Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Shambo
Shambo Jako vždy v těchto těžkých chvílích to stojí a padá s nasazením a dřinou těch ,, obyčejných ,, lidí - hasičů, vojáků, zdravotníků, technických služeb, policistů, dobrovolníků a samotných postižených.
pondělí, 3. června 2013
 
Michal
Michal Kalousek včera říkal, že má z těch 5 miliard, co vybral na povodňové dani asi 400 milionů. Já spíš nechápu jednu věc. Včera ty záběry, jak to ty hasiči šroubují na Kampě do země a má ruku pod vodou. Já už od středy na německém meteopressu viděl, že to je nějaký divný, když k nám přes alpy se stáčela ta velká oblačnost, která hrozila až 260 mm srážek....Jenže v Praze byly páni radní zakousnutí do žabomyších sporů o korýtka a pak to takhle dopadá...Hlavně, že celých 11 let jsou všude kolem Vltavy omezení, protože se dělají nové bariery a opatření a voda je tam stejně...nechci držkovat, nebo být po bitvě generálem, ale tady v Praze zaspali činné orgány teda fest.
pondělí, 3. června 2013
 
Shambo
Shambo Je to tragédie. Soucítím s postiženými a najdu cestu, jak přispět a pomoci. Zároveň mne trápí jedna věc - záplavy byly v roce 2002 a 2006. Předtím postihly Moravu v roce 1997. Máme rok 2013. Kam se poděly miliardy z našich daní na ochranu a prevenci? Na regulaci řek, protipovodňové hráze a stěny? Kam zmizela povodňová daň? Je to smutné.
pondělí, 3. června 2013
 
Michal
Michal Bořku, držím a moc!!! To je strašné, snad se prognozy vodohospodářů nevyplní.:-((
pondělí, 3. června 2013
 
BF
BF KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!! Celé vybavení ze servisu má odvezené pryč. Pokud výjde předpověď kterou řekli vodohospodaři tak večer má v domě 2-2,5m vody a na servise o půl metru více. Pokud to bude výš příjde o vše.Dum spadne. Je zdrcen, pocit strachu a zoufalství jde cítit a i když se snaží tak lze vyčíst z telefonu že je hodně unaven. Internet nemá takže není s námi v kontaktu. Moc děkuje za podporu všem kteří v jeho těžké životní zkoužce stojí o boku aspoň takovouto formou. Zásoby nechává všechny tam a čeká trochu na zázrak, protože už na Litoměřicku není ani náklaďák možné sehnat. Vše co jezdí je v terénu. Přátelé tohle je pak tragedie, tohle jsou problémy a ne řešit žabomyší války. Držme mu pěstičky ať nepříjde o firmu i střechu nad hlavou. Tohle se nesmí skutečně nesmí stát.
pondělí, 3. června 2013
 
Michal
Michal Bořku moc Ti děkuju! Máš naprostou pravdu. To jsem čekal, že ty ceny teda budou rozdílné a ono se to prakticky neliší....Víš co mě Bořku, nejvíce štve, že by člověk, kdyby byla vůle ze strany výrobců, rád celou sezonu postavil na jedné nebo dvou, max. třech kvalitních značkách v celé rozměrové škále, ale musí to mít nějakou štábní kulturu.....Bořku, nevíš něco o Hroudovi? Já se byl dnes podívat v práci, ale policajti řekli, že musíme vypadnout. Respektive my jsme na vysokém kopci, ale silnice dole už je nyní zaplavená, takže bychom se neměli jak dostat pryč.
pondělí, 3. června 2013
 
BF
BF Míšo tak ceník zimních nokianu máš na mailu. Žádná hitparáda v cenách to však není. Nejvíce mne však pobavil dovětek kolegy ke kterému jsem ještě něco připsal --- Vzhledem k neprofesionální obchodní politice Nokianu v loňském roce se obávejme podobné situace i letos (nabídka internetových prodejců a nabídky ze zahraničí včetně dalších ruznorodých podivných nabídek ) --Osobně si taky myslím, že tady je možné už předem očekávat neprofesionální přístup. Podle % které teď dali si myslím že se tomu ani nemůžeme pak divit.
pondělí, 3. června 2013
 
Michal
Michal Hroudo, já taky na dálku přeju hlavně hodně štěstí, ať se Ti živel vyhne a vše dobře dopadne!!!!! Já už jsem si na Tebe dnes odpoledne vzpoměl, když začínali mluvit o Labi.....Já jsem se byl dnes podívat v práci, já jsem sice kousek od Vltavy, ale v hodně vysokém kopci, takže sem se voda nedostane, ale i tak je to hrozný pocit....tady je vidět, jaký je voda a příroda živel a člověk se všema jeho vymoženostma je proti tomu úplný bezmocný.
neděle, 2. června 2013
 
Shambo
Shambo Hroudo na dálku ti přeji sílu, odvahu a zvládni to!
neděle, 2. června 2013
 
BF
BF Právě jsem se vrátil do Třince a cestou z čech jsem projel úplným deštivým peklem ale i krásným počasím. Rozdíl v teplotě byl 10 stupňů. Také jsem se teď dozvěděl, že Hrouda provádí evakuaci jeho servisu v Litoměřicích. Labe nebezpečně stoupá a je ohrožen jeho servis a zároveň i vedle stojící dům kde žije s rodinou. Nesmírně ho obdivuji, protože to už zažil a z celého srdce mu přeji aby to k němu vůbec nedošlo.Věřím že všichni přítomní servisáci a dodavatelé v jeho těžké chvíli jsou s ním a držme mu prosím pěsti pro štěstí ať ho to nezasáhne. Teď když konečně je servis jeho, kdy se zbavil dluhů, kdy začal krásnou rekonstrukci ho chce přírodní živel připravit o vše co má. Ať se to prosím nestane. Drž se chlape, jsme s tebou.
neděle, 2. června 2013
 
Michal
Michal A to je přesně to Bořku, co jsem říkal také, to je přesně ten případ...takže už teď je jasné, že letošní jaro=zima 2013/14....a teď jen půjde o to, kterého z výrobců se to dotkne více, podle toho, jak budou čarovat s malooobchodkama. A velmi se těším na Nokian. U michelinu, resp. Kleberu žádnou velkou revoluci na zimu nečekám, protože ten je celkem čitelný už teď, ale ten Nokian by mě zajímal. Kdybyste někdo měl už ceník zimních pneu Nokian, tak schválně, pokud byste chtěli, porovnejte malo ceny u těch nejběžnějších rozměrů s loňskem, jako jsem to udělal já s tím barum conti. Já totiž ceník nokianu ještě nemám.
sobota, 1. června 2013
 
BF
BF Jen pro zajímavost. Zrovna se kolega podíval na 195/65R 15 91T Barum Polaris 3 do Polska při dnešním kurzu 6,008 výjde tato pneu s slevou 39,53%. Já mám předobjednávat do 39%???? Byl bych blázen! A mimochodem je to na 4ks s dovozem na servis. Při větší objednávce a dovozu svépomocí nad 200ks se cena pohybuje úplně někde jinde. A to ještě nezačalo žádné naskladňovací šílenství. Tak a co mi na to chcete odpovědět přátelé výhradní? Raději nic jak už teď dobře vím. Proto nenaskladňovat za současné situace je můj názor a vím dobře proč. Takže teď už ostatní výhradní než vyjdete s cenami a slevami dobře, dobře a ještě jednou dobře přemýšlejte. Servisy už nejsou ty tupé hlavy za které jste nás dlouho měli. A chcete-li prodat tak nabídněte pořádnou kvalitní cenovou předobjednávku nejenom chudou nabídku kterou pak 3x ještě podrazíte jak je často u Vás zvykem. Letos na to totiž pak ani nebudete mít moc času a příležitosti. Sklady jsou plné a ekonomika nedobrá. Nezapomeňte a přemýšlejte.
sobota, 1. června 2013
 
Moris
Moris Michal: Přesně vystižený.
sobota, 1. června 2013
 
BF
BF Příští týden bude dost hektický. Jednání bude s některými dodavateli velmi zajímavé a docela se na to těším. Do toho už vím přijdou nové ceníky na zimu 2013 od některých výhradních dodavatelů a tam čekám určité perličky na trhu pneu. Ať už pozitivní tak ty negativní. Začíná silný boj o trh a je zajímavé sledovat co se u koho vyvrbí. Podle mne tuto zimu bude rozum jednoznačně převládat před ziskem. Ti rozumní snad pochopí co je potřeba a částečně vyhrají, ti ostatní budou zase jen střílet do prázdna formou internetu, zaregistrovaných poukázek apod. Musí si však uvědomit kolik toho zůstalo z minulého roku, nastavit ceny a slevy a pokud ne tak pak je zbytečné cokoliv řešit. Uvidíme s čím se naši dodavatelé pochlapí. Sám jsem na to hodně zvědavý.
sobota, 1. června 2013
 
Michal
Michal Aha Bořku, tak to se omlouvám, to jsem blbě pochopil, tak to samozřejmě souhlasím a máš naprostou pravdu. Ono mě od celé předobjednávky prostě odrazuje to, že já se upíšu, vezmu několik set pneu, oni to krásně navezou, já mám radost, že mám gumy za čupr ceny a 14 dní na to začnou chodit výprodeje a speciální akce, nejlepe od 4 ks...no a pak je člověk nasraný, že má gumy na prd. Já bych si to prostě předstatoval tak, že přijdou, položí na stůl nabídku, kde budou fakt super ceny s tím, že takové ceny už prostě za týden nezmění a budou jenom horší, že prostě budu mít utopený prachy v něčem, co má smysl a ne, že výhradním pomůžu k lepším premiím a pochvale, že tak pěkně uvolnili sklady a oni to dají za dva týdny do běžného prodeje a možná ještě něco přihodí. Pokud budu vědět, že ty gumy, do kterých jsem vrazil značné peníze, přinesou pěkný a slušný zisk, pak s tím nemám problém a rád si jich objednám, co hrdlo ráčí, finance na to jsou a pokud mají ležet v něčem smyslupném, nemám s tím problém. Ale abych si nabral mraky gum a pak vydělal na sadě 200 Kč v lepším případě, protože se toho prostě budu potřebovat zbavit, tak ať si takovou předobjednávku výhradní strčí do zádele....Doby, kdy jsem jim dělal ze sebe debila, jsou dávno pryč. Přitom by stačilo, aby si uědomili jednoduchou věc, co vlastně slovo PŘEDOBJEDNAVKA znamená.
sobota, 1. června 2013
 
BF
BF Míšo, možná jsme se nepochopili jak jsi napsal- Vím, že to trochu popírá, co Bořku říkáš, že by bylo nejlepší urvat co nejvíce dobrého v předobjednávce. Já to myslel vyloženě na výhradní k předobjednávce -myšlenka pro všechny dodavatele je -co neurvete hned v kvalitní a motyvující předobjednávce, pak už ničím nenahoníte pokud však neuděláte zase jen podraz na servisy které vám to stejně vrátí. A když se v předobjednávce nesejdou čísla, chybu hledejte většinou u sebe. Nic víc, nic míň.--- Samozřejmě Míšo teď jsme v situaci kdy počkat neuškodí a díky plným ostatním skladům nemám obavy že nebudou muset reagovat a rádi v případě Barumu ještě příjdou s upravenou cenovou nabídkou. Víš já jsem zastánce motivace a rychlosti. Zažil jsem a vím o pár příkladech i v jiných produktech že to funguje velmi dobře. Má představa je že v předobjednávce vyloženě pro servisy příjdou se špičkovou, jedinečnou cenou která nepůjde pak NIKDE během sezony už řešit a bude limitována krátkým časem. Říkám tomu rychlá smrt. Prostě osloví servis, ne však blbým mailem, ale telefonicky majitele, pak až pošlou nabídku kde mu dají bombastickou cenu a dají krátký časový úsek na možnost super nákupu před sezonou. Hotovost je samozřejmě dalším bonusem. Co se stane? Každý dobrý a odborně rozumný majitel ví na co má, ví co prodá a kolik si může dovolit vzít. Bude ho to motivovat, protože ví že cena v sezoně ho neohrozí a může vydělat. A pokud se najdou nějací spekulanti z řad servisů kteří by to chtěli poslat na internet a zkazit cenu pak je možnost je odstřihnout pro příště velmi rychle. V tomhle jsou SHAMBO, Čendo právě skvělí ti kluci opálení z Turecka. Klobouk před nimi dolů a AM pneu taky. Co se týče LASSY je to vzorný příklad rozumu, citu a nechamtivého přístupu. A jak dokazují rostou a to velmi zajímavě. V době kdy Michelin, Bridgestone a další řeší problém odbytu a života některých závodů, řeší Turci rozvoj, rozšíření výroby a zvětšení výroby i prodeje. Trošku zvláštní ne? Bude to i tím že v těžkých dobách internetového prodeje nepodlehli tomuto líbidlu a dělali to tak že dnes jim to přináší ovoce. A že ano o tom se z nikým nebudu přít. To vidím na vlastní oči. Conti musí najít jinou cestu než je. Vždyť příkladem je náš všude oblíbený TAXI služebník. Jestliže teď na léto má přes 40% tak co máme čekat na zimu? I když posílá kolo s 99 kč a sníží se tak cena pro lidi z ulice , přesto má pořád přes 40%!!!!! Nám dají na předobjednávku 38-39???? Trošku mimo realitu dnešních dní. Pokud se na tom rychle někdo nezamyslí, nevymyslí rozumný tah, tak nemá šanci na trhu uspět. Právě jsem v Doksech na víkend a cestou z Třince jsem se včera stavil do 3 větších servisů se kterými jsme probírali vše možné. Nebylo to však pro Conti i některé další výhradní nijak povzbudivé. Máme velmi podobné názory a věřím že i opodstatněné. Zima je téměř v předobjednávkách před dveřmi a je na nich co nabídnou v této době. Moc času ale na to aby nabídli nadstandard už nemají. Pak si to koupíme kdekoliv a za lepších podmínek než nám zatím nabídli.
sobota, 1. června 2013
 
Michal
Michal Tak jsem to Bořku trochu detailněji prošel a ono je to v hodně podobném duchu jako jaro. To jest do 15" velikostí je tam zdražení, viz ta Barumka, Conti TS850 v T 195/65/15 loni 2013, letos 2053, Semperit (ten jsem měl rád a udělal mi dobrých 30% zisku) 195/65 R15 loni 1775, letos 1811...avšak 205/55 R16 91T TS850 loni 3400, letos 3366, barum také letos o cca 40 Kč na malo levnější v tomto rozměru..Ovšem ve velkých pneumatikách je to ale značnější slevnění...Continental TS830P 225/45 R17 91H loni 5650, letos 5432...jinými slovy, velké pneu zase padli dolů a malé trochu zdražili....ovšem v létě bych to viděl jako větší problém, protože hodně...no spíš většina jezdí na léto na větších kolech, ale v zimě jezdí na menších a hlavně spousta malých autíček to provozuje už jen na zimních...bude to holt zajímavé a jak vidno, člověk nemůže mít klid žádnou sezonu....či li já pořád trochu těm předobjednávkám nevěřím a budu určitě čekat. Vím, že to trochu popírá, co Bořku říkáš, že by bylo nejlepší urvat co nejvíce dobrého v předobjednávce, ale já bych prostě vyčkal, protože mám opravdu tušení, že se to ponese ve stejném duchu jako jaro, kdy se vyplatilo počkat a byl to doslova zisk s nízkým rizikem....Myslím, že to nechám uležete a budu sledovat vývoj :-) Protože tohle zase nemá žádnou prodejní kulturu..P.S. Púchovští vypustili do světa MP92 Sibir Snow i pro osobní auta, loni jsem ještě četl, že to je nová pneu pro SUV, tak ale proč ne...vypadá pěkně, ale kdo v tom vidí WR G2, vyhrává korbačík:-):-)
pátek, 31. května 2013
 
Shambo
Shambo Bořku, lépe to snad ani vyjádřit nejde.
pátek, 31. května 2013
 
BF
BF Pokud Míšo zdražili tak to je hodně špatné a pro Barum nedobré. Já ceníky zatím nestudoval a ani moc pokud to tak je nebudu. Pokud jsou ale dražší tak raději nenakupovat! Protože gum z minulého roku je na skladech všude možně absolutně přebytek a jestli se pohyboval prodej kolem 40% tak nás letos pak totálně převálcují a předobjednávka ztrácí význam za nějakých 38-39%. Tyto pneu se stanou těžce výdělečné a hlavně co je podstatné i prodejné. Zaplaceno oni budou mít a my na skladech ležáky. Takže ti co jim zůstalo z min. roku vydělají na rozdíl od nás čerstvých předobjednavkářů peníze, my budeme živořit a jen skladovat? Raději obětuji předobjednávku a v sezoně je koupím od kdejakého strejdy příhody lépe a bez jakéhokoliv stresu že v tom leží zase jen peníze a někdo se směje na můj úkor jak hezky zase servisu prodal. Neprodá moc pokud předobjednávka nebude na lepší ceně než minulý rok. Na zdražení není čas, prostor a hlavně vůbec žádný nárok. Jít cestou snižování výroby, zdražováním a zvyšováni zisku jen pro sebe není to co mi osobně voní. Jde to chvíli, ale pak se to zasekne a pohoří tento směr obchodu. A jsem rád že to např. Lassa konečně letos po minulém roce pochopila a slevila % kolem 13% na rozměr. Vždyť jen 195/65-15 koupím za lepší peníze než Barum s 41%, který mi naši přátelé s Conti ani nedají. Raději si pak vemu tuto značku ve velkém, protože vydělám krásné peníze a nikdo mi nepokazí cenovou politiku na rozdíl od zkažené BA CO. A na obsazenost trhu v ČR si může hrát jak jsem i včera zažil zástupce Conti jak chce. Mi osobně i většina zákazníkům je to jedno kolik koláče % mají v ČR. A každý malý díl procenta ukradený monopolům je jen přínos pro jakýkoliv trh. Dominance, nekonkurence a suverenita není a nebude nikdy nijakým přínosem pro obchod jako takový. Zdravá konkurence je potřebná a nutná. proto zopakuji co ve čtvrtek-co neurvete hned v kvalitní a motyvující předobjednávce, pak už ničím nenahoníte pokud však neuděláte zase jen podraz na servisy které vám to stejně vrátí. A když se v předobjednávce nesejdou čísla, chybu hledéjte většinou u sebe. Nic víc, nic míň.
pátek, 31. května 2013
 
Shambo
Shambo Kurs eura vůči koruně se zvýšil za rok o cca 3%. Zdá se, jako by koncové ceny Barum Conti přepočítal v souvislosti s kursem. 1375 x 1,03 = 1416 Barum moc neprodáváme, nejsem v této oblasti tak zběhlý jako vy všichni, ale snad by to tak mohlo být. Ovšem - mohu se zcela trapně mýlit :)
pátek, 31. května 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz