nikdo nechce pákovat pouze přinesená kola z e-shopu, že. Pokud otevřít nesmíme, je legitimní žádat kompenzace. Pokud otevřeš, nic nedostaneš, i kdyby kompenzovali. Chladnou hlavu pánové. Před každým dalším krokem. Doporučuji bombardovat přímo ministra Havlíčka. Jeho twitter je zde: @KarelHavlicek_ Kontakty MPO: https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/kontakty/kontakty-na-ministerstvo-prumyslu-a-obchodu--22974/ Good luck.
sobota, 27. února 2021
 
Tire
Tire hezky se to zamotává, otevřu a budu fungovat dál, jen zákazníci si neposedí a budou stepovat venku...
sobota, 27. února 2021
 
Hrouda
Hrouda Bude to masakr, protože za tři týdny to neskončí. Nedělám si iluze. A doufám že to bude v pondělí jezdit jako normálně.
sobota, 27. února 2021
 
Shambo
Shambo Havlíček nedomýšlí věci do konce. Autoservisy zmiňuje, pneuservisy ne. Pneuservis nebude fungovat bez funkčního velkoobchodu. A v tom jasno nemáme. Malooobchod ani obchod s ND (včetně pneumatik) výslovně výjimku od 1.3.2021 nedostal. Uvažujme dále. Velkoobchod buď v pondělí otevřu, nebo ne. Pokud ne, mám 1/ zboží v cestě a 2/ musím dodavatelům oznámit = beru x neberu. Pokud bude výpadek v období, kdy se nakupuje více zboží před sezonou, pocítí to trh i servisy. Autodoprava zrušena není, bez servisu a zboží dlouho nevydrží. Co dál. Pokud se zboží stornuje pro dodání ze zahraničí, výpadek bude min. 3-4 týdny jak v kusech, tak hlavně v sortimentu. Hlavní otázka je ale jiná. Blatný za ultimátní cíl opatření považuje "Obrátit tu křivku směrem dolů... čísla podobná, jako jsou nyní. Ale na sestupné křivce." Takže v lepším případě budeme 21. března na dnešních počtech nakažených a vláda týden před Velikonocemi lockdown zruší? Velkoobchod funguje v čase, objemech a prostoru. Pokud bude situace nejasná, čekejme výrazné zhoršení dostupnosti. Že jsou sklady plné? Hm. Servis dnes ani jedno kolo navíc na sklad nevezme a situaci s velkoobchodem jsem realisticky popsal. Hodně otázek, málo odpovědí. Skutečností je, že gigantické montovny automobilů pojedou, ale trpasličí servisy a malé velkoobchody nikoliv. Když situace vyžaduje radikální řez, tak zavřít vše a současně Jinak to smysl nemá.
sobota, 27. února 2021
 
roman
roman Enter.... Zamotané to je například u autoservisů, v minulosti ve vládních výjimkách označených jako provozovny servisu a oprav silničních vozidel. Ty totiž z nového nařízení, které bude platit od pondělí 1. března zmizely. Zůstaly jen autoodtahy. Nechat si opravit auto nebo vyměnit pneumatiky však podle ministra Havlíčka bude i nadále možné, byť to není ve výjimkách jako dřív explicitně uvedeno. „Autoopravny nefungují v rámci maloobchodní provozovny, kdy přijdete, sednete si, dáte si kafe a řešíte s nimi opravu. Pokud ale k provozovně přijedete, odevzdáte klíčky a po opravě si auto vyzvednete, tak autoservis běžně funguje,“ vysvětlil Havlíček pro Seznam Zprávy. A přiznává, že konkrétně na tento případ už dnes musel několikrát odpovídat lidem, kterým to nebylo z vydaného vládního nařízení jasné. „Předtím to tam bylo napsáno, i když ani být nemuselo, protože autoservis nemusí být maloobchodní provozovna. Ale aby to všem bylo jasné, dáme ještě nějakou informaci,“ slibuje vicepremiér.
sobota, 27. února 2021
 
Shambo
Shambo Plán je žádný plán.
sobota, 27. února 2021
 
Pneunm
Pneunm Bože můj, člověk by si myslel že po roce už ta banda čůr@ků bude mít nějakej plán
sobota, 27. února 2021
 
SAB
SAB Takže chápu to správně, že naše výjimka se ruší a od pondělí máme servis zavřený?
sobota, 27. února 2021
 
Shambo
Shambo https://www.vlada.cz/assets/media-centrum/aktualne/maloobchod-0126.pdf = původní usnesení vlády https://apps.odok.cz/attachment/-/down/IHOABYLUPY62 = včerejší usnesení vlády musíte si dohledat rozdíly, ale ve zprávě jsem to zásadní dnes již uvedl
sobota, 27. února 2021
 
Pavel
Pavel Myslí,že máme vyjímku.
sobota, 27. února 2021
 
Pavel
Pavel Nová omezení pro maloobchod a služby oznámil vicepremiér Karel Havlíček. Zavřeny jsou všechny obchody a služby s výjimkou: prodejen potravin, pohonných hmot, hygienického zboží a drogerie, lékáren, prodejen krmiva a potřeb pro zvířata, prodejen brýlí a kontaktních čoček, provozoven poskytujících odtah a opravy vozidel,
sobota, 27. února 2021
 
Shambo
Shambo Ale můžeme si koupit kytici karafiátů.
sobota, 27. února 2021
 
Hrouda
Hrouda No super. Nejhorší je že jsou zavřené i zbraně a střelivo.
sobota, 27. února 2021
 
Shambo
Shambo Vláda s účinností ode dne 15. února 2021 od 00:00 hod. do dne 28. února 2021 do 23:59 hod. I. zakazuje 1. maloobchodní prodej a prodej a poskytování služeb v provozovnách, s výjimkou těchto provozoven: l) provozoven servisu a oprav silničních vozidel, m) provozoven poskytovatelů odtahů a odstraňování závad vozidel v provozu na pozemních komunikacích, n) prodejen náhradních dílů k dopravním prostředkům a výrobním technologiím Co se změní od 1. března 2021 - vláda tyto výjimky ruší a jejich provozování nepovoluje. Jedinou výjimkou má činnost, která dříve v předchozím opatření uvedena nebyla j) provozoven poskytovatelů odtahů a odstraňování závad vozidel v provozu na pozemních komunikacích
sobota, 27. února 2021
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz