Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Pneunm
Pneunm Díky, vytáhnu šroub, počkám dva tři dny jestli to bude držet a vrátím to na auto.
úterý, 3. srpna 2021
 
hohencenda
hohencenda V krajích běhounu to stejně není tam kde to je tak se to snad zacelí za ty peníze,,nebo se to pak vyhodí?
pondělí, 2. srpna 2021
 
roman
roman Já CS zpravidla neopravuji, protože očistit tu vrstvu "gelu" je nesmírně pracné, dojde většinou ke znehodnocení frézky resp. brusné koule, což je větší ztráta, než je zisk z opravy pneumatiky hříbkem. Na dojetí (pokud to CS sám neutěsní a je to proveditelné) dávám na dojetí knot.
pondělí, 2. srpna 2021
 
Pneunm
Pneunm Zdraví přátelé. Dnes jsem si v Chorvatsku přehodil rezervu a došlo mi že vlastně nevím jak a jestli vůbec se spravuje contiseal (nebo jak se to jmenuje)?
neděle, 1. srpna 2021
 
Hrouda
Hrouda To je dost přesný. Já to sem dal jen jako zrcadlo uvažování národa českého. Ale jedno je také dost pravdivé že hodně z nás už dlouho nedělalo za mzdu zaměstnanců a tak nás ta realita taky trošku míjí. Protože mzda, která se tu vyplácí za odvedenou 8 hodinovou práci neposkytuje moc komfortu. I proto jsem začal podnikat.
úterý, 27. července 2021
 
roman
roman Hostinští pochopili, že jsou v současnosti pouze dvě cesty vpřed: Buď musí zdražit své produkty a služby, nebo umřou hlady. U pneuservisů se "vyskytuje" navíc ještě jeden trend vývoje: "Raději chcípnu, ale nesmím přijít ani o jediného zákazníka a musím být stále nejlevnější".
úterý, 27. července 2021
 
Pneunm
Pneunm Žvásty lidí kteří nikdy neprovozovali ani stánek s langošema netřeba brát vážně. Hospodští prostě dospěli do situace kdy si řekli buť zdažím nebo zavřu, možná že by to potřeboval i náš obor...
úterý, 27. července 2021
 
Hrouda
Hrouda No taková je diskuze na téma zdražení Restauraci. Proč si ten smažený nedovede z domova? Nebo si ho neobjedná na hereček?
úterý, 27. července 2021
 
Hrouda
Hrouda A další žalud co by chtěl v Krkonoších objednat za 40kč ////"Já to považuji téměř za zlodějinu. Byl jsem týden v Krkonoších a jídlo 185 Kč a 195 Kč! Za hloupý smažený sýr s hranolkami 185 Kč! Opravdu zlodějina. K tomu všemu nám odmítli pro 4 letého syna dát dětskou porci svíčkové a tak jsme museli platit celou porci u níž bylo avizováno 150 g masa, ale to nemělo ani omylem. Co však považuji za úplnou zlodějinu, byla údajná domácí limonáda za 69 Kč /0,5L! Druhá možnost volby džus 0,2L/45 Kč a nebo Birel za 40 Kč/0,5L." ///// cenu lidské práce ocení jen ten kdo opravdu pracuje. Správná cena je jen na tom co prodává každý z nás Čechů, to co prodává ten druhý je vždy drahé a nekvalitní. To je Czechia.
úterý, 27. července 2021
 
Hrouda
Hrouda Naše malicherné problémy s internetem jsou nic. Taková diskuze o zdražení v restauracích to je masakr . (No nevím jestli je zdražení nejlepší způsob jak lidi nalákat na obědy v hospodách, když už teď tam chodí málo. Připomíná mi to taxikáře. Ti také pořád brečeli, zdražovali, až s nimi lidé přestali jezdit. Ono totiž dát si každý den v práci k obědu minutku, pivo a zaplatit víc než 200 Kč vyjde docela na řachu. Je to m inimálně 1.000 Kč za týden což je 4.000 Kč za měsíc. A když si přidáte 2.000 Kč, tak máte měsíční splátku :operáku na Superba. To je konec to se nedá.
úterý, 27. července 2021
 
hohencenda
hohencenda Tak to mi spadl kámen ze srdce Díky zdravím tebe i tvou drahou polovičku.
pondělí, 19. července 2021
 
Hrouda
Hrouda Čendo zatím vše v pohodě. Děkuji za optání.
neděle, 18. července 2021
 
hohencenda
hohencenda Hroudo doufám že nemáš v dílně vodu.
neděle, 18. července 2021
 
BF
BF Hezký den přátelé gum. K článku - Hodně otázek pro příští číslo Pneu revue - jednou částí se píše, že Velkou neznámou jsou ceny pneumatik a jejich dostupnost. Ano přesně tak, jak již zde bylo psáno že Čína a Amerika skupuje zásoby kaučuku a dostupnost z Číny a okolí díky dopravě zdražuje ceny pneu tak že se pak nevyplatí vozit do Evropy. Výrobci v Evropě nestíhají ani náhodou. Uvedu příklad. Např. nákladní Matador je tak tak zavalen objednávkami že pneu které byly objednány na březen budou dostupné až třeba v srpnu nebo září. Výrobce nestíhá vykrýt poptávku a tak se i někteří další výrobci rozhodli omezit, nebo i pozastavit výrobu některých značek, aby svou výrobu vrhli na prémiové značky, které jim přinášejí mnohem větší zisk, než jejich druholigové podznačky. Na trhu chybí už teď velké množství nákladních pneumatik a očekává se velký problém v blízké budoucnosti. K tomu se snad by mohl vyjádřit Shambo. Co se týče osobních pneumatik, tak tam to je taky v některých značkách a velikostech bude asi zajímavé. Někdo si bude přát tu a tu značku a tenhle přesný rozměr, ale místo toho bude rád, že sežene úplně něco jiného a přiznejme si že i někdy podstatně i dražšího. Jo hold, výběr nebude tak veliký, škála tak široká a ceny nebudou nikterak nízké. Bude platit třeba i heslo,-- ber co je a moc si nevymýšlejte, protože ani to co je teď už příště možná nebude -- Prostě vše na co jsme byli zvyklí se asi tuto zimní sezonu změní. Teď ale záleží na mnohých z nás jak se k tomu postavíme a přistoupíme. Jsou takoví kteří podlehnou tlaku internetu, Jsou takoví kteří to budou nějakou formou blokovat. A jsou taky tady ti, kteří nemají čas na jiné než na své zákazniky a dovoz nových pneu odjinud mají striktně zakázán. Jedno je jisté, že z práce za současných cen které předvádějí některé pneuservisy je nemožné ne žít, ale doslova přežít. Prodej pneu vždy patřil a neodmyslitelně patří k pneuservisu a to si všichni zúčastnění musejí uvědomit včas. Každý musí najít svou cestu jak z toho vyjít v současnosti a blízké budoucnosti co nejlépe. Garážfušermistr co je sám to nějak dá, ale bez prodeje pneu to solidní, kvalitní, pneuservis s byť třeba jen jedním zaměstnancem nemá šanci nijak ustát, jít a budovat dál. Zima bude i velká zkouška nervů kolik a čeho si připustí majitel pneuservisu je jen na něm. Za sebe vím že část října a listopadu nemám čas na nic jiného než na své věrné, stálé zákazniky, na uloženky a tak nepřezuji ani jedno nové kolo dovezené odjinud, protože to tak mám již řadu let a nemíním to absolutně měnit. Klid na svou práci pro celý můj tým v nejdůležitějším období roku je pro mne základ a prodej pneu a potřebný zisk je velmi důležitý pro další činnost. A jen napíšu svůj názor, že ten kdo včas gumy teď nabere a nakoupí ten letos neprohloupí. Hezký zbytek neděle přeji.
neděle, 11. července 2021
 
roman
roman Hroudo, ono to je skoro jedno, jaká "čína". Nějakou si vybereš (třeba tu od "našeho" dodavatele) a budeš ji prodávat místo levných "tradičních" značek za skoro stejné ceny jako ty "tradiční" a uvidíš sám, že většina lidí bude spokojených. Jen to musíš obalit správnou omáčkou.
sobota, 10. července 2021
 
Hrouda
Hrouda Ja totiž mam pocit ze se všichni pos.... Například stavebniny .......t prodávají se -2 až 3% a čekají na bonus za odběr je to všude v prd.....
čtvrtek, 8. července 2021
 
Hrouda
Hrouda Je to pravda, ale smutná pravda. Jen jsem chtěl znát tu značku cena jakou na ni máš mě nezajímá. Ja si ji odvodit od situace v celém sektoru . Ale jinak souhlas.
čtvrtek, 8. července 2021
 
roman
roman Ještě jedna věc k těm šlupkám: Když si jdu něco koupit, tak se mě nikdo neptá, jestli jsem ty peníze vydělal na šlupkách, na premiovkách nebo na těch "našich", ale pouze na to, jestli ty peníze mám. Taková už je dnešní doba. Za dobrou radu si toho moc nekoupím a tak prodávám i šlupky. Pokud je neprodám já, prodá je někdo jiný.
čtvrtek, 8. července 2021
 
roman
roman Hroudo, proč se nebavit o tom zde, na veřejném fóru? Jednoduchá odpověď. Protože tohle mohou číst i koncáci a koncákům musí být prd po tom, kolik mám na čem marži. Pro koncáka českého typu (a to je ta česká povaha) je jeho přáním, aby prodejce měl na tom co nejméně a koupí si trucem něco jiného. Snad to už nemusím (a ani nebudu) více rozvádět.
čtvrtek, 8. července 2021
 
Hrouda
Hrouda Proč se nebavit? Tady už není co podělat co se dalo, to už je dokonáno a už není nic. A možná že tím uděláš radost dodavatelům čínských šlupek. Když prozradíš jméno toho zázraku. Někdo mě říkal že nemám porovnávat moje nákupní ceny od dodavatele s internetem,ale já si nemohu pomoci . Je to v hajzlu, tak co to skrývat. Každéj žalud nakoupí pneu lépe po 4ks za čtyři roky než já po stovkách ročně.
středa, 7. července 2021
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz