Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Shambo
Shambo Pryži zdar. Dekáda nízkých fixovaných cen na nákladní pneumatiky a hlavně 100% dostupnosti levných značek skončila. Pro většinu trhu to bude šok. Reálná dostupnost je snižována i u prémiových značek. Proč dobře už jen bylo a o příčinách a možnostech vývoje více v novém čísle Pneurevue 2/2021.
středa, 12. května 2021
 
SJM
SJM Zdravím Bořka i to torzo přispívatelů, co tu zbylo. Jak někteří ví, udělal jsem před pár léty mírný úkrok stranou od klasického pneuservisu, ale i tak jsem oboru zůstal věrný. Rád si přečtu, bez kudrlinek, jak to v branži vypadá, hlavně v první linii. A jak to vidím obecně? Dobře již bylo. Téma covid a celkové fungování státu nechám raději ležet, jelikož bych stěží hledal slušná slova. Realita, která mě v poslední době činí špatné spaní, je naprosto neuvěřitelný růst cen, prakticky všech základních surovin - železo, hliník, měď, zinek, sklo, plasty, kaučuk, stavební mat., zkrátka kdo hubou hne, slyším to samé, tu +40, 50, 60%, např. pozink plech i 110%! Ale pozor, to není všechno, přes toto brutální zdražení mnohdy je komodita těžko dostupná, místo týdnů se čeká měsíce. Firmy závislé na nich, jsou v totální pasti. Jejich odběratelé o nových cenách nechtějí ani slyšet a melou něco o produktivitě práce a takové ty manažerské poučky, ale dodavatelé surovin říkají, ber, nebo nech ležet, nevezmeš ty, ostatní se o to ještě poperou. Vidím to jako obří problém, který v průběhu pár měsíců se přetaví ve vysokou inflaci, krachy firem, nezaměstnanost a o nějakém růstu HDP se můžeme nechat jen zdát. Lidé v průmyslových odvětvích, co táhli na bedrech covidové období, poměrně rychle zchudnou, do toho prudký růst prakticky všeho, znehodnocení úspor, šlužby nebudou mít komu sloužit atd. Automobilky hlásí až 80% zvýšení cen plechů, chybí čipy, plasty a pořádný hřebík zatlouká tzv e-mobilita. Rád bych se mýlil, ale já, bohužel, světlo na konci tunelu nevidím, sorry jako.
středa, 12. května 2021
 
roman
roman Pneunm: Loni 1956515 a 2055516 u mě docela šly, ale letos oba rozměry "stojí".
úterý, 11. května 2021
 
roman
roman Prodej je slabší než loni, nicméně minimálně 30% stálé klientely jsem ještě "neviděl". To samé u uloženek. Domnívám se, že bude práce ještě bude dost docela dost, byť v pohodovém tempu až do konce května. Ale to jsem očekával vzhledem k chladnému dubnovému počasí a menšímu provozu díky Covidu. Horší ale je, že mám obavy, že i podzimní prodej nebude díky letošnímu Covidu žádný zázrak. Jediné, co mě těší je to, že pokud se něco prodá, tak to je to, na čem něco je a co doporučím zákazníkům já. Nehodlám si ničit svoje záda nelukrativními kšefty, takže si defakto nijak moc nestěžuji.
úterý, 11. května 2021
 
Pneunm
Pneunm Já myslím že je ještě na hodnocení brzy i loňská sezóna byla u mě roztahaná a to bylo teplo už v březnu. Předkovidovych prodejů určitě nedosáhnou ale k čemu vlastně v týhle době peníze :D 1956515 a 2055516 jsem měl úplně mrtvý loni, zůstala mi jich tam na letošek pěkná hromádka
úterý, 11. května 2021
 
Hrouda
Hrouda Prodej na bodu mrazu, ale to není nic divného tedy u nás. Nejsem Červenej Křiž . Ale pravdou je že to je trošku horší než loni nebo předloni. Práce zatim v pohodě. Dnes jeden blaznivej dopravce si udělal celodenní vejlet pro 4ks pne infiniti v /60R22.5 a potom ještě to samé pro dva kusy na vodící nápravu než aby koupil moje skladové Matadory . Prostě je to mazec. Asi to už lepší nebude. Ale v pohodě za 5950 bez dph to budu dělat pořád dokola. I dvakrát denně.
úterý, 11. května 2021
 
SAB
SAB Tak jak Vám jdou letos prodeje pneumatik?U mně se to nedá srovnat loňskou sezónou ,zatím je to propadák R15 a R16 klasické rozměry se skoro vůbec neprodávají a ani není poptávka. Když prodávám tak velké rozměry od R17 nahoru a Céčkové pneu.Zatím je to hodně divná sezóna :-( Jak to vypadá u Vás?
úterý, 11. května 2021
 
hohencenda
hohencenda Hroudo tyhle hlody poslouchám taky net posílám k šípku.Romane správně já si taky do pekárny nenosím mouku na chleba a rohlíky.Pneunm jsem zvědavej kdo vohryzkovi vyhoví.
pondělí, 10. května 2021
 
roman
roman Hmyz se chová k nám pouze tak, jam my to hmyzu umožníme resp. dovolíme. Zatím jsem letos nepřezul žádnou gumu z netu a neumřel jsem hlady. Chceš moje služby? Tak si to kup tady u mě. S konkurenčním zbožím mé stroje neumí pracovat. Resp. uměly by, ale za úplně jinou cenu, na což hmyz většinou neslyší.
sobota, 8. května 2021
 
Hrouda
Hrouda Pan přišel za ženou na prodejnu s tím že pořídil pneu přes internetový obchod a obul je v jednom servisu a oni hází a už to byl i jinde vyvažovat a nepomohlo to. Tak zda je od nej nekoupíme a že si koupí jiné. Kde to koupi neříkal. No nepasuji mě na auto, tak jsem je nevzal . K prodeji je nepotřebuji protože mě přijde že stejně obouvám jen internet. A vlastně oni stejně zákazníci ani netuší že se u nás v pneuservisu daji pořídit i pneumatiky jinak by si je prej pořídili u nas.
pátek, 7. května 2021
 
roman
roman Pneunm: To se nechce ani věřit, co si hmyz dovolí vypustit z úst.... Že by měli klienti z Bohnic vycházky? Skoro to tak vypadá. :D
pátek, 7. května 2021
 
Pneunm
Pneunm Tak jsem dostal skvělou nabídku, pán si koupil pneu na netu a potom zjistil že je nepotřebuje že ještě vydrží na těch starých. A jesli je prý nechci odkoupit a že si na tom taky něco vydělám. Já jsem teda odolal ale kdyby měl někdo zájem rád předám kontakt :D
pátek, 7. května 2021
 
PM
PM To asi nestojí za změny ,díky .Zatím to tedy nechám jak je. Hezký sváteční víkend....
pátek, 7. května 2021
 
Hrouda
Hrouda Borgun 0.99% + 900 za 6 měsíců, ale to je drobnej rozdil a asi nestojí zato se stím otravovat.
čtvrtek, 6. května 2021
 
PM
PM Zdravím všechny. Podařilo se Vám někomu vyjednat s poskytovatelem terminálu pro platbu kartou nějaké výhodné podmínky? V tuto chvíli mám 1% provize + 200 kč paušál měsíčně....ZDAR!
čtvrtek, 6. května 2021
 
Pneunm
Pneunm Já mám pochopení pro tyhle obsese, sám jich pár mám ale vyžadovat to po ostatních mi přijde trošku přes čáru.
středa, 5. května 2021
 
pepazdepa
pepazdepa Za mě standart už 20 let.Vše má své misto.Někdo naproti ,něko k,někdo kdekoliv.
úterý, 4. května 2021
 
Pneunm
Pneunm Zdravím. Také po Vás zákazníci vyžadují aby jste dávali bezpečáky k ventilku?
úterý, 4. května 2021
 
BF
BF Hroudo, příteli, kamaráde, věř že jsem u tebe byl rád a zase i přijedu. Vždy se budu rád vracet k lidem kterých si vážím a pro mne osobně své zlomové životní jubileum jsem ve čtvrtek mimoto strávil tam kde jsem hlavně chtěl i být. U lidí které mám rád a s kterými je mi dobře. A tvá rodina k nim bezesporu patří. Děkuji ti za vše a prosím tě šetři se už konečně trochu více. Děkuji taky tímto všem pneuservisákům za všechna přání které se mi dostalo. A jak se říká, zítra ke strojům přátelé gum.
neděle, 2. května 2021
 
Hrouda
Hrouda O svátek jsem byl bohužel doma. Nikdo z těch co si přáli, aby jsme je v sobotu tedy o svátek přezuli nechtěli zaplatit +100% které dostávají v zaměstnání na pásku oni pokud jdou o svátek do práce . Jejich škoda mohli to mít přezutý na nedělní výlet. I když je to docela prašivá sezona a možná takovou nepamatuji , tak to nevadí alespoň máme větší volno jako ti montéři v těch montovnách a úředníci v kancelářích a přesto hlady neumíráme. Tak je to vlastně fajn. Děkuji Bořku za návštěvu a těším se na další.
neděle, 2. května 2021
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz