Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Hrouda
Hrouda A ještě jednou. Také je škoda že tento web nenavštěvují ti co přezouvají za 500kč to by také byla sranda možná by měli nějakou radu, jak to dělat dobře a levně . knoty už znám něco jiného nějakou radu do života, jako třeba duši do neopravené pneumatiky nebo proč nečistit disk před přezutím a že NOVÝ ventil je sprosté slovo.
středa, 4. května 2022
 
Hrouda
Hrouda Ale větší prdel je pozorovat naše dodavatele. Možná tady ty historky by byli zábavnější, ale na to tady nikdo nemá koule napsat jak dostáváme akční ceny, jak nic nebude a potom na pneu která v nákupu stala 3800 jí 2 měsíce na to v době nedostatku zlevní o 650kč na kusu. A neplatí to jen pro pneu mám to i s nářadím bruska v akci a pak ten trotl příjde za půl roku nabídnou to samé o 25% laciněji no nestačil zavřít dveře asi pospíchal :D Nebo jak nás naši dvorní dodavatelé obcházejí a nabízejí zboží na přímo do zákazníků , ale jen kvůli připravované konfrontaci to nemohu popsat do detailu.
středa, 4. května 2022
 
Hrouda
Hrouda To je silné kafe. :D :D Na mou ženu rovnou volají polici, když jim vystaví účet podle ceníku vystaveného na pultě. Protože X3 za 3125kč to je prý sprostá zlodějna to prý mohli přezout v BMV a né u nás. Máme se prostě dobře v té naší branži gumařské.
středa, 4. května 2022
 
XP
XP Zdravím všehny gumaře a gumídka Bořka ;). Sezóna je u nás v plném proudu, konečně se počasíčko umoudřilo. Všechno super, lidi vysmátí, že jsme konečně začali po letech bezobjednávek objednávat... jo najdou se jedinci co stále nechápou, ale to už tak prostě je. Dneska jsem měla navíc bohužel nemilý incident se zákazníky, kteří mě po 25ti letech mé práce v gumařině nařkli, že jsem zlodějka... :D. Ano, za ty roky už jsem zvyklá na cokoliv, ale toto NE! V listopadu jsme jim přezouvali nové pneu a dnes za mnou přišli s tím, že jsme jim demontovali jejich čidla z Hondy a teď jim to svítí... řeknu vám, že se mi s nimi nechtělo ani mluvit. Zatmělo se mi před očima. V Hondě jim totiž řekli, že čidla tam byla a my jsme je demontovali a teď jim to svítí! Po více jak půlroce přišli reklamovat. Tak na to už nemám. Podají na mě trestní oznámení... Ach bože, za co mě trestáš?? Co veselého se přihodilo vám? Ať vím, že ne jen u nás jsou mimoni...
středa, 4. května 2022
 
BF
BF Hezký nedělní večer přeji. PM, ano hodnoty pneuservisu jsou dnes velmi mizivé a to ať nějaký malinký, střední nebo i velký pneuservis. Já už si dnes neumím ani představit převzít menší natož nějaký velký pneuservis, nebo snad několik servisů v síti. Neumím si představit, že by dnes někdo absolutně koupil i třeba síť Chára, Pneuplus, Procházka, atd. Je to utopie. Už jsem si volal se dvěma kolegy menších servisů kteří mi potvrdili, že asi brzo skončí, protože jim zvedli majitelé nájem o 100%. Když k tomu připočtou ještě náklady na energie, topení, zaměstnance, atd, atd., pak se není čemu divit. Ano bude to velký zásah pro mnohé. Někteří to prostě neustojí z různých důvodů. Může se to stát komukoliv.
neděle, 1. května 2022
 
PM
PM BF, Romane bohužel to vidím stejně, hodnota je v tuto chvíli 0 . Výhodu pneuservisu vidím v tom, že i v krizi tak nějak funguje a tím že má člověk hodně malých zákazníku ,tak dokáže přečkat. Kamarád má dopravu a 3 velké zákazníky, teď mu jeden vypadl a má cca o 40% práce méně. Tak uvidíme co nám pneuobor nabídne do budoucna. Mimo sezonu je alespoň trochu volna, to je zase dobrý .Práce je když je venku hnusně a když je léto nebo zima je volněji. Ať se daří.
úterý, 26. dubna 2022
 
roman
roman Vidím to stejně. Problém je hlavně v tom, že jde o hlavně sezónní byznys (zejména u osobních vozidel) a mimo sezóně je to defakto už o ničem.
pondělí, 25. dubna 2022
 
BF
BF PM, hodnota firmy je dnes v pneuoboru 0. Nikdo ti v této době za takovou firmu nic nedá. Každý i počká že se to zavře a ti lidi z toho servisu se rozlezou všude možně. Každý majitel servisu dnes ví že nemá cenu kupovat bývalou konkurenci, že ty současné náklady na lidi, energie apod. jsou nerovnoměrné přínosu a zisku. Jsou to jen a jen velké starosti, takže lepší se držet svého a v klidu max. čekat na to že někdo ze zákazníku přijde zrovna od toho jeho zavřeného pneuservisu. A takový nový silný odvážlivec jsem přesvědčený tady už v ČR už ani není, který by do toho šel, protože prostě dobře ví, nebo si to před koupi zjistí, že pneuobor je dnes z 90% jen služba, ne skutečný byznys. Kdysi jsem měl dva servisy a po podrazu v jednom z nich jsem odešel a nelituji toho tedy vůbec, dnes bych už nechtěl další ani náhodou, dnes ne a vím moc dobře proč i kdyby mi to nabídli za fantastické peníze. Ne děkuji. Časy se mění a tak se smiřme, že kdo má nemovitost tak ji prodá, stroje rozprodá a zbytek je 0. PM škoda to možná je, ale je to současnost a taky i skutečnost.
pondělí, 25. dubna 2022
 
Pneunm
Pneunm Já jsem v nájmu takže o starost míň :) Ale taky kousek byl a asi i je na prodej pneuservis, dvě stání bez skladu myslím že přes milionů. To bych teda nedal. Kamarád prodával dům i s garáží ve které měl úspěšný pneuservis, ale stroje prodal zvlášť a je to už jen garáž...
sobota, 23. dubna 2022
 
PM
PM Zdravím všechny gumaře. Řešili jste někdy co se servisem až budete chtít jednou skončit? Někdo má v rodině nástupce někdo ne. Máte někdo zkušenost ,třeba od známého s prodejem nebo přenecháním firmy ? Jak vůbec spočítat cenu takové firmy? Jedna věc je nemovitost v které podnikáte a druhá hodnota firmy. Tady u nás teď skončila jedna firma co prodávala a servisovala motorky cca 20let a řekl bych že celkem úspěšně. Pánovi se ale nepodařilo najít nikoho, kdo by firmu koupil včetně té nemovitosti. Pokud někdo tu nemovitost chtěl, tak zas nechtěl pokračovat v prodeji a servisu motorek. Tak firmu vyklidil a nemovitost prodal, cena firmy teda 0 kč. To mě přijde škoda, díky za reakce.
sobota, 23. dubna 2022
 
Pneunm
Pneunm Přátelé kamarádi, kdyby vám nedržely plastové krytky na šroubech, přilepte je silikonem, výborný zlepšovat hlavně na alu kolech. Vřele doporučuji :)
sobota, 23. dubna 2022
 
hohencenda
hohencenda Tire, Němci budou mít strach z toho znárodnění,strach o lid dělný v tom nevidím.
čtvrtek, 21. dubna 2022
 
hohencenda
hohencenda Pneunm. Já, Gls přezutí komplet, ne přehazování pneu,2140 plus sklad sezona 1000 kč,koukám jsem nějakej levnej,a to se zákazník při placení křižuje.
čtvrtek, 21. dubna 2022
 
Tire
Tire https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/continental-obnovil-vyrobu-pneumatik-v-rusku-chrani-take-sve/r~54f38c0ac07c11ec94760cc47ab5f122/ trapná výmluva od Němců, vážně zvažuji, že na protest nebude žádná předobjednávka na zimu od této společnosti... na druhou stranu jsem zvědavý jestli tohle spustí lavinu a výrobu tam vrátí další výrobci...
středa, 20. dubna 2022
 
Pneunm
Pneunm Zdravím všechny. Po ránu tady sněží a mrzne takže sezóna je zatím klidná. Díky příspěvkům v tomto fóru (díky za ně) objednávám zákazníkům rovnou i zimáky takže mi jezdí chvílemi víc zimních než letních:D Měl bych jeden dotaz, zajímalo by mě za kolik by jste přezouvali géeleso na dvacítkách? Našel jsem si nějakej akční ceník Mercedesu za 5800 plus 2400 za uskladnění, zajímalo by mě za kolik se to dá pořídit mimo značkový servis, díky.
středa, 20. dubna 2022
 
BF
BF Hezký sváteční den přátelé gum. Zkrácený týden máme za sebou a i když byl hodně náročný, práce ažaž, prodej pneu funguje zatím bez jakýchkoliv problému, takže zatím pohoda. Jak dlouho bude to opravdu nevím, ale přicházejí nové a nové zdražovací úpravy letních cen pneu a zimní předobjednávky na další a další značky. A že je to mazec nemusím tady nikomu říkat. Výroby budou u mnohých značek omezeny, některé se doslova vytratí. Cenotvorba u každého dodavatele je rozlišná a nezávidím jim ani nám kteří s tím teď nějak pracují a musí pracovat pokud chceme uspokojit nejenom zákazníky, ale i na sebe si vydělat. Změny systému jsou jasné a i když přesně nikdo nevíme co ještě do toho vše vstoupí, nějakou představu i Já mám a tak s ní i pracuji. Není to však vůbec jednoduché a mnozí kolegové mi dávají zapravdu. Křišťálovou kouli nemám, stroj času není k dispozici, prsten Arabely jsem nesehnal a tak sbírám drby ze všech pneu hájů, luk a strání. Je to dnes velmi důležité a děkuji tímto i Shambovi za to, protože je to pro mne osobně kapacita v pneuoboru v ČR s informacemi které jsou podstatné, důležité a doslova k nezaplacení. Díky za ně, protože kdo sedí jen na dílně, ten se bude pak jen možná už jen nechápavě koukat do blba co se to děje. Hezký zbytek svátků přeji.
pátek, 15. dubna 2022
 
Shambo
Shambo Statistika zahraničního obchodu: do ČR se dovezlo během roku 2021 z Ruska celkem 600 tisíc osobních pneumatik. Letos to bude výrazně méně než polovina z uvedeného množství.
středa, 13. dubna 2022
 
SAB
SAB Shambo:přiznám se ,že si nepamatuji ,jestli jsem někdy v ruce držel tyto vypsané značky made in RUSSIA ,kromě PIRELLI a hodně hodně dávno MICHELIN.
pondělí, 11. dubna 2022
 
Shambo
Shambo Další embargo pochopitelně postihne KAMA, CORDIANT, TYREX z nákladních. Z osobních made in Russia YOKOHAMA, PIRELLI, MICHELIN, CONTI, BRIDGE.
pondělí, 11. dubna 2022
 
SAB
SAB Shambo:Díky za info. jsem rád ,že Nokian neprodávám.Pro sít pneuservisů VIANOR to nebude úplně jednoduché nahradit tuto značku,ale já jsem vždy těmto hadrám říkal Putinovky :-)
pondělí, 11. dubna 2022
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz