Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
roman
roman Zdravím kolegy. U mně byla jarní sezóna dobrá, stálá klientela akceptuje zvýšení cen bez remcání a na kolenovrty z ulice můj názor všichni znáte, takže to ani nemusím dále rozvádět. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat na podzim, protože vše se neustále zdražuje a otázka zní, kolik peněz zůstane lidem v kapse na "pneuservisní radovánky". Také přidám jeden příběh: Stavil se pán, že si bude v červnu kupovat novou Scalu a že bude na letních gumách, takže by chtěl, abych mu objednal nové celoročky a ty letní by mě výměnou přenechal, ať si je prodám. Divil se, že jsme se nedohodli.
pátek, 27. května 2022
 
hohencenda
hohencenda Bořku moc a moc Děkuji za zájem a snahu.
pátek, 27. května 2022
 
Pneunm
Pneunm XP na tyhle smlouvače jsem byl alergickej vždy, vyvážíte mi dvě kola? Mám ale jen stovku. Ne, bohužel to nestačí ani na jedno. Ale vždyť tu nikoho nemáte,aspoň si něco vyděláte... Sezóna mi taky pomalu končí, od příštího týdne už mám zkrácenou pracovní dobu bez sobot. Sezóna nebyla rekordní ale i tak vcelku úspěšná, zůstalo mi hodně pneumatik ale při tomhle růstu cen mi to letos nějak nevadí. Pro zasmání napíšu příběh jedné sady pneumatik. Podzim: na jaře budu potřebovat pneumatiky, vy tady ale cizí nepřezouváte co? Ne musíte si je koupit tady. Jaro : koupil jsem si nové pneumatiky ale zjistil jsem že je úplně nepotřebuji. Nechcete je koupit? Taky by jste si něco vydělal. Ne děkuji. Podzim : Mám ty nové pneumatiky a potreboval bych je na jaře přezout. Ok ale jen s příplatkem 175 Kč /kus. Jaro otevřu kufr a tam nové pneu nazuté na discích: Já to potřebuju jen přehodit, nikde jinde jim to nevadí, klidně Vám za to petikilo dám. Vážený pane, přehození stojí 400,kontrola cizí pneumatiky 200/kus takže jestli chcete tak Vám to za 1200 přehodím. Jinak o tuhle zakázku nemám zájem, támhle mám hromadu svých kol na přezutí, támhle mám druhou, bolí mě rameno, bolí mě kolena, chodím jsem s teplotama, jsem tady od nevidím do nevidím. A tohle je zrovna největší dřina. Pokud to jinde nevadí, běžte si tam. Pro mě je to naprosto zásadní jestli si koupíte pneumatiky tady nebo u konkurence.
pátek, 27. května 2022
 
XP
XP Jak koukám, tak ve víru vášně jsem v tom posledním příspěvku nenapsala tu hlášku onoho zákazníka. "Vy nechcete moje peníze?" Já jsem mu totiž původně řekla, že mu to za ty prachy nepřezujem.
pátek, 27. května 2022
 
XP
XP Ahoooj! Zdravím všechny co přispívají do diskuze ;). Ti co jen čtou by se občas mohli přidat. Neříkám, že jsem pravidelný přispivatel, ale občas něco napíšu. Ok, už neprudím... Sezóna nám skončila včerejším dnem. I přes to, že jsem udělala v listopadu pro někoho prý "osudovou chybu", že jsem zpoplatnila objednávky i lidi bez objednávky 400,- korunami, k nám jezdilo zákazníků dostatek. Hlavní je, že už z 95% jezdili jen ti pozitivní, prudiči si našli jiné, pravděpodobně garážisty. Našli se dokonce i takoví, co nás v listopadu pomluvili a stejně na jaro přijeli. Na ty jsme ale naštestí neměli zrovna prostor a už ani mít nebudeme ;). Dneska jsem si vzpomněla na hlášku jednoho zákazníka, je to už asi 5 let zpátky, kdy jsme mimo sezónu opravdu šoupali nohama, tržba žádná... on si tenkrát dovezl nové pneumatiky a chtěl je u nás přezout... " Přezujete mi to za 600,-?" V té době jsem si ani neuvědomovala, jak málo si vážím sama sebe, svých zaměstnanců, strojů a energie vložené do všeho co děláme. Tenkrát jsme mu to přezuli, ale dnes už bych tuto chybu neudělala! Zpětně bych se chtěla zeptat SAB, kdo byl tak aktivní a poslal vám tenkrát v listopadu email o tom, co se děje v Orlové. Na jednu stranu mu děkuji a na druhou stranu je otázka, jestli to myslel se mnou dobře :D... V každém případě ten listopadový poprask na FB, který naší firmě měl svým způsobem ublížit dnes beru jako úžasnou reklamu a směju se tomu člověku, co počítal lajky. Kdo nás nezná, tak chci říct, že fungujeme už 27 let a jsme čistě jen pneuservis. Neděláme brzdy, oleje, geo ani klimu a přes to jsme schopni určitým způsobem fungovat. Jinak zdravím BF, Hroudu, jeho paní a Peťu s Peťou :D. Sobota byla skvělá změna a těším se na příště!
čtvrtek, 26. května 2022
 
BF
BF Hezký den přátelé gum. Týden za námi a stále ještě bylo dost práce včetně prodeje letních, ale taky především zimních pneumatik. 19.5. tn noviny--- https://novaplus.nova.cz/porad/televizni-noviny/epizoda/236209-19-5-2022 --, mne trošku až překvapily jakou tvrdou masáží se v květnu zabývají zimním pneumatikám. Úmysl, nebo náhoda? No nic, budeme čekat další zákazníky kteří budou chtít nakoupit už teď a ti co budou ladit internet, ať si pak ladí na podzim servisy které jim to třeba i rádi přezují. Já to určitě tedy nebudu a tak to naštěstí půjde zcela mimo mne, nepoznám to a ani to nepocítím. Pro mne je podstatné, že jarní sezona proběhla v klidu, bez výrazných stresujících faktorů, prodej pneu v letní verzi není sice dech-beroucí, ale po zimní sezoně se nebylo čemu divit když se tolik bralo letních pneu na podzim. Zimní naopak letos a teď trhají u mne rekord a to myslím k průběhu ročního období které je. Za mne tedy po lednu a únoru který pokulhával je teď zatím spokojenost. Dnes jsem se vrátil z cesty ze setkání servisáků. Hroudo s manželkou, XP, děkuji že jste tam taky byli a pro mne to bylo velmi příjemné setkání s lidmi s kterými si máme co říct. Jednoznačně mne to utvrdilo, že příprava a nasazení na letošní zimní sezonu v této době a už teď má svůj velký význam, protože kdo bude připraven nebude pak tolik zaskočen. A to mi dáte asi zapravdu. Přeji všem rozumným v oboru příjemný a hezký zbytek nedělního dne.
neděle, 22. května 2022
 
Pneunm
Pneunm Zdravím pozdravuju, mě přišlo předzásobení a mohl jsem vzít maximálně to co loni a objednat co nejdříve aby byla co největší šance že to přijde :D na podzim bude asi vážně veselo.
sobota, 21. května 2022
 
Hrouda
Hrouda Čendo a na co máš kamarády? Nějaké Michelin mohu dodat dohoda jistá.
sobota, 21. května 2022
 
hohencenda
hohencenda Michelin 185/65/15 letní objednáno 4.4. dodáno 29.4. ještě 27.4. nikdo nevěděl jestli vůbec dorazí.Zimní velký zájem o nákup ted´nestíhám budu je řešit od 15.6. zimy se obávám že nebudu mít co prodat.
sobota, 21. května 2022
 
BF
BF Hezký den přátelé gum. Tak tento týden už oficiálně přišlo, že z 90% značka Nokian na zimu nebude. Vidím v tom obrovský a zásadní průs..., protože takoví dodavatelé jako GPD, ALMA, a další budou mít s tímto velký problém. Těch cca 400 tisíc gum této značky prodaných v ČR na zimu nahradit něčím jiným nebude vůbec jednoduché. Nexen, Hankook, ani Barum Conti to podle mne není schopen nijak extra navýšit, naopak sám bude podle mne muset redukovat stavy. Sava, Matador je ve hvězdách a k tomu silně omezena. Čína nebude ani náhodou a když tak za vůbec ne dobré peníze, takže jak a co? Toď otázka na tělo ale i duši. Zjišťuji každý den, že situace je čím dál složitější. Příkladem mi bylo tento týden kdy mne volali a navštívili malí servisáci a říkají: přezouvali jsme gumy a teď jsme chtěli něco pořešit těm zákazníkům kteří měli sjeté zimní a slyšeli že gumy na zimu drahnou, tak že si něco už teď koupí. Ale najednou jsme zjistili, že buď nic není, nebo to je cena jak blázen! Řekl jsem jim, že trochu zaspali a prodejci i staré zásoby vyšperkovali nahoru podle nových ceníků. Jo chlapci říkám, kdo pozdě chodí sám sobě si škodí a teď je pozdě honit byka. Když si dám vše kolem dohromady vidím, že zima může být velmi zajímavá. Denně prodávám a montuji více zimních pneu než letních což nikdy, opravdu nikdy nebylo. Nebojím se že v zimě gumy neprodám, protože na své dodavatele se spoléhám a věřím že budu mít podstatnou část koncem srpna max. září u sebe na servise a to je pro mne podstatné. To že jsem prodal mnoho zimních pneu už teď věřím naopak může pomoci tomu, že své věrné a stálé mám většinou perfektně připravené a budu se moci věnovat těm lidem z ulice kteří budou na poslední chvíli řešit gumy, které budou dost drahé a sortiment rozměrů a značek velmi silně omezený, což znamená, že budou rádi za cokoliv slušného, hlavně ať je ještě solidní cena a kvalita. Poměr cena, výkon, užitek bude myslím tuto zimu jednoznačný A když náhodou zimní zůstanou? Jak jsem již psal, nejsou to banány a tak se to nezkazí. Vždyť teď prodávané zimní gumy mám ze 70% ze svého skladu z minulé zimy a tak za to děkuji, že zůstaly. O potřebný zisk jsem absolutně nepřišel, ba naopak, jsem jen získal. Končí se pomalu sezona letního přezouvání, u mne to vidím na max. 2 týdny intenzivnější práce a důležité je že se prodávají i ty letní zimy, kdy je však patrné, že lidi šetří a dojíždějí zimní a letní kolikrát taky nejsou nic moc, ale ještě to prostě chtějí nahodit. Pokud se rozjede zahraniční letní dovolené, pak to vidím ještě na tzv. Chorvatskou sezonu, kdy lidé kteří teď dojíždějí jakékoliv pneumatiky přijdou v létě pro nové gumy. To tady 2 roky díky covidu nebylo, letos by mohlo dojít konečně ke změně. A jak probíhá, nebo proběhla jarní sezona u Vás přátelé?
sobota, 14. května 2022
 
BF
BF Otázka zní ----Jak hodnotíte aktuální vliv internetu v té nejobecnější podobě na prodej pneumatik v Česku? 1 Roste a dále poroste. Má ještě velké rezervy 2Poroste, ale už jen mírně 3 Spíše stagnuje a nezvyšuje vliv 4 V současné situace jeho vliv spíš oslabuje. LETOŠNÍ zima tomu bude podle mne tak, že se tito vlci dobře připravují a skupují co jen jde. To znamená že investují velké opravdu velké peníze do gum. Předobjednavají ve velkém až obrovském čísle a platí okamžitě, což malé servisy nedělají a ty budou mít velmi obrovské problémy, protože u výrobců toho moc už nezůstane a nenakoupí dobře po několikáterém zdražení. Malé servisy budou nuceni bezesporu kupovat právě u těchto intenetáků, nebo jen přezouvat a to je to co i oni chtějí. Zisk z gum zůstane u nich ne u servisů. Výrobci pojedou co to dá, ale jsou omezeni ze všech stran, takže nebudou levné značky, Čína ale i Sáva, Matador, Nokian. Ten letní se třeba teď tady doslova vyrojil v obrovském množství. Proč? Prý Poláci naštvaní na Rusy díky válce je vypráskali z Polska a tak je tady máme s plnou parádou. Zimní se můžou max. doprdat a nové Ruské se tu nedostanou, to je jasné protože první zimní guma s dotkou cca červen 2022 tu prostě nemůže přijít. Jinak max. příjdou celníci a vše to krásně zabaví. Tak to já chápu s embargem na nokian z Ruska, ale nejenom na něho. O lepší informace poprosím Shamba, ten je u zdroje. Proto říkám kdo teď už nepředobjedná, nekoupí hned pak na podzim zapláče nad výdělkem. Guma není banán a nezkazí se, nehledě že teď to pokryje inflaci, což je důležité. Déjte si peníze do banky, proděláte i gatě. Proto jsem si objednal nejvíce pneumatik za posledních x let a nelituji. Cenu u nich mám garantovanou, narozdíl např. u Barum, Conti, Laufen kdy to beru už jako podraz na servisy že objednáš dnes a zaplatíš cenu až příjde i s třeba 1-2 zdražením, což je pro mne nepřípustné. Bohužel v současnosti velmi běžné. Pozor proto na to co a jak si objednáváte ať nejste potom nemile překvapeni. Garance ceny na předobjednávku v aktuálním čase má být pro dodavatele zákonem, ne že zneužijí situaci což si myslím teď jednoznačně u některých je a je to pro mne osobně podraz. Oni mají jistotu že gumy mají komu dodat a za cenu která je třeba 2x během výroby upravená. Proto objednávám jen s garancí ceny v čase podpisu předobjednávky. Jsem rád, že jsou tady féroví hráči oproti pro mne uzkoprsým prodejcům. Beru to až skoro jako vydírání, protože hřeší na to jaká je kolem nás situace. Vidíme to ale všude ať už stavebnictví, nebo i potraviny.
sobota, 7. května 2022
 
BF
BF Jinak XP kamarádko, zážitky jsou všude podobné. Jedni tě pochválí, druzí pomluví že jsi zloděj. Už jsem si zvykl a některé ženu svinským krokem ze servisu. Nejsem zvědavý na výlevy některých jedinců. Naštěstí jich už dost ubývá, protože jsem si je tady už vychoval. Mí zákazníci nemají problém, ale pak sem tam příjde nějaký nový a začne prudit. Zrovna jeden včera říká že chce hned teď přezout. Tak jsem mu řekl že se musí objednat načež on že kde žiju že snad hned ho udělám max. zítra v sobotu. Já mu říkám kde žije on nevím ale já skutečným životem branže, ať si jede tam kde mu přezuli gumy na zimu a neumí ani vyvážit kola jak to má oblepené starým závažím kolem dokola. Ať jede do té boudy co mu to dělali. A v sobotu si může dát tak monterky on co nemá v pátek nic dopoledne na práci a pokosí trávu si kolem chalupy. My máme své hodiny za pracovní týden udělány a nepotřebujeme už nic víc. Čuměl jak péro z gauče. Říkávám to rád - Obejdete se beze mne? Obejdete. Obejdu se já bez Vás? Obejdu. Jako Vy si můžete vybrat svůj servis, tak my si můžeme vybrat své zákazníky a to i dnes děláme. Chcete přezout? Objednejte se, nechcete? Tak jeďte jinam, sevisů je tu jako much na lejně. A je klid. Ne nechci na svém servise lidi co přijdou, nepozdraví a myslí si že řeknou kravinu a každý se posmolí. Ne to nikdy nebylo a ani nebude. Já si dnes vybírám zákazníky, ne oni mne. Minulou zimu jsem jich stovky odmítl ve slušnosti, nevadilo mi to a nevadí a nemíním měnit nějak stratégii i když vím že příjde velmi těžká doba, ale právě proto mi nebude chodit na servis někdo kdo jen prudí, otravuje a dělá problémy. Udělám si ty co respektují mé pravidla, ti kteří naslouchají a poslouchají pravidla mého servisu. Poroučet mi nikdo a nikdy nebude, na to jsem příliš zkušený. A jako jsem i minulou zimu nepřezul ani gumu z internetu a byla to nejlepší sezona za posledních 12let tak i letos tomu zase bude. Je to to nejlepší co roky dělám, mám klid jen na své pneumatiky a lidi, což je nejdůležitější. Ostatní mne nezajímají. Nenechám si zaplavit servis novými gumami odjinud, to ať si dělají druzí, kteří pak kolikrát zrovna ke mne i příjdou a brečí že nemají na to a tohle. Blbci, co kňurají, že aspoň nějakou korunu z toho prý mají, ale neuvědomují si že pak nemají na zvedák, kompresor, vyvažovačku, protože to dělají za charitativní ceny. Ať padnou, stejně jak někteří kteří neunesou tíhu zdražování energií, nájmu, apod. tím že dělali levně, kazili především cenu práce, dělali otrok internetu a teď kdyby zdražili na potřebnou míru tak zkrachují protože to jejich zákazníci co u nich přezouvali psychicky i fyzicky ceny nedají. Nelituji ani okamžik to že prostě v zimní sezonu ani kolo z internetu, vidím ten užitek a zisk který je pro chod servisu třeba zrovna u mne podstatný. Raději méně za více peněz, než dělat otroka a mít houby, být dobitý, sedřený, zničené stroj a nemít pak na nic. Každý má svou strategii, každý je jiný, každá část republiky je rozlišná a tak si tu cestu musí najít každý sám. Já ji našel a jsem aspoň v tomhle v pohodě.
sobota, 7. května 2022
 
BF
BF Romane, upřímnou soustrast. Život někdy přináší radosti, štěstí, jindy starosti, bolest a žal. Je to život a každý má tu svíčku nějakou. Soucítíme s tebou.
sobota, 7. května 2022
 
Pneunm
Pneunm Romane upřímnou soustrast.
sobota, 7. května 2022
 
XP
XP taky přeji upřímnou soustrast Romane
sobota, 7. května 2022
 
XP
XP My už v soboty nemáme otevřeno asi 4 roky a otvírat ani nebudeme. Jestli místní pneuservisy mají nevím. Já si potřebuji odpočinout, věnovat se rodině, koníčkům a relaxu. Naštěstí nevařím - mám na to chlapa ;), tak mám od toho klid. Je to všude stejné... a v neděli neděláte když máte žně??? Ve čtvrtek další skvělá storka u nás.... přijela starší paní a já jdu za ní připomenout jí, že od podzimu objednáváme, že se neobjednala a ona na mě vyhrkla z toho auta jestli si z ní dělám pi.. a jestli má jet do ři.. a co jsme dělali celý duben? V květnu už snad mají všichni přezuto. Tak jsem jí řekla ať si jede kam chce, ale pokud chce, tak až se uklidní může přijít a objednat se /jezdí k nám asi 15 let, kdybych ji neznala tak se s ní ani nebavím/. Asi za 10 minut přišla, omluvila se a objednala se. Tak si říkám, že bych mohla ty zážitky začít sepisovat...
sobota, 7. května 2022
 
hohencenda
hohencenda Romane upřímnou soustrast drž se jsi dobrý člověk,soused si časem vše srovná v hlavě.
sobota, 7. května 2022
 
roman
roman Měl jsem úmrtí v rodině, zůstal jsem sám, takže o sobotách je již pneuservis zavřený. V sobotu místo práce v pneuservisu peru, uklízím, starám se o zahrádku atd. Jeden ze sousedů se cítil dotčen, že mu v sobotu nepřezuji auto. Vždyť jsem přece živnostník a o sobotách má přeci každý normální živnostník otevřeno.... Asi nejsem normální, ale v sobotu už mám zavřeno a komu se to nelíbí, ať mi zádel políbí.
čtvrtek, 5. května 2022
 
Pneunm
Pneunm No já jsem si dovolil nejít v sobotu do práce, a v pondělí zavřít o dvě hodiny dřív, oboje z vážných důvodu. Tolik keců a takovou tragédii jsem vážně nečekal.
čtvrtek, 5. května 2022
 
hohencenda
hohencenda Hroudovi kdo Vás zná tak ví že jste rovní a fér,nenechte se odradit nějakým vejrem.
čtvrtek, 5. května 2022
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz