Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Pneunm
Pneunm Jen pro přesnost, to mi řekl zákazník :)
pondělí, 5. září 2022
 
Pneunm
Pneunm "Máte diagnostiku na senzory? Prodejce po mě chce čísla aby mi je mohl naprogramovat."
pondělí, 5. září 2022
 
Pneunm
Pneunm Verím že máš pravdu. Já taky žádné slevy nedávám, deset let jsem přezouval cokoliv, kdykoliv za tašku hrušek a přivedlo mě to na pokraj vyhoření. Už se nechci nikdy vracet tam kde mi bylo mizerně, asi bych to raději zavřel. V tom je možná jedna z mála výhod toho mít servis v nájmu :)
středa, 24. srpna 2022
 
SAB
SAB Pneunm: Jsem přesvědčen,že podzimní sezóna bude opravdu pakárna v tomto směru.Těchto zákazníků bude mnohem více než obvykle a budou hnusní na nás a budou nám nádávat do zlodějů apd. Bohužel spousta lidí si myslí,že naše práce je i svým způsobem poslání a že jsme tady pro ně za jakoukoliv cenu. To já určitě nejsem! Mám svojí hrdost a žádný zákaznik mi nebude určovat za kolik peněz já budu pracovat! Jsem v tomto směru radikální a moje agresivní strategie mi přináší ovoce již několik let,která mi umožňuje být hrdým provozovatelem pneuservisu,který se neskloní před žádným zákazníkem vyděračem a jeho hláškami typu tak já jedu jinam, já už tady nikdy nepřijedu, já vám udělám takovou reklamu atd. No tuším,že to bude opravdu pakárna s těmi lidmi.
středa, 24. srpna 2022
 
Pneunm
Pneunm SAB já měl takovýho včera, přijel když jsem zrovna zavíral a dvacet minut jsem dělal nabídku na čtyři gumy. Tady je mají za tolik, nešlo by to objednat tady? Ne nešlo! Že si to rozmyslí, tak ho čekám v pátek s gumama obmotanýma izolačkou v kufru. To bude teprve diskuze.
středa, 24. srpna 2022
 
SAB
SAB Tak a je to tady! Lidé začínají šetřit a chtějí šetřit i na servise,Nakupují na internetu pneumatiky v domění ,že koupí levně pneumatiky a pak si to i samozřejmně chtějí někde levně přezout.Vrací se doba,kdy si zákazníci chtějí určovat cenu za služby.Dnes jsem měl už tři takové zákazníky,kteří to chtěli u mě přezout nejlépe za pár haléřů a jelikož já neposkytuji žádnou slevu na montáž nových dovezených pneumatik tak to jeli zkoušet jinam a jelikož já jsem ten ,který určuje ceny v mém servise tak tito zákazníci u mě nepochodí ani v této době! Vy ,kteří to máte nastavené stejně nebo podobně jako já se připravte na pakárnu od lidí,kteří to budou zkoušet víc a víc.Jedno vím jistě,že já neuhnu!!! Podzimní sezóna bude pakárna s lidma.
středa, 24. srpna 2022
 
hohencenda
hohencenda SJM vidím to osobně dost blbě,celkově,chudáci děti a vnoučata.Člověk jim měl svoji zemi předávat v dobrém stavu.....
úterý, 23. srpna 2022
 
SJM
SJM Vážení bývalí kolegové, při vší úctě, kterou k vaší práci chovám ( sám 15 roků v oboru), elektřina i plyn v mnoha jiných oborech působí doslova armagedon, který se následně zákonitě přelije do zbytku společnosti. Politici a je lhostejno z které strany či státu, jsou ne jeden krok, ale několik kroků za vývojem událostí. Nás je firmě, co by se na prstech jedné ruky napočítalo. Obráběcí stroje, relativně nové, dnes běžně mají i 10 motorů, elektronika má výkonnou klimatizaci a k tomu non-stop ofuk vzduchu, tzn., že el. hodiny se jen vrtí. Loni jsme se vešli za el. do 0,5mega, nyní jsme aktuálně na 1mega a když vidím cenu na burze, děsím se, že budeme na 2, ne-li 3 mega. I přes 100% zdražení oceli a ostatních kovů, jsme ještě loni vytvořili přiměřený zisk, ovšem s cenou kolem 15-20 Kč/kWh to bude totální kolaps. Co bude následovat, raději nedomýšlím.
úterý, 23. srpna 2022
 
hohencenda
hohencenda Pneunm držím ti palce.
úterý, 23. srpna 2022
 
Pneunm
Pneunm hohencenda bez dovolené bych to asi nedal, potřebuju se na to občas vykašlat a na čtrnáct dní vypadnout. Celkově tomu v létě moc nedávám, mám teď od 8 do 15 a pátky většinou zavřeno. Jestli jsem v něčích očích boudař nebo garažník je mi úplně jedno, snažím se dělat dobrou práci pro to aby se mi zákazníci vraceli a ne pro to abych dělal dojem na ostatní. Pneuservis je pro mě pouze práce která má slušně uživit mojí rodinu, nikoliv poslání.
pondělí, 22. srpna 2022
 
PM
PM Já na dílně topím tepelným čerpadlem vzduch/vzduch (je to vlastně klimatizace) . V jedné dílně mám s příkonem 2KW a tepelným výkonem cca 7kw (podlahová plocha 130m2 cca 450m3) , v kanclu mám 1KW ,která dá 3,5kw tepla. Cena větší jednotky byla 27 tis plus montáž(před 5 lety), oproti elektrickému topení se to vrátí snad za jednu zimu. Co mi dělá trochu vrásky na čele je myčka na kola, ta celkem žere. Mám na dílně dvě a řekl bych že ohřev vody dělá polovinu spotřeby dílny. Naštěstí mám až do příštího roku fixovanou elektřinu, ale pak musím něco vymyslet . Přemýšlím o solárech. Ke kamnům na tuhá paliva bych se už vracet nechtěl ,ale je to teď asi nejlevnější zdroj vytápění. To bude v zimě smradu...
pátek, 19. srpna 2022
 
hohencenda
hohencenda Romane díky za normální pohled na věc.
pátek, 19. srpna 2022
 
roman
roman Existují pneuservisy velké, střední, malé atd. To, že je pneuservis malý ještě neznamená, že je špatný a naopak to, že je pneuservis velký automaticky neznamená, že odvádí špičkovou práci. To samé bude asi platit i u teplot v dílně....
pátek, 19. srpna 2022
 
hohencenda
hohencenda Začínal jsem s holým zadkem v nájmu,vždy jsem ho zaplatil nezůstal jsem nikdy nikomu nic dlužen.Vydělal jsem si na pozemek a vlastníma rukama ze starých cihel které jsem nejdříve naboural a oklepal postavil dílnu.Stroje jsem si koupil fungl nové Hofmann od pana Zdeńka Sigla..Na dovolenou nejezdím nemám na ní ani peníze ani čas, nestěžuju si nemám proč, byla to moje volba.Klientelu za ty léta mám a ne zrovna s vraky:Porsche 911, Lotus Elise,Bentley Bentayga,Audi A 7,Maserati, a jiné jezdí ke mně i p.Petr Kohlbeck se starými Mini Coopery ty mám nejraději je to srdcovka.Též spolupracuji s panem Mgr.Janem Milotou a jeho Hoonring.cz. Nepohrdnu ani jedničkovou fábií,nebo stařičkým Oplem..Auta i jejich majitelé se vrací tak to asi zas tak špatně nedělám.Ono moji zákazníci vědí že otevřeno mám od 8:00 do 18:00 ale vědí že když zavolají v sobotu,neděli nebo kterýkoliv svátek pomohu jim a to bez jakékoliv přirážky.Nemám mnoho dodavatelů pneumatik ale pokud se jich zeptáte ,řeknou Vám že vše mám zaplacené , nikomu nedlužím ani korunu,považuji se za živnostníka.V očích jiných jsem boudař budiž boty si kvůli tomu nerozkoušu.
pátek, 19. srpna 2022
 
Pneunm
Pneunm BF chápu tvůj názor ale nesouhlasím s tím že teplo se rovná zdraví. Já to mám přesně naopak. Netopím v ložnici, v bytě topíme jen lechce, když priložím hodně deti mají druhý den laringitidu. Netopím ráno v autě, když jsem si koupil auto s vyhřívanými sedačkami louplo mi v zádech jako nikdy. Když jsem si přetápěl v kanclu pořád mě bolelo v krku. Do minulého roku jsem měl velké problémy s eustachovou trubicí, loni touhle dobou jsem se začal každé ráno sprchovat ledovou vodou a díky bohu je to pryč. Jedno koleno je slabší ale to je z hokeje a nemá to nic společného s teplotou. Mám kvalitní funkční prádlo, funkční montérky, super boty atd. atd. Špatnou funkci vyvažovačky upřímně nepozoruju, dělám to takhle patnáct let a vyhovuje mi to takhle. Letos mám v plánu začít si chodit před prací zaplavat. Vím že oboru rozumíš víc než já, že máš lepší servis ale možná bys neměl být tak zásadní ve svých názorech.
středa, 17. srpna 2022
 
BF
BF Co je dneska ideální? Ptám se? Na dílně mít v zimě pod 15C je už nesmyslné hazardování se zdravím. Pokud si to majitel takhle dělá, tak je pro mne všechno jen ne pořádný servisák. Zaměstnanec mu uteče co by dup, protože zákon hovoří jasně 18C na dílně minimálně. Vím, větráme, dveře pořád nahoru dolů, ale to hygienu moc nezajímá. Nejde pak ani dobře nasadit šrouby, či matice, prsty křehnou a o kvalitě celkové autoservisní a pneuservisní práce silně pochybuji. Ano, třeba povolit a nasadit kolo na nákladním vozidle venku i v krutém mraze chápu, ale ostatní pak vše udělat v dílně v ucházejícím pracovním prostředí. Zahřát se prací je už dnes doslova hloupá a promiňte mi to někteří až doslova ubohá odpověď. ( vzpomínám si na tohle před 30lety v ČSAD a odpověď mého kolegy na hlavního mistra zněla: mistře jste vychcaný jak díra ve sněhu a pojďte v té kose si to dělat sám a nesedět v teplém kanclu - poznamenám že mistr pěnil a kolega asi za měsíc raději sám i s dalšími kolegy odešel, protože podmínky byly na té dílně nesnesitelné.) Ať já, nebo i mechanici musí mít podmínky aby mohli dělat kvalitně a v klidu, ne se třepat, mrznout jim prsty, apod. Bude to stát peníze? Ano a zaplatí to zákazníci zdražením a něco se ubere ze zisku. Že je dnes běžné, že garažfušermistři dělají za zimy jak blázeni, že pak i kazí tím pádem ceny protože ušetří, že někteří dnes běžně topí vyjetým olejem neschválenými kotly, kdy v noci se kouří z komína jak z fabriky a přes den netopí, že nemají zaměstnance kteří by je nakopali do zadku za tu kosu na dílně, to je běžné a normální. Dokonce se to jednoznačně zvyšuje u fušer dílen. Nebudu se ale řadit k nim, protože si vážím sebe i svých lidí. Ano nebudu mít v kanclu 23C, ale třeba 21C, v dílně nebude 22C, ale 19C, možná poklesne chvílemi při otevírání dveří na 17C, ale bude to pořád snesitelné a sice ne už komfortní, avšak potřebné pro zákazníky tak i pro zaměstnance. Nevidím důvod, že Hrouda koupí 70 metráků uhlí, já zase platím teď cca 60 tisíc ročně a teď to bude třeba i 120tisíc jen za teplo, nezblázním se a někteří jen aby ušetřili tak nedají doslova ani korunu protože jsou už někteří doslova vychcaní jak ta díra do sněhu. Dobře, chtějí mít kosu, tak ať mají. Chtějí být nemocní, ať jsou. Chtějí mít záda, klouby zničené, tak jen tak dál ať dělají. Je to jejich věc, ale nejsou to servisáci, jsou to jen a pouze bouďáci. Nechci tím některé a třeba teď zrovna Pneunm nijak urážet, ale absolutně to nerespektuji aby jsi měl kvalitní oblečení, ale na dílně třeba 5C nebo 0C, když je venku -10C. Chtěl bych vidět tvé ruce, kolena a taky vyvažovačku a další elektroniku normálně a správně v tom mrazu fungovat. Nevěřím, že tomu tak je. A zkušenosti které mám a viděl jsem na mnohých dnes už neexistujících pneuservisech mi dávají zapravdu. A jestli zdražuješ práci, je to fajn a fandím, oproti lopatám kteří to dělají za drobné a neuvědomují si situaci, ale komfort pro sebe, ale taky pro lidi by jsi měl mít i na té dílně. Můj dlouholetý názor v tomto opravdu nezměním. A neznám kvalitní pneuservis v ČR, např. KK PNEU, Chára, Procházka, atd. který by v zimě v dílně netopil na nějakou přijatelnou teplotu. To by jim tam žádný mechanik nikdy nezůstal a vidíme že oni mají práce ažaž a nebojím se že jim ubude, naopak.
středa, 17. srpna 2022
 
Pneunm
Pneunm Ideální to určitě není, je to kompromis, mám velkou dílnu a reději si v dešti měním a suším rukavice než abych ji vytápěl.
středa, 17. srpna 2022
 
roman
roman Pneunm: Nicméně mít promáčené ruce (nebo rukavice popř. bundu) v kombinaci se zimou nevidím jako ideální řešení.
středa, 17. srpna 2022
 
Pneunm
Pneunm To nemusíš, mě zima nevadí, mám kvalitní oblečení a když dělám je mi teplo.
středa, 17. srpna 2022
 
hohencenda
hohencenda Pneunm znám ,vím co je klepat kosu,lituji tě.
úterý, 16. srpna 2022
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz