Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
roman
roman Asi mu u dílny nejdou zavřít dveře, proto má stále otevřeno. :D
pátek, 14. ledna 2022
 
SAB
SAB Pneunm: To není možný 24h v práci celý týden :-) to bude asi nějaký robotire haha .By mě zajímalo na čem fičí
pátek, 14. ledna 2022
 
mensa
mensa Pokud by měl někdo ze zdejších diskutujících zájem stát se v letošním roce členem naší pětičlenné diskuzí skupiny "5 na str. 5", nechť se mi ozve na mail mensa zavináč pneurevue.cz. Jedná se o anketu, která vychází na str. 5 časopisu. Stejně tak přivítáme doporučení, koho byste případně rádi mezi diskutujícími viděli, a to nejen pro tuto rubriku, ale i na jiných stránkách časopisu. Díky za tipy. :)
středa, 12. ledna 2022
 
BF
BF SJM kamaráde, ano už nebudeme dělat za tu tašku, ta už je opravdu drahá, nebudu dělat jako někteří stále dělají ani za hrst rýže. To snad ještě lze použít jako přirovnání oproti těm právě hruškám (-: Příklad posledních dnů? Nechal jsem si opravit vypalovačku pneu. Neberu teď materiál a marži z něho, ale koncem roku 2019 firma účtovala 590,- bez DPH za hodinku. Koncem roku 2021 ta samá věc, ta samá firma 990,- bez DPH. Bratru více jak 69% nárůst! Takže já který mám špičkové stroje, zařízení, výbavu, atd. a zdražil jsem práci po letech od nového roku o cca 20% ,jsem stále někde úplně mímo mísu. Ano bohužel tomu tak je. Proč? Je to hodně důvodů, ale tím hlavním je jaká konkurence je v okolí a kolik ji je. A i když patřím k těm pneu nejdražším, stále si myslím, že mám rezervy. Asi tak a tedy nové heslo bude zatím znít, jakékoliv servisy kteří dělají za hrst rýže ať se už konečně proberou. Hezký den všem přeji.
středa, 12. ledna 2022
 
SJM
SJM Ahoj Bořku, kamaráde, včera jsme si při vstupu do malého krámku v jedné vesničce, vzpomněl okamžitě na Tvé oblíbené rčení, "nebudu dělat za tašku hrušek". Tak tam byli ony hruštičky za 79Kč/kg a jablíčka, velká, chemická za "pouhých" 58Kč/kg. Dnes taková střední taška hrušek vyjde bratru na 1000Kč! Jj, dříve ovoce těch nejchudších, dnes pro vyšší vrstvu. Holt, časy se mění. Zatím je ještě brzy a na lid to všechno nedolehlo plnou silou, ale za 2-3 měsíce to již bude jiná.
úterý, 11. ledna 2022
 
PM
PM Já jsem už lehce přidal v ceníku před Novým rokem, upravuji ceník jednou až dvakrát za rok, přijde mi že je lepší to dělat průběžně, než pak velký cenový skok. Oproti minulému roku bych to viděl 10 - 25%. Bohužel ty náklady rosou raketově, největší položka bude na udržení mechaniků a energie. Nájmy prostor rostou taky raketově , budu muset přizpůsobit i ceny uskladnění, prostory nejsou a za chvilku už to nebudeme mít kam dávat. O manipulaci s čím dál většíma kolama ani nemluvim.
pátek, 7. ledna 2022
 
Pneunm
Pneunm Zdravím, já do toho celkem šlapal poslední dva roky, takže žádné velké zdražování nechystám ale uvidím co se bude dít kolem, ještě na to mám dva tři měsíce...
pátek, 7. ledna 2022
 
BF
BF Zase ten enter. Velké kola od 18 cca 20% RFT jak jsem psal 25%. Nemíním ceník měnit zase nějakou dobu jako jsem ho měl dlouho ten stávající doposud a věřím že tomu tak i bude. Ten kdo to uměle drží si nijak nepomůže, naopak mu to může velmi uškodit. Lákání na to že nezdražil je sice hezké gesto, ale jen plané, které ve finále ničemu nepomůže. Stejně bude muset zdražit až uvidí ty účty za nejenom energie, pak však už může být troško pozdě. Můj názor.
čtvrtek, 6. ledna 2022
 
BF
BF Sabe, průměrné zdražení práce- všechny OS, C, OFF, Nákladní 15%, RFT - navíc 25%, Mechanická o 20%.
čtvrtek, 6. ledna 2022
 
SAB
SAB Zdravím všechny rozumné kolegy ,kteří mají koule na to aby v letošním roce zvýšili ceny svých služeb.V mém případě jsem se dopočítal 20% navýšení cen z důvodů navýšení cen dodávky el.energie.Jak to máte u Vás???
čtvrtek, 6. ledna 2022
 
BF
BF Pepo, záleží co od toho stroje očekáváš. Mám kolegy co mají v tvé požadované verzi Hunter, Sice, Sicam, Mondolfo Ferro apod. Každý stroj je v něčem zajímavý. Ceny jsou však taky důležitým aspektem, který může rozhodnout. Kdybych si dnes vybíral prošel bych si jich více ať mám jasnou představu. A zrovna jsem nedávno s kolegou který potřebuje automat a osobně mne o to požádal udělal, prošli jsme pár typů strojů a myslím si že si vybral zodpovědně a taky dobře. Cena byla v jeho případě ne nejdůležitější, ale taky to nechtěl zase vyloženě přehnat a to bylo celkem rozumné pro výběr. Každý má však třeba jinou potřebu, systém práce, nebo i finanční stránku do které může jít.
pondělí, 3. ledna 2022
 
pepazdepa
pepazdepa Zdravím kolegové.Nemá někdo z Vás osobní zouvačku s upínáním za střed něco jako SICE S200,nebo S1000EVO TOP A, Mondolfo Ferro -Aquila TORNADO ,FAIP HPA M 1032 Serie...atd .Chtěl bych něco s autonomní funkcí demontáže. Děkuji
pondělí, 3. ledna 2022
 
BF
BF Tak když už je ten poslední den v roce rád ještě napíšu pár řádků. Rok to byl náročný, ale za mne velmi úspěšný. Člověk i když nechtěl byl bohužel vtažen jak do politiky, tak do viru který nás tady otravuje a bude ještě otravovat nějakou dobu. Po pracovní stránce to bylo velmi dobré a mám radost, že zimní sezona byla až neskutečně vydařená. Podařilo se vše co jsem chtěl i něco mnohem navíc a investice vložené do servisu věřím že přinesou pozitiva do blízkého budoucna. Rok 2022 nebude vůbec lehký, ceny všeho kolem nás bohužel porostou, pracujících lidi na servise není dost, problému je a bude až až a to nevíme vůbec co nám připraví ještě ten vir co nás otravuje už téměř 2roky. Na druhou stranu zase každý z nás na servise ale i v životě si však nastavuje pravidla sám, každý by měl být zodpovědný, každý by měl vědět kde jsou hranice čehokoliv a tak si taky říkám že se přece nebudeme lehce vzdávat, nebudeme plakat a napadá mne, třeba se i držme trochu hesla "Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko". Hezký nový rok přeji všem rozumným v oboru.
pátek, 31. prosince 2021
 
BF
BF Dobrý den, děkuji Vám za vysvětlení. S tímhle svým článkem jako i s ostatními nemám problém a jsem tedy i rád, že ho někdo přidal třeba a zrovna tady do blogu.
pátek, 31. prosince 2021
 
mensa
mensa Viz teď jsem to ukázal na svém příspěvku.
pátek, 31. prosince 2021
 
mensa
mensa Dobrý den, každý může článek přidat do blogu, pokud se mu líbí (i když není autorem) viz tlačítko vytvořit blog. Tak ho tam asi někdo dal. Takhle to myslím funguje...
pátek, 31. prosince 2021
 
BF
BF Technický dotaz. Včera jsem nebyl vůbec přihlášen, nic jsem do pneurevue tady do diskuze nepsal a přesto mi tu naskočil v 18.19 hod. nový blog??? Nevadí mi tam ten článek který jsem psal nedávno do diskuze, ale jak se dostal do blogu? Jsem trochu z toho zmatený.
pátek, 31. prosince 2021
 
Pneunm
Pneunm Taky jsem si to taky rozkliknul,kvalifikovaný personál, cenová hladina někde uprostřed, nájem 18 tis., 3% z náhradních dílů, 25% z práce. Tak teda držím palce :)
čtvrtek, 30. prosince 2021
 
roman
roman Můj názor: Několik jich vznikne, nasadí dumpingové ceny, ještě více doku*ví trh a pak ukončí činnost. Takových už bylo víc... Jen budou mít kolenovrti další "argument", že oni to tam přehazovali (tipuji 1 rok) běžně za 500Kč a vy chcete tolik peněz za práci (s dovětkem "jste zloději"). To chce klid => přežijeme to.
středa, 29. prosince 2021
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz