Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
roman
roman Hroudo máš naprosto pravdu, ale dá se rozumně vydělat i třebas na "číně". Jen nevím, jestli je dobré se bavit na veřejném fóru na tohle téma "na plnou hubu". Lassa jsou vynikající pneumatiky s bezkonkurenčními službami pro koncové zákazníky a to, že pneuservisy mají z nich dobrou marži je pouze třešničkou na dortu.
středa, 7. července 2021
 
Hrouda
Hrouda Ahoj Romane. Prozradiš značku pneumatik na kterých se dá vydělat. LASSA tu známé a je to pravda na této se da vydělat. Je ještě nějaká jiná? Dik.
středa, 7. července 2021
 
roman
roman PM: 1) Mám v okolí několik servisů a nich nikdo není plátcem daně (na rozdíl ode mně), takže si nemohu dovolit vysoké ceny, jelikož pracuji z velké většiny pro "běžný lid", který tento fakt logicky nebere v potaz. Nicméně za "pětikilo" a podobné cifry rozhodně nepřezouvám. 2) Prodávám v naprosté většině jen ty pneumatiky, na kterých je dobrá marže. 3) Jelikož pracuji jen sám na sebe a důchod se blíží, tak přezouvám ve velké většině jen tu klientelu, která si kupuje gumy u mě. Nelukrativní zakázky již tu a tam odmítám. 4) I z ventilů a závaží je marže (a dost vysoká pokud to vyjádříme procenty). 5) Přesný poměr práce/marže jsem nepočítal, jen jsem to odhadl z účetnictví, takže odchylka cca 10% je možná, ale rozhodně mám víc z prodeje než z práce.
středa, 7. července 2021
 
PM
PM Tak jsem to ještě trochu přepočítal a pokud do prodejů započítám i marže z prodeje disků,alu disků, TPMS a duší, tak jsem opravdu kolem 35-40% marže a 60-65% práce. Ceny za práci mám spíš vyšší. Ještě by mě zajímalo ,jak jste do výpočtu započítali ventilky a závaží? Jako prodej zboží nebo do práce? Já to mám v ceně přezutí, který je tím pádem o něco dražší. Romane tvůj výpočet nechápu, buďto si bereš za práci tak málo ,že z ní máš jen 30-40% ,nebo musíš každému autu co přezuješ rovnou prodat nové pneumatiky...?? (nebo jsem to špatně pochopil). Ještě bych rád podotknul ,že dovoz vlastních pneu se snažím regulovat, jde to docela dobře a po dobrém (slušné vysvětlování výhod a sleva na přezutí pro lidi se staršíma pneu a nových pneu od nás). Každý rok dovoz novek na náš servis klesá, což je dobrý trend...Hezký večer všem.
úterý, 6. července 2021
 
hohencenda
hohencenda Včera pán s píchlou pneu přezouvá si doma píchlá nebyla jen ventilek toho za ty roky měl dost,řekll jsem mu že obdobné budou zbývajicí tři kola zatím nedorazil čeká až odejdou?
středa, 30. června 2021
 
Pneunm
Pneunm PM obrovské množství zákazníků si přezouvá doma a do servisu jedou jen když potřebují přezout nové pneu na disk...
středa, 30. června 2021
 
hohencenda
hohencenda Nové dovezené pneu nepřezouvám ani vlastní rodině viz.neteř nakoupila na netu strejdo přezuj ,nepřezul doma bylo rodeo od tchýně .
úterý, 29. června 2021
 
PM
PM Entr, nové pneu tak by pomer primu z prace/material byl 75/25 a to je idealni stav. Beru v potaz osobni pneuservis, nevim jak je to u nakladniho... nechapu tedy jak to delate, ze mate lepsi pomer.... provizi z pneu beru v prumeru 300
úterý, 29. června 2021
 
PM
PM Pokoušel jsem se dát dohromady nějaký výpočet ,pokud počítám že by si každý zákazník koupil jednou za 4 roky nové pnru
úterý, 29. června 2021
 
Hrouda
Hrouda 54.0876% dělají montaže a 45.9123% je zisk z prodaných pneumatik a opravneho materiálu, ventilů. Závaží a td.
pondělí, 28. června 2021
 
roman
roman Zdravím všechny rozumné pneuservisáky. Souhlasím s Bořkem asi ve všem, co napsal. Prvně bych se ještě vrátil k minulé anketě, kde bylo cca 50% pneuservisů ochotno přezouvat všechny nové pneumatiky za stejný peníz bez ohledu na to, kde byly pneumatiky zakoupeny. Tomu opravdu nerozumím, proč těchto cca 50% pneuservisů nemotivuje (či nechce motivovat) zákazníky k nákupu zboží ve svém pneuservisu a nevadí jim, že někdo "líže pouze smetanu v obleku a druhý po něm dojídá pouze drobky v propocených montérkách". Ano, až se budou ceny za přezutí blížit 100€, pak možná (asi) změním svůj názor, ale dříve nikoliv. Já říkám zcela otevřeně, že mě to hodně vadí a proto jednám tak, jak jednám. K Bořkově dotazu: U mě činí poměr zisku z prodeje pneumatik cca 60-70% celkového zisku.
pondělí, 28. června 2021
 
BF
BF Hezký pozdní večer přátelé gum. SJM příteli, děkuji ti za příspěvek, který přesně popisuje situaci na trhu která brzo nastane. Napíšu jen k anketě - V jakém poměru se u vás podílí marže z prodeje zboží a služby (práce) na HV (zisku)? Uveďte nejbližší variantu - Jestliže někdo napíše 80 práce / 20 marže pak je to buď obyčejný boudař, který žije jen z toho že po šichtě příjde a převleče se a jde přehazovat gumy, ale ten by tu nehlasoval, nebo to je autoservis který žije s náhradních dílů, ale spíše to jednoznačně vidím na určitou snahu zmanipulovat výsledky této ankety určitou skupinou která chce navodit, že z práce se krásně vyžije a gumy nepotřebujeme prodávat a jsou téměř bych napsal zbytečností. Já tvrdím však jedno. Neexistuje aby dnes jakýkoliv solidní pneuservis byť už třeba s jedním zaměstnancem mechanikem vyžil s těchto nesmyslů které mají teď zrovna v anketě 40% hlasů. Zcela a zhola blábol. Z práce by nezaplatil téměř ani zaměstnance, natož sebe, energie a to se už vůbec nebavím o strojích, vybavení, apod. Takže verze 50-50 je ještě schůdná a možná, ale 80 práce-20 marže je totální nesmysl, hloupost a blábol. Beru to tak jak to je a nebudeme si tu namlouvat, kteří víme o co jde, že tohle je práce lidí kteří si myslí že jim třeba budeme už letošní zimu přezouvat jejich gumy. A ty věci tady už zase čerstvě jsou a tlaky které se snaží vytvořit třeba zrovna umělými výmysly typu této ankety. Vím jedno, letos v zimě se přidávají další solidní a kvalitní pneuservisy k omezování internetových gum v přezouvání. Důvodu proč tomu tak je a bude je několik, nebudu je tu všechny vyjmenovávat, ale jedním s důvodů je že prodej jejich pneu a zisk z nich má absolutní přednost před jakýmkoliv dovozem nových gum odkudkoliv. A proto žádný opravdový pneuservis nemůže a nikdy ani nenapíše takový nesmysl který má teď v anketě 40%. Můj osobní názor. A teď bych poprosil Romana, Čendu a další o jejich názor a kolik dali oni do ankety. Díky.
pondělí, 28. června 2021
 
SJM
SJM https://www.autojournal.cz/ceka-nas-nedostatek-pneumatik-cina-a-usa-skupuji-svetove-zasoby-kaucuku/ tak kolik tipujete pánové, že na podzim podražíte? Jako dřevo, 300%, nebo stavební ocel 150%, nebo plechy o 100%? Podle toho co zažívám dnes a denně u mnohých jiných komodit, bych to viděl v rozmezí 30-60%. Jo a abych nezapomněl, lodní kontejner stojí z Asie přes 11.000 USD, tj. +550% a cena dále roste. Dovozy gumiček z Číny, tak to bude teda letos haupt trefa.
pondělí, 21. června 2021
 
roman
roman Je to mj. i o penězích. Proč by dělal rukama a ničil si svá záda, když může sedět u PC a fyzicky se nenamáhat a vydělat si podstatně víc, než ten, který se nadře. Až bude fyzická práce královsky zaplacená (jak to je běžné v okolních státech EU), tak se určitě někdo najde a půjde dělat rukama. Sice se víc nadře, ale také si víc vydělá než běžný "kravaťák". Tohle se určitě někdy změní, jen je otázkou kdy to bude.
čtvrtek, 17. června 2021
 
hohencenda
hohencenda Jednou jsem hlavně moc zvědavý kdo v těch pneuservisech bude dělat manuální práci,každý mladý dnes maturitu, vysokou a ručičkama pracovat to ne sedět u počítače to jo.
čtvrtek, 17. června 2021
 
roman
roman Též si myslím, že jak to dopadne s prodejem pneumatik a službami v pneuservisech v horizontu několika let záleží jen a jen na nás samotných, co si necháme líbit a co už ne. Jak se dříve říkalo: "Nevidím jediný důvod si svlékat kalhoty již teď, brod je ještě hodně daleko."
neděle, 13. června 2021
 
BF
BF V článku -- Jednou z nás budou "pneu-pošťáci" s kterým v některých věcech souhlasím však také napsal---- p. Urbánek: Něco podobného bude platit i pro pneuservisy. Ty už nebudou vůbec prodávat pneumatiky, ale pouze poskytovat služby----- Tak tady bych se vsadil o hodně peněz a nejenom o ně že se pořádně tedy plete a po včerejšku jsem si hodně jistý, že to není a ani nebude nikdy všeobecně a globálně pravda. Ano, pro garáže, plechboudy a některé další i třeba solidní pneuservisy, kteří nepřistoupí na věci o kterých jsem tu velmi nedávno psal, ale celkově to není a nebude pravda. Absolutně p. Urbánek nemá představu o tom co se chystá, připravuje a co už i začíná fungovat je. Jen mohu říct, že pneuservisy nespí, výrobci je více už dnes potřebují než si sami přiznávají, vyhledávají je a problémy budou mít právě takoví prodejci, kteří si myslí o pneuservisech to co p. Urbánek napsal. Sám nejsi opravdu nic, ale skupina čehokoliv je dnes už někde zcela úplně jinde. No nic, nebudu se do toho zabředávat, ale nebojte se pneuservisy kteří půjdou s dobou. Nezůstanete jen posluhovači internetu a přezouvači dovezených kol. Záleží však jen na Vás.
pátek, 11. června 2021
 
Pneunm
Pneunm :D hezký, ke mě přišel jeden takovej nedávno pro radu, vždy když přezouvám liťáky tak je poškrábu, nevíte co s tím?
pátek, 11. června 2021
 
Hrouda
Hrouda Tak to rozhodně. :D:D to je hodně pečlivá práce. Ale mě na tom hodně pobavilo že mladík ma doma pneuservis k dopravě a všechno zvládá jen ty dodávky ty mu nejdou. :D
čtvrtek, 10. června 2021
 
gp50
gp50 :D tak v tomhle Tě trumfnu. Přijel ke mně pán s defektem. Moc nechápal, proč brečím smíchy, když jsem sundal poklici a ještě víc, když jsem sundal kolo. Strašně se potom divil, že to jde udělat i s jedním závažím na každé straně. http://www.pneurevue.cz/profile/gp50/photo/1-bastl/3.html a druhá http://www.pneurevue.cz/profile/gp50/photo/1-bastl/2.html
čtvrtek, 10. června 2021
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz