Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Shambo
Shambo BF - Bořku skvěle, klobouk dolů! Tomu říkám výkon. Gratuluji ti nejen k takovému počtu zákazníků, ale navíc - zvládl jsi obohatit naše fórum o vlastní solidní průzkum!
čtvrtek, 25. dubna 2013
 
BF
BF Stroje pomalu usínají a průzkum dnešního dne dopadl následovně. Z mých dnešních celkových 51 zákazniku bylo 18 žen. Někdy to bylo jak na trhu jak se typovalo a hádalo kolik toho tam má a musí být. Hloubku 1,6mm vědělo 17 mužů a jen 4 ženy. Zimní test dopadl ještě hůř. 4mm vědělo 15 mužů a jen 2 ženy. Takže nelichotivé čísla. Lidi nechtějí vědět kolik můžou mít mm, chtějí jezdit co to jen jde. Je potřeba upravit hlavně u letních pneumatik normu 1,6mm která je dnes už jen přežitkem a nemá to co na vozidle dělat. Problémem je že honěním za co nejmenší valivý odpor a nejmenší spotřebu, či nějakého pofiderního gramu na km si výrobci snižují hloubku dezénu už teď jak se jim líbí a také vyspí. Ať se nestane v budoucnodsti že budeme kupovat nové pneumatiky s 5-6mm a povoleno budeme mít max. 3-4mm. I tak to může dopadnout když se na to podíváme z jiného pohledu. Hezký večer a pište přátelé. Vím je toho asi hodně ale ještě nespěte a napište třeba nějaké perličky z vašeho servisu. Bořek.
čtvrtek, 25. dubna 2013
 
BF
BF Shambo děkuji, děkuji, děkuji. Radost číst tvé světové gumařské info.
středa, 24. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Stroje umlkly a zeměkoule se točí dál. KAUČUK: tady nás čekají velké změny. Cena v roce 2012 byla cena kolem 3,60 USD za kg. Prognóza na rok 2013 byla na úrovni 4,50 USD za kg. A realita? Jsme na úrovni 2,50 USD za kg. Toto bude mít výrazný vliv na hospodářský výsledek výrobců. A co ceny pneumatik??! Jak říkal nejmenovaný politik - zdroje tu jsou. VIANOR EXPRES: Nokian se snaží bojovat s časem a konkurencí. Čím více Vianor, tím lépe pro Nokian. K zajímavému kroku přistoupil Nokain na východních trzích. Koncept VIANOR EXPRES je dostupný pro toho, kdo má: servisek u cesty nebo benzínky, jedno stání, dvě parkovací místa, regály na pneušky a tři prapory. Rozpočet na vizualizaci má výrobce ve výši 7000 euro. První VIANOR EXPRES je v Gruzii, dalších deset už zkrášluje Ukrajinu. VIANORů je v Evropě celkem 1037. Expres vyjíždí, pánové. YOKOHAMA - evropská centrála ústy svého bosse hlásí mj. toto: i na evropském ( rozvinutém trhu ) jsou výrazné rezervy v práci s produktem. Německý trh je stabilizovaný a vyvíjí se. Pracuje s vlastnostmi produktu. Ale např. italský trh je roztříštěn a kupující se dívají na pneumatiku jako na spotřební položku. A nadějí pro jiný přístup může být jen změna národního charakteru. Což se nestane. A jedna drobnost - štítky byly zavedeny i na japonském trhu. A skončilo to rozčarováním. Co nového u MICHELINu? Po oznámení výsledků za 1. kvartál 2013 hodnota akcií společnosti klesla o 4,6%. Pro zájemce - akcie se dnes obchoduje za 57,23 euro. A ty výsledky: celkové prodeje v tržbách klesly o 8,1%, poptávka po osobních pneu mišáků na trhu je nižší o 9%, v Německu o 23%, ve Skandinávii o 11%. Nákladní pneu v Evropě - celkově stagnace, tržby se zvýšily o 5% díky zvýšení tržeb ve východní Evropě o neuvěřitelných 24%. Ajajaj. Tady se asi ceny nesnižovaly, že. Bylo by zajímavé získat komentář kmenového zdroje Michelinu. A perlička z DÁNSKA: zde se potvrzuje stanovisko YOKOHAMY k určité odborné omezenosti kupujících. MICHELIN provedl reprezentativní průzkum se skupinou 1000 respondentů. Což je dost. Výsledek? 50% Dánů nezná značku pneumatik, které používají na svých vozech. A o tom, že nějakých 1,6 mm je limitní hloubka vzorku, vědělo 67% mužů a pouze 37% žen. Přátelé, akce na zítra - ověřte si to zítra u svých zákazníků a hlavně zákaznic. A uvidíme, jak dopadne souboj Dánsko versus ČR. Gumám zdar, přátelé.
středa, 24. dubna 2013
 
Shambo
Shambo BF, SJM: jasně, večer dáme pravidelnou dávku emocí. A při vší skromnosti říkám - bude to zajímavé. :) Ale nejdříve musí umlknout stroje.
středa, 24. dubna 2013
 
SJM
SJM Dobré ráno vážení, stále doufám ještě kolegové.V dnešní divné době jsou vaše příspěvky pro mě jakousi vzpruhou po ránu. Dík Shambo, Bořku, Michale a další. I já mám něco k pobavení. Manželce dosluhuje již asi 5 let její autíčko a tak pro chvilkové vyskočení z kolotoče jsem zcela vážně zabrousil do okolních autosalonů s jednoduchým předsevzetím: 4 válce, spotřeba cca 5L benzínu, 4-6 airbagů, man.Klima, pozink plechy a za to jsem na dřevo ochoten vysolit cca 200-220 t. Prvotní představa bylo, Polo, Fiesta, i20 a pod. Myslím, že nepatřím k sociální spodině, když uvažuji o těchto modelech, přesto jsem všude, vyjma Korejců cítil jisté opovrhování a u Fordu (letos pokles prodejů v ČR o 50%) doslova urážky, kdy mě poslali se podívat na Dacii, že to je auto pro mě. Nevím zda jsou tak hloupí nebo nemyšlení, spíše asi obojí, ale rozhodně až na vyjímky žijí ve vlastním vyrtuálním světě, nahony vzdálenému dnešní tvrdé realitě. S letáky a canama aut, kterých máme každý den plné schránky si můžete - však víte co,protože v reálu je tam tolik dodatků, podmínek a kliček, že nemá cenu to číst. Na poslední otázku,proč za to vyhazují peníze a dělají z potencionálních zákazníků blbce se mě dostalo odpovědi,že to tak dělají všichni. Co dodat. Žijeme holt v Česku.
středa, 24. dubna 2013
 
BF
BF Shambo zase jsem to po probděné noci u objednávek a papíru kolem pneumatik otevřel a zapl a den se rozjíždí do dalšího až neskutečně živého přezouvacího cyklu. Večer nám zase prosím napiš co se děje nejenom z našich luk a hájů. Tak hurá na to ať to stojí za to! Hezký den přátelé gum.
středa, 24. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Pánové, umlkly stoje a utichly agregáty. Co se děje kolem zvedáků na našich dvorcích - to víme. A co se děje ve světě? USA: místní administrativa si vyšlápla na čínského výrobce OTR Hangzhou Zhongce Rubber a dodatečně jim navýšila dovozní cla ve výši skoro 113%. Důvod? Číňané dodávali na trh část produkce za cenu nižší, než byly výrobní náklady. BĚLORUSKO: Zahájilo provoz v prvním závodě na ekologickou likvidaci pneu. Plánované tržby na jednoho dělníka jsou na úrovni 109 tisíc USD. Netušíme, zda je to za pětiletku nebo za měsíc. MICHELIN: odhad snížení prodejů všech výrobců na trhu Evropy ( včetně Turecka i Ruska ) je u osobních pneu za březen o 11%, u nákladních pneu je nárůst +3%. Chci vidět, kde ty plusová procenta našli. U nás to nebylo. Hůře dopadla prvovýroba - osobní pneu -15%, nákladní hlásí -4%. Srovnáváme data s březnem 2012. YOKOHAMA: firma potvrzuje svoji strategii pro evropský trh - soustředí se pouze na segment premium, žádné plýtvání sil a zdrojů na ekonom segment. A basta. NEXEN: v pravidelném hodnocení osobních pneu pro prvovýrobu v USA se v kategorii standardních osobních vozů NEXEN umístnil díky hlasům spotřebitelů na 9. místě. NEXEN to nadšeně hodnotí jako velké vítězství této mladé korejské značky nad tradičními soupeři. Jak málo stačí ke štěstí! NASDAQ: borci této americké burzy varují pře unáhleným nákupem akcií kompanie GOODYEAR. Status je jasný - prodávat. Činovníci GOODYEAR sice na letošním sezení akcionářů hýřili povinným optimismem, ale akcionáři již tak nadšeni nebyli. Nic se nedaří podle plánu. APOLLO: tento výrobce v jihoafrickém přístavu Durban ( mj. jiné vyrábí Dunlop pro místní trhy ) si vybral pro svou expanzi nový perspektivní učástok - osobní i nákladní pneu pod značkou REGAL míří do Ruska. Plánovači z APOLLO asi netuší, že místní ruská KAMA naopak slaví výrobu už prvního milionu kusů své řady KAMA 22,5. V Rusku se dá očekávat horká sezona. Asociace ETRMA naopak neví, zda snížení prodeje v Evropě v r. 2013 osobmích pneu o 12% a nákladních o 1% je už úplné dno, nebo ještě je kam padat. Podle mne se ještě padat dá. Ale nahoru vyfárat už bude velmi obtížné. A dobrá zpráva na závěr - mezi stovkou světových firem na světovém trhu máme i naše čtyři všudybyly - na 21. místě MICHELIN, na 27. místě GOODYEAR, BRIDGESTONE - 28. a PIRELLI na 33. místě. A kdo letos vyhrál? BMW, WALT DISNEY a ROLEX. Sláva vítězům, čest poraženým.
úterý, 23. dubna 2013
 
Anonym
Anonym Evropa jde do kotrmelců a padne na hubu tomu věřím já.TÝDEN NA SERVISE BYL MASAKR!!!!!!!!!Takhle to stojí za houby.Roboty tři prdele a nemáš čas se ani najíst.Hodíš pár žvanců do sebe během dne,pak se večer dopereš a je to na nic.Prodej gumek je super bomba.Smradlavý internet na servise nevidím ani ho neřeším a je s ním pokoj.Jinak k tomu Nokianu.Má pěkně nahnáno.Jak mi kámoš říkal Hybš Z nokouše má pořádně po ptákách a bude mít brzy stres jako prase,protože si myslel že je mistr světa a snažil se tak vehementně povyšovat a vytvářet tlaky kde se nemá že nasral super pneu borce co jim odřekli několik kontejnerů nákladních gum.To se bude potit až na koulích.Kvalita nákladních ČÍNSKÝCH Nokoušů stojí za hov... a teď se s nimi mohou tak maximálně vyfotit.Je potřeba takové lidi vyměnit protože obchodu vůbec nic nedávají a jen przní co se jen dá.Divím se že ho nesesadili a nevyměnili po těch jeho podrazích v zimě za které může hlavně on.To ještě nějak ustál,ale nákladní Nokian který je v současnosti díky své činuš kvalitě nepoužitelný ho může konečně odstřelit.Nebude to škoda.Bořo pak mi zavolej,nebo raději tady napiš jak to dopadlo s těmi 18koly ať to víme jak se k tomu hoši v Nokianu postaví.Je mi jasné,když řekneš že je to reklamace výrobce tak je to pravda.Jinak zdar a sílu všem pro příští týden na servisech.
neděle, 21. dubna 2013
 
Shambo
Shambo BF - kdyby se nedalo věřit jen bankám, ale ono už to nefunguje ani s ekonomickými studiemi seriozního Harvardu. Pro zájemce materiál zde: http://www.novinky.cz/ekonomika/299732-v-klicove-studii-ktera-ospravedlnuje-skrty-byla-chyba-nasel-ji-student.html
neděle, 21. dubna 2013
 
BF
BF Abych ale nebyl jen zas pozitivní tak jen pro připomínku a oživení co se děje a blíží. Když byla poslední finanční krize v roce 1772/1773 v Anglii, Skotsku a Nizozemsku díky jedné významné Anglické bance bylo to hodně těžké se z toho dostat, ale co teď pomalu začíná propukat např. v Nizozemsku může být smrtící pastí pro celou evropu a jejich slavné EURO. Španělé, Portugalci, Malta a další jsou před kolapsem, další země se ktomu blíží mílovými kroky! Vůbec nevěřte bankám, protože mnozí dopadnou třeba jako mnoho obyčejných živnostníku na Kypru. Kde jim vzali nebo na mnoho let zablokovali až 80% úspor v bankách. Pozor na to! Proto přátelé sledujte i jiné aktivity než jen ten náš pneusektor. Hezkou neděli přeji. Bořek Filipec. http://www.pneucentrumprofi.cz/
neděle, 21. dubna 2013
 
Michal
Michal No všechno můžu podepsat Bořku...já měl březen taky mizerný. Jen jsen to doháněl velkými koly a díky zimě ještě před třemi týdny šli na auta nové zimáky. Což zase bylo dobrý. Já doufám, že se teď léto dostane do normálu, protože ve čtvrtek a v pátek už to bylo "normálnější", nevím co se všichni hodlali v to pondělí a úterý zbláznit, že muselo být všechno hned. Na druhou stranu zase doufám, že to v tomto duchu aspoň tři týdny vydrží, protože já se obávám, že čím později to léto začalo, tím dříve skončí. Ale je kolem spousta pláče, spousta, že se jen přezouvá a neprodává se, prodeje letos budou malé, to už je teď jasné, ale já jsem celkem spokojený:-) Podařilo se mi hned v první vlně vytřískat, byť za cenu ztráty, ale naštěstí jen malinké, ta velká kola z loňska a z roku 09:-))))))) a už mám jen letošní pneu, jsem docela rád, že jsem udělal předobjednávky jen malé a letos je třeba říct, že Michelin, Kleber, Nokian, Dunlop a Barum s Yokohamou hrají hlavní roli. Hodně je SUVček, houby v dodávkách. A paradoxně nic moc Continental, no, zajímavé, tří sezony hráli jednoznačně č. 1 a letos nic moc zatím. Na zítra se těším, bude to klidnější, ale je tam mraky prodejů, tak zaplať pánbuh za to.
neděle, 21. dubna 2013
 
BF
BF Dokončím to, zase to odešlo když člověk nechce---Prodej os. a off. pneu je zatím nadstandartní. Dodávky zatím spí. Tam jsem měl 2 auta po 2 gumy a na příští týden asi 16 nových kol co vím. Dodávkaři budou dojíždět do mrtva a to si musíme už pomalu a jistě zvyknout. Překvapením je pro mne letošní letní Nokian hlavně ve velkých kolech kde to frčí o sto šest. Snad jedinou kaňku na značce vidím kdy jsem známé přezouval dva roky použivané ale 5,5mm měřící krásně sjeté 225/40-18 a 2 pneu jsou popraskané v rameni jen ve vnitřní části pneu. Jednoznačná reklamace bez jakýkoliv výmluv a jsem zvědav jak to dopadne, protože tady není o čem diskutovat. Nokian ČR však má a bude mít pokud rychle nezmění systém, přístup a politiku dost dalších problému o kterých napíšu někdy jindy až bude více času. Je tam potřeba ale rychlé změny protože se loď z názvem Nokian ČR může taky docela rychle v některých oblastech pneu potopit. Ten samý příklad se mi stal na zimních Continentálech taky 225/40-18 a okamžitě byly nahrazeny novými bez jakýkoliv okolků s velkou omluvou. Tak uvidíme jak to bude s Nokianem a všechny Vás budu informovat. Když se vrátím k tomuto týdnu, ještě jednou musím zopakovat že to byl nesmírně náročný týden s maximálním vypětím, kdy práce průměrně začínala v 6.30hod a končila v 19hod, kdy náročnost na psychiku byla velmi vysoká, kdy prodej pneu byl skvělý, servis absolutně na 1s ***** a hlavně také, kdy ze servisu odjelo za celý týden max. 2-3 lidí kteří nechtěli čekat a chtěli to hned je pro mne osobně obrovským úspěchem. Všichni ostatní pochopili situaci, počkali, odstavili si tu auto klidně na několik hodin, přeobjednali se na jindy a to je pro mne to co mne hodně těší, že mají většinou pochopení. Následující týden, dva očekávám ještě taky hodně hektické, protože vím co mám ještě nasmlouvané + to co přijede z ulice je bonus. Je to jen dobře, protože po měsících doslova temna se vyjasnilo a hřeje pocit, že nejsme zbyteční a že jsme naopak velmi potřební pro mnohé rozumné motoristy. Jaký byl chlapi podle Vás tento týden u Vás na servise ?
neděle, 21. dubna 2013
 
BF
BF Krásné nedělní ráno přátelé. Na konci týdne je třeba zhodnotit týden jak takový. Byl velmi, velmi náročný a hektický. Hloubám do své paměti a asi si ani nevzpomínám kdy nástup jara na dílnu byl tak rychlý, energický až jak to tady někdo nazval brutální. Mohu li to nějak přirovnat tak tenhle týden byl jako kdyby v říjnu napadlo najednou půl metru sněhu a všichni se zblázní, aby byli přezuti okamžitě. Je to samozřejmně i tím velikonočním sněhem kdy napadlo neskutečné množství a to zcela zbrzdilo letošní sezonu přezutí. Minulý rok se již kolem 15-20.3 přezouvalo o sto šest a letos je to téměř o měsíc posunuto. Taky čísla prodeje a práce za březen 2013 tomu jasně nasvědčují že to bylo jednoznačně nejhorší březnové číslo v hystorii. Tedy aspoň u mne. Někteří kolegové to doslova vytrpěli a jen se modlili aby to už najelo do jakštakš normálu.
neděle, 21. dubna 2013
 
BF
BF Krásné nedělní ráno přátelé. Na konci týdne je třeba zhodnotit týden jak takový. Byl velmi, velmi náročný a hektický. Hloubám do své paměti a asi si ani nevzpomínám kdy nástup jara na dílnu byl tak rychlý, energický až jak to tady někdo nazval brutální. Mohu li to nějak přirovnat tak tenhle týden byl jako kdyby v říjnu napadlo najednou půl metru sněhu a všichni se zblázní, aby byli přezuti okamžitě. Je to samozřejmně i tím velikonočním sněhem kdy napadlo neskutečné množství a to zcela zbrzdilo letošní sezonu přezutí. Minulý rok se již kolem 15-20.3 přezouvalo o sto šest a letos je to téměř o měsíc posunuto. Taky čísla prodeje a práce za březen 2013 tomu jasně nasvědčují že to bylo jednoznačně nejhorší březnové číslo v hystorii. Tedy aspoň u mne. Někteří kolegové to doslova vytrpěli a jen se modlili aby to už najelo do jakštakš normálu.
neděle, 21. dubna 2013
 
Gumar1
Gumar1 Kolegové,mrkněte dnes 17.30 na ST2, velký test pneumatik...
sobota, 20. dubna 2013
 
Michal
Michal Tohle byl asi nejlepší den z celého týdne, prodejně takový průměr z tohoto týdne, ale bylo to klidné a udělalo se toho hodně. takže spokojenost. Ferdo, úplně jsi mi to vzal z úst, na ty dodávky jsem se chtěl taky zeptat, protože já prodal zatím 4 céčka dohromady. Vůbec ani náznakem je neočekávám, že by se to změnilo..
pátek, 19. dubna 2013
 
Anonym
Anonym CELÝ TÝDEN BYL MASAKR!A ZÍTRA TO BUDE BRUTÁLNÍ!!!Tolik práce co je najednou na pneu to řadu let nepamatuji.Zasmolené aprílové počasí to všechno posunulo a teď to všichni chtějí okamžitě.Gumy jdou na prodej jak po másle jen dodávky nevidíme skoro vůbec.Zase budou dojíždět zimáky,takže tam bude houby kšeft.
pátek, 19. dubna 2013
 
Tire
Tire za 10let možná i za 5let budou jezdit formule obuté do no name China :-) sakra to byl dneska den ufff a zítra ta sobota... ale je to dobré když je práce :-)
pátek, 19. dubna 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz