Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
BF
BF SJM, příteli můj. Ano, je to pravda, protože jsem si objednal před týdnem nový šroubák ze sušičkou a ten starý který jede bez problému jako pila a opatruji ho již pár let jako oko v hlavě si nechám jako rezervní. Nový bude naštěstí v listopadu, kdy byly ještě komponenty a je to ještě poctivý Český Orlík na kterého nedám dopustit i díky servisu.Ukázali mi nové ceníky co měli připravené na leden a to jsem se už zatřepal, teď vím že se budou znovu měnit a to bych se už celý asi už i osypal. Na některé kompresory se čeká i 8 -10 měsíců. Cena kterou jsem dostal oproti tomu co bude stát mi jasně ukázala kde se to vše posune z cenami strojů, vybavením a nákladům na energie. a nejedná se o jednotky %, ale desítky. Ekonomika už mnohé nepustí dělat za tašku hrušek, nebo jablek. Servis strojů bude opravdu velmi drahý a tak záruky a kvalita výrobků bude hrát velkou roli.Levná Čína už jen díky dopravě nebude skoro existovat a tam si pak každý rozmyslí zda koupit podrobek, nebo si koupí něco pořádného, ale na to si zase musí vydělat a ne to co vidíme teď velmi často, kdy mnohé servisy dělají jak dělají. Jen pro zajímavost nedávno bylo takové docela zajímavé sezení a počítala se rentabilita autoservisu, kdy se došlo aby to vůbec nějak vycházelo celkově na chod a náklady na hodinu 650,- bez DPH. A co vidíme: Fuj, ani to tu nebudu u garažfušermagormistrů psát. Vidíme to všude kolem nás. A co bude? To je napsáno asi teď jen ve hvězdách.
úterý, 26. října 2021
 
SJM
SJM Pneunm-jj je to tak. Měli jsme tu pravidelný servis na šroubák a pan majitel - prodejce i servisák v jedné osobě pravil: "Opatrovat jako oko v hlavě, jelikož nové nejsou a na blbou součástku se čeká měsíc, klidně i tři".
úterý, 26. října 2021
 
Pneunm
Pneunm Gumy vůbec nejezdí, rozbil se mi kompresor nový není. Letos už mě ta sezóna začíná pěkně....
úterý, 26. října 2021
 
hohencenda
hohencenda Zatím dobrý,(Ten Covid )Bořek jako vždy vtipné, trefné poznámky k sezoně,Děkuji,Pneumn díky za morální podporu.
neděle, 24. října 2021
 
BF
BF Hezký sobotní den přeji. Taky souhlasím že stálí, věrní zákaznici a ti co chtějí pneu mají vždy absolutní přednost Je sobota 16.30hod., ještě doděláváme pořádek a dnešní den byl přesně o tom, že jsou objednaní stáli věrní zákazníci a k tomu se ještě dostalo na pět zcela náhodných kteří si přijeli vyloženě koupit pneumatiky. Další tři kteří přijeli jen jestli náhodou není hned okamžitě místo na přehoz jejich pneu se do řady už nedostali. Nové neměl nikdo. Nebyli to vůbec ani mi zákazníci, chtěli hned okamžitě což jsem se jen usmál, že se musí napřed objednat a nebo postavit auto na celý den a ve volné chvilce to nějak třeba i zvládneme, nebo na konec směny. To nechtěl nikdo, to jsou přesně ti urpuťáci- teď hned okamžitě!. jinak je už pozdě a pyskují co to jsou za služby? Jednomu jsem přímo dnes řekl po jeho držkování, že kde žije, že jezdí někde jinde a najednou se objeví tady a my se máme z toho zbláznit? Máte doktora jsem se zeptal a on proč? Máte? Mám odpověděl. Tak máte mít i svůj servis který se o Vás postará a ne že v sobotu v 11 hodin přijdete suveréně do cizího servisu a řeknete já jsem tady, tak vy na mém autě bleskem makéjte. Jestli jste nezaregistroval že je jiná doba, tak je mi Vás líto a teď promiňte musím jít dělat ty své věrné zákazníky kterých si vážím a kteří mne živí už roky, na rozdíl právě od takových jako jste Vy který jen příjde, ani neumí vůbec slušně pozdravit a div ne si poroučí. Bohužel nemohu Vám osobně sloužit , musíte se obrátit na jiný servis a hlavně tu nepotřebuji já ani mi lidé být v sobotu kvůli takovým nezodpovědným lidem do sobotního večera. Mí zákazníci se umí včas objednat a věřte, že teď dalších 14 dní mám tolik práce, že nevím kde dřív skočit a to se bude dále i posunovat. A odešel s výrazem tváře který mi dodal jen důkaz, že vola dělat každému nikdy já určitě nebudu. Ano, potěšilo mne 5 sad navíc, ale opravdu vše musí být s mírou. Čekají mne ještě poslední asi 2 max 3 soboty než to zase umře jak to bývá tady zvykem a tak každá guma vydaná ze skladu se počítá. Týden byl velmi náročný a příští ani raději nemluvím co mne čeká za masakr, ale nestěžuji si, takhle jsem se kdysi rozhodl a tak musím bojovat. Vím však že je třeba využít situace která tady nastala a hlad po pneu je opravdu hodně velký. Strach, obavy z toho co teprve přijde a bude mám trochu i já, ale teď se musí ze skladu koulet gumy na sezouvačku a vyvažovačku co to jde nejvíce, protože nová vyvažovačka, geometrie, špičkový zvedák, teď čerstvě objednaný šroubový kompresor, nový samonivelační zvedák na vyvažovačku a další věci prostě něco stojí a je třeba na to jednoznačně vydělat, než se to sekne. A že to příjde, je už jisté. Kdo bude trochu aspoň připraven, nebude pak tak moc i zbytečně překvapen.
sobota, 23. října 2021
 
Pneunm
Pneunm Nestahuj kalhoty brod je ještě daleko. Dneska je pozitivní každej druhej a ani o tom neví. Tady kousek zavřeli celou školu. Ředitel šel náhodou na testy, zjistil že to má tak šla celá zborovna a měli to všichni. Tím chci říct že takových pozitivních potkáš denně pět...
sobota, 23. října 2021
 
hohencenda
hohencenda Ve středu přijel jako poslední stálý zákazník ,přezouvám ho před dílnou do přpraveného kompletu.Já bez roušky pán bez roušky před odjezdem zvedl telefon volala mu manželka že má Covid.On když zavěsil mi prozradil od soboty je mi blbě tak půjdu asi taky na ten test.Krve by se ve mě nedořezal,nervy na uzdě jsem neudržel a něco mu řekl.Včera pátek v noci mi poslal sms že je též Covid pozitivní.Tak čekám na pondělí zavolat doktorce a hurá místo práce na test.
sobota, 23. října 2021
 
BIB
BIB Souhlas Romane. Stálí zákaznici a ti co chtějí pneu mají vždy přednost. Až pak můžou přijít na řadu interneťáci.
pátek, 22. října 2021
 
roman
roman Ano, pokud jsou kapacity... A pokud je kapacita plná, tak přece nepošlu "dopryč" svého stálého klienta, zejména když vyšší cenu za služby "nový" klient nehodlá akceptovat. To je tak těžké to pochopit?
pátek, 22. října 2021
 
Hrouda
Hrouda Faktem je že i naši dlouholetí a dluho věrní zákazníci si začínají objednávat po netu . Proč? No přece protože net je lacinější. A mám se pos.... ne přezuji to a bez slevy . Občas mě ujede nějaké to sprosté slovíčko a jedu zase dál.
pátek, 22. října 2021
 
Hrouda
Hrouda SAB přesně. Každý auto co servis nepřezuje je mínus v pokladně na onen opjevovaný rozvoj a mzdy a td. A další důvod nahrává to garážím. Při dobré ceně je to i dobré pro pokladnu. A pokud jsou tedy i kapacity je škoda to neudělat. Dovoz vlastních pneu je odporná záležitost, ale už to tu je a nikdy to neskončí, tak proč si to za slušnou cenu nedat.
pátek, 22. října 2021
 
SAB
SAB To je pořád dokola tady ta diskuze s tím hmyzem haha.Hoši každý majitel servisu je zároveň manažerem svého podniku,takže přezouvat nebo nepřezouvat hmyz si musí každý rozhodnout sám.My přezouváme hmyz za raketu bez žádné slevy,protože máme kapacity i na hmyz,který je rád že mu to přezujeme a jak píše Pneunm většinou to je i s dýškem.Cena pro hmyz začíná od 1500,- a končí na 3000,- pokud bych odmítal hmyz pak bych byl velmi špatný manažer.
pátek, 22. října 2021
 
roman
roman Pneunm: Jasně, vím, že je to individuální pro každý servis a že záleží na mnoha faktorech. Buď rád, že to u Tebe takto funguje. Pokud já jsem někomu v minulosti řekl, že gumy z netu přezouvám o něco dráž (cca o 400Kč na sadě víc než "moji" zákazníci), tak 95% hmyzu okamžitě odlétlo bzučet někam jinam se slovy o zlodějích. Takže to v sezóně hmyzu ani nenabízím a vůbec mě to nevadí. Práce mám dost a za stejnou cenu jako "svým" to hmyzu dělat nebudu.
čtvrtek, 21. října 2021
 
Pneunm
Pneunm Romane to je tady taky. Přesto minimálně 70% ten příplatek bez problémů zaplatí. Dnes dva. Chtějí to mít rychle a dobře a o peníze jim zas tak nejde.
čtvrtek, 21. října 2021
 
roman
roman Pneunm: Kdyby mě dal hmyz 1800, tak bych to asi přezouval též. Bohužel v mém okolí je hafo dobroserů, kteří to udělají "za třetinu". Takže tato alternativa u mě nepřichází v úvahu.
čtvrtek, 21. října 2021
 
Pneunm
Pneunm Já internet i letos dělám samozřejmě za úplně jiné ceny. Teď jsem dodělal auto za 1800 a ještě jsem k tomu dostal víno. Což si myslím že na malý servis na malém městě docela ujde.
čtvrtek, 21. října 2021
 
hohencenda
hohencenda Hmyz který bydlí za rohem se diví, když mi nedá vydělat za pneu že nemám čas opravovat v sezoně jeho píchlou pneu.Hmyz internetový se diví že nepřezuji jeho nové pneu,stálý (dva) zákazníci se diví že jsem zdražil práci.
čtvrtek, 21. října 2021
 
roman
roman BIB: Přesně tak. A pokud budu mít trochu volného času, tak raději udělám defekt "z ulice" než abych vyhověl hmyzákovi. Hmyz si musí uvědomit, že moji klienti mají nárok na přednostní odbavení a nevidím jediný důvod tohle pravidlo v sezóně měnit. Až bude čas a hmyz si připlatí, tak budiž. Bohužel existují tací, kteří jim to "za pětikilo" přehodí a ještě budou soutěžit, kdo dříve nebo levněji... Ať si to tito převlíkači užijou a zmrší si svá vlastní záda. Proto nehodlám nic na svých "výchovných" metodách měnit.
úterý, 19. října 2021
 
BIB
BIB Nedokážu si představit že bych v tyto exponované týdny vzal ro ruky novou pneu koupenou na internetu nebo v kelly když nemáme dostatečné kapacity ani na svoje věrné a pro ty co kupují nové pneu...
úterý, 19. října 2021
 
BF
BF Chci jen říct, že jsem rád když prodám 2-3 -4 sady denně v sezoně a za každou navíc jsem nesmírně rád. Zatím je to pozitivní extrém co se děje, ale nevím jak dlouho to ještě potrvá. A tím, že jsem kdysi nastavil pravidla dovozu svých gum, možná dnes z toho v této době těžím. Ostatní servisy kolem mne a je jich tu skutečně mraky rubou internety ve velkém, ale pak někteří přijedou ke mne a kňourají že mají zkaženou čínskou vyvažovačku, že nemají na zvedák a že potřebují nějaké gumy ať něco mají a můžou vůbec hned nabídnout. A o to i jde. Jeden dělá, myslí, pracuje a druhý napřed kazí pak jen už čumí a brečí jak malé děcko. A můžete jim to říkat dokola, ti to nepochopí a nenechají si poradit. A že jsem jich zažil hodně co dnes nejsou je taky pravda . Každý to má nějaké a každý si to vede určitou svou cestou. Trochu, částečně to ale vždy jde ovlivnit tím jak se k tomu ten servisák postaví.
pondělí, 18. října 2021
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz