Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Michal
Michal Ono se pořád mluví o zlevnění, ale o čem je vlastně řeč? U malých pneu 13-14 je to stejné, někde i dražší, u 15 šul nul to samé, u 16ek nepatrně nižší a rozdíl je znát na velkých kolech, které výrobci poslední 2-3 roky šponovali nahoru. Takže teď je to v normálu, celá ta slavná anabáze s kaučukem byla jen hra, aby mohli zvýšit ceny, nic víc. Teď je všechno dražší a gumy padají jen proto, že není poptávka...to je celé kouzlo toho slavného zlevňování....
neděle, 14. dubna 2013
 
BF
BF Shambo já narozdíl od tebe ho v tomto případě absolutně nerespektuji. Kaučuk má podíl na snížení cen pneu 00000. S kaučukem to totiž nemá vůbec, ale vůbec nic společného a to ví skoro všichni, snad jen pár jedinců ne. A Kamila pozdrav je to soused. (-:
neděle, 14. dubna 2013
 
Shambo
Shambo BF - respektuji názor pana Foltána, ale jeho vidění situace je podle mne velmi zjednodušené a matoucí. Můžeme v tomto duchu říci třeba i toto - ceny se snížily na osobní pneumatiky o 6% proto, protože byla dlouhá zima, kaučuk se zlevňuje už od jara 2011,gumařské koncerny měly v roce 2012 absolutně rekordní zisky, Karel Gott nevyhrál Zlatého slavíka a naše sousedka si pořídila nového přítele Kamila. Všechno je to pravda. Ale .............
neděle, 14. dubna 2013
 
BF
BF Tak zas jeden hlupochytrák napíše takový blábol-že prý kaučuk nám všem zlevnil hlavně cenu pneu.Jde vidět že tomu rozumí asi jak já astrofizice. Hahaha.---http://dumfinanci.cz/clanky/komercni-sdeleni/1809-letni-pneumatiky-oproti-lonskemu-roku-zlevnily-v-prumeru-o-6/
neděle, 14. dubna 2013
 
BF
BF Dnes sobota na 1*. Práce až nad hlavu. Prodej celkem slušný. Ještě dodělaváme poslední 2 auta, pouklízet a šup pryč. Na příští týden se osobně moc těším. Pokud bude sluníčko které mne vždy nabijí pozitivní energii tak to bude jen dobře. Práce pak jde hezky od ruky a lépe to frčí. Hezký víkend přátelé.
sobota, 13. dubna 2013
 
BF
BF Čo s tým budou robiť? Možná se smilují a budou rozdávat přebytek pneu našim a Slovenským chudým motoristům zcela zdarma. Nebo že by né??? (-:
sobota, 13. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Nad Tatrú sa blýska, přátelé. Slovenský premier Fico jediným podpisem svého pera ( neztratilo se ) rozhodl o tom, že na základě nové dohody s Continetal se výroba v Púchově zvýší z 11 milionů kusů pneu na 16 milionů. Podle viceprezidenta Conti p. Burkharda Koellera se jedná o strategické rozhodnutí společnosti, které ovlivní její další vývoj. Púchov by se měl stát podle téhož muže největším výrobním závodem koncernu v Evropě. Když vidím, kolik jsme včera a dnes prodali kusů gum u nás na vsi, tak mám ze strategického rozhodnutí Continetalu mírné obavy. Snad pánové z Conti vědí, čo s tým tovarom budeme robiť.
sobota, 13. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Pěkný den, přátelé. Zatímco v našich končinách štítky na pneumatikách nikdo nebere vážně, jinak to vypadá v Říši středu - daleké Číně. Jak světovou veřejnost informuje departament provincie Ťiang-su ( 江苏 ), evropské štítky za pár měsíců své existence již stačily výrazně ovlivnit export pneumatik z Číny do Evropy. Celá provincie pro vaši představu exportovala na náš kontinent za minulý rok zboží v hodnotě 387 milionů dolarů a je mezi čínskými exportéry pneu na druhém místě . Ale za prvé čtvrtletí 2013 dodávky v kusech klesly o 23% ve srovnání s předešlým rokem. . A to jim v období 2009 až 2011 export do Evropy rostl o 30% ročně. Ne všichni čínští výrobci jsou schopni plnit normy pro štítky. A navíc - celý proces testování se provádí pouze v evropských zkušebnách, což zvyšuje náklady není vůbec levné. Dodržení standardu REACH a štítkování jednoznačně vede ke zvýšení ceny i za Velkou zdí. Šikovní Číňané našli východisko. Vzhledem k tomu, že v USA na podzim byly zrušeny vysoká dovozní cla na čínské pneumatiky, je jasné, kam to zboží dočasně najde cestu. Zatímco v Evropě pod vlivem špatného hospodářského vývoje se zvyšují tendence ke zvýšení ochrany svých výrobců a trhů, musejí Číňané zlepšit nejen technologickou úroveň svých pneumatik, ale také se začít více orientovat na svůj vlastní trh. Například společnost Cheng Shin Rubber si za 170 milionů dolarů vybudovala první supermoderní polygon se zkušebnou v Číně. Jak jinak - dodává své výrobky pod značkou Maxxis přece pro Mercedes, Nisan nebo Toyotu a pokrok zastavit nelze. Co říci na závěr? Ony ty štítky asi jsou úplně o něčem jiném, než jsme si mohli původně myslet. Pěkný a úspěšný den, přátelé.
sobota, 13. dubna 2013
 
BroukPytlik
BroukPytlik Moc netušim čendo proč je ta otázka na mě, ale jasně že bysme je taky přezuli. Před tím bych mu pěkně vysvětlil a spočet kolik by ušetřil kdyby si je koupil rovnou u nás. Doprava, čas, levnější montáž, případné řešení reklamace atd. Děláme to skoro denně, lidi potom vidí, žena internetu nic neušetřili a příště přijdou rovnou k nám. Naštěstí nejsme garáž, nejsme nejlevnější a práce máme celkem dost, takže s gumama z netu za nami moc nejezdí. Jinak tento týden jsme se skoro nezastavili. Docela se i prodává a doufám, že to bude pár týdnů takto pokračovat. Pěkný víkend všem.
pátek, 12. dubna 2013
 
BF
BF Krásný večer přátelé. Tak dnes jsem se konečně cítil jako ryba ve vodě. Po smutném a celkem špatném březnu konečně cvrkot na servise. Práce hezky odsýpala. Pneumatiky se prodávaly a na zítra se už těším protože to bude jedna z těch krásných sobot kdy dvanáctou hodinou to určitě nekončí. Tento týden mám dost radostný a byl pro mne dosti vydařený. Podařilo se mi to co si každý kvalitní pneuservisák přeje a to je důkaz své kvality, umu a profesionality. Když jsem minulý rok ztratil jednoho významného zákaznika, protože jsem nepřístoupil na tlaky a podrážení byl jsem sice smutný, ale věřil jsem že se brzy kvalita mé práce projeví a zákazník který si myslel že značkový servis je nejlepší dostane za vyučenou. To se i stalo a lekce to byla skutečně velká. Když mi tu firma dovezla v pondělí 60 sad pneumatik a to přesto že jsem opět nebyl vůbec nejlevnější při výběru jejich pneuservisu zajiskřilo se mi v očích a má víra v kvalitu práce se zase jen zvýšila. Vždy jsem bojoval za kvalitně odvedenou práci kterou je potřeba si ale také nechat zaplatit, neustupovat někde kde to už nemá s podnikáním nic společného. A když za mnou dnes ještě přišli pro mne významní lidé tady v regionu a požádali mne zatím o přezutí svých 10 vozidel kdy A8 na 20kolech je nejnižším základem, tak jsem se jen ujistil že ta cesta kterou chci jít a směřuji ji tam je ta správná a smysluplná. Překážek je stále příliš, ale cesta která vede přes kvalitu, osobitost, profesionalitu, férovost, a mnoho dalších věcí a vlastností bezesporu existuje. Přeji všem pneuservisákům jako je např. Martin z Olomouce, David z Hrušové, Jirka ve Vamberku, Robert z Litoměřic a mnoho a mnoho dalším ať jim to co si přecevzali, co preferuji a uplatnuji přinese vždy jen ovoce. Krásnou noc a zítra to na servisech všichni pořádně rozbalte.
pátek, 12. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Hohencenda: děláme, pracujeme, mírně se to pohlo, snad jde o první vlaštovky na horizontu. A to, že jsi včera obsloužil ty nešťastníky s (ne-) dobrými pneu je jen dobře - takový skutek bude odměněn! Třeba to byl kouzelný dědeček :)
pátek, 12. dubna 2013
 
Shambo
Shambo BF - dobrá rada :) Zkusme třeba navrhnout i akce ,, operace slepého střeva svépomocí,, nebo ,, ostříhej sám sebe ,, případně ,, masáž zad vlastní rukou ,,.
pátek, 12. dubna 2013
 
BF
BF A zase super rada, přezuj si sám---http://auto.idnes.cz/vymena-pneumatik-0ev-/automoto.aspx?c=A130412_101329_automoto_fdv
pátek, 12. dubna 2013
 
FAKE
FAKE Naprosto souhlasím, že je to škoda, příspěvky od Shamba tuhle diskuzi povznesly do zcela jiné dimenze, a myslím si že by byly přínosem i pro Pneurevue (tím rozhodně nechci říct, že je Pneurevue nezajímavé čtení :-) ), třeba by stačilo kdyby tam měl Shambo svůj sloupek, půlstranu, klidně anonymně ;-) Ale tak hlavně ať nepřestane psát sem ;-)
pátek, 12. dubna 2013
 
Radek
Radek To si myslím že je velká škoda. Spolupráce by byla pro pneurevue a obor přínosem a věřím že by se s p. Mensou domluvila spolupráce jistě anonamně. Ale i tak díky za příspěvky, BRAVO.
pátek, 12. dubna 2013
 
Shambo
Shambo Dobré ráno všem, pane Menso já bude maximálně spokojen, pokud si na tomto Vašem webu v rámci přátelské, civilizované a zajímavé diskuse budu moci sem tam něco zveřejnit. Ať se nám dobře pracuje, prodává a podniká. Ke strojům, pánové!
pátek, 12. dubna 2013
 
mensa
mensa Určitě, pokud by měl Shambo zájem o redakční spolupráci, může se mi ozvat. Kontakty na webu, mobil 602 339 089. Hezký pátek všem.
pátek, 12. dubna 2013
 
Radek
Radek Spise sefredaktora :-)
pátek, 12. dubna 2013
 
Michal
Michal Shambo: tak tohle je jednoznačně nejlepší příspěvek, jaký jsem kdy četl.:-) Pane Mensa, nestálo by za to Shamba oslovit, že byste ho vzali mezi sebe jakožto zpravodaje. Umí vyčíst neuvěřitelné věci!
čtvrtek, 11. dubna 2013
 
Shambo
Shambo A něco novinek ze světa. První zpráva je špatná - pokud jste držiteli akcií koncernu Pirelli, tak cena těchto cenných papírů klesla 8. dubna o 5,8%. A dobrá zpráva? Cena akcií klesla proto, protože Pirelli oznámila odložení prezentace s plány rozvoje na další čtyři roky z 8. května až na listopad. A čím je tato zpráva dobrá? Potvrzuje jediné - ani takový koncern jako Pirelli s desítkami odborných pracovišť a stovkami marketingových odborníků není schopna odhadnout, jaký že bude mít trh s pneumatikami další vývoj. A pokud to netuší stovky odborníků, analytiků, vědátorů a badatelů, nemusíme si vyčítat, že to nevíme ani my - prostí a větrem ošlehaní proletáři gumařského cechu. Takže přátele - pokud vám bude těžko a obáváte se neznáma, pomyslete na zmatené muže z Pirelli a snad se vám uleví. A o Pirelli se nebojme - plánovaný hrubý zisk 810 milionů euro v tomto roce by každého z nás určitě potěšil.
čtvrtek, 11. dubna 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz