Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
SAB
SAB XP já ,když vezmu Nokian do ruky tak si připadám jako bych držel v ruce HADR,samozřejmně i jiní výrobci jsou na tom stejně ,ale to už se bavíme o budgetových pneumatikách.Za sebe jsem rád,že je už je vůbec neprodávám.
středa, 23. března 2022
 
Pneunm
Pneunm XP tak deset patnáct za sezónu... Odhadem, čárky si nedělám. Mám tu kousek zúžený vjezd na náměstí a ten mě poraženými pneumatikami zásobuje.
středa, 23. března 2022
 
XP
XP Hoši tak to jste mě dneska dobře pobavili. Na čem "frčí" ti řidiči? Kolik těch rozbitých pneumatik máte? Mluvím teď čistě o osobních :). U nás asi jezdí lidi opatrněji.
úterý, 22. března 2022
 
Pneunm
Pneunm A do třetice, kamarád co má autoservis koupil mašiny Starline a po dvou letech je vyměnil protože mu zaměstnanci řekli že na tom dělat už prostě nebudou :)
pondělí, 21. března 2022
 
Pneunm
Pneunm Teď jsem se ještě kouknul na tu fotku a vyvažovačku s zouvačkou bych teda dal obráceně ;) tak snad to ostatní mají lépe promyšlené...
pondělí, 21. března 2022
 
Pneunm
Pneunm SAB vypadá že to myslí vážně. Já si o tom myslím svoje ale asi mají lepší a víc informací než já. Každopádně podnikat a udělat tržby za 2 mil ročně aby mi z toho zůstalo 45 měsíčně... no nevím. Pokud v tom nejsou komplet všechny náklady včetně soc., zdrav., účetní, pojištění atd. tak to bych se raději nechal zaměstnat.
pondělí, 21. března 2022
 
SAB
SAB http://www.pneurevue.cz/aktuality/obchod/quick-stop-car-ma-jasnejsi-kontury.html Tak pánové co na to říkate? Máme se bát nové konkurence?
pondělí, 21. března 2022
 
roman
roman Pneunm: Mám stejné zkušenosti. Těch průrazů bočnic je u Nokianu víc než u jiných značek. To už nemůže být náhoda.
sobota, 19. března 2022
 
Hrouda
Hrouda SAB pod tvůj komentář se mohu podepsat. Je to hadr! 10let jen okrajově. Sezóna zatím jen hodně jemně spíš samej voser a pořádný obchod v nedohlednu. Stejné jako 2020 prostě nuda 2021 už se obóvalo a docela fest.
sobota, 19. března 2022
 
Pneunm
Pneunm SAB mám na kvalitu Nokianu dost stejně názor, dva roky starý zimáky popraskaný jak jiný gumy po patnácti letech a kostra mi přijde jako z papíru, jedním prstem zatlačím na běhoun a promáčknu ho. Nevím jestli se mi to jen zdá ale přijde mi že každá druhá proražená pneumatika která se mi dostane do ruky je Nokian.
sobota, 19. března 2022
 
SAB
SAB BF:Vidím to pozitivně, protože já jsem nikdy tyto Ruské hadry Nokian neprodávál,ale vlastně ano pár jsem jich prodal, ale pokaždé z toho byl průser. Nokian 255/50R19 M+S Made in Russia na Range Rover Sport reklamace,nešli vyvážit. Další Nokian Made in Indonesia praskali kordy jak na běžícím páse,prostě jsem s tím měl samé reklamace a od té doby jsem na tuto značku zanevřel. Nahradil jsem ji méně známou značkou a od té doby je to více jak 10let už neřeším žádné reklamace,takže za mě to žádná škoda nebude, když tato značka bude nedostupná ba naopak Vidím v tom výhodu.Jinak sezóna se krásně rozjela, lidé chodí kupují,objednávají to co jím chci prodat já a ti co vymýšlejí a nerespektují mojí cenovou nabídku tak to jdou zkoušet jinam,ale u mě nepochodí. Jak to vypadá u vás pánové?
sobota, 19. března 2022
 
BF
BF Shambo, jen se zeptám v této době jaká je situace s nákladními pneumatikami? Kama, Rosava, Dněpr.. a další mají a budou mít velmi velký problém. Zeptám se tě jako fundovaného odborníka, co se bude dít v tomto sektoru po tom co se stalo? O osobním např. Nokanu, který má výrobu především v Rusku se netřeba ani bavit, tam je černočerná vidina, vize, skutečnost. Pirelli to nějak ustojí, Conti taky, ale u Nokianu to osobně vidím hodně černě a letošní zima bude v ČR a nejenom v něm bez této značky, což nahradit to bude velmi, velmi těžké a až někdy nemožné. Skladovky co jsou zde se prodají, ale nové už podle mne letos nebudou, protože Finsko vyrábí oproti Rusku jen zlomek a taky jiny sektor. Jak to vidíte Vy přátelé gum?
sobota, 19. března 2022
 
Pneunm
Pneunm BF mě jen napadlo jestli to nemůže být jako dárek, předpokládám že když mi dá dodavatel láhev vína nebo montérky tak z toho DPH taky neplatí. Ale pochybuji že by něco takového FÚ toleroval. Vzpomínám si na jednoho mladíka kterého jsem v životě neviděl a který přišel že chce gumy bez DPH a byl strašně dotčený že jsem mu nevyšel vstříc. Snažil jsem se mu vysvětlit že ani na svoje auto které nemám v podnikání bych si gumy bez DPH nedal ale nechtěl to nějak pochopit.
sobota, 12. března 2022
 
BF
BF Ještě jsem chtěl napsat, že se někdy stává že třeba majitel firmy koupí gumy zaměstnanci a mu to dá bez dph. On si to pak asi dává do nákladů. Ano taky je to podvod, ale když si to nějak obhájí, utají, je to věc té firmy. Zaměstnanec má ale gumu tím pádem levnější a tak se chlubí. Setkal jsem se s tím již několikrát. Pneuservis je z obliga, prodal normálně gumy firmě tak jak má a ta co s tím udělala je už další věc. A jsou i další horší případy prodeje gum se kterými jsem se setkal, ale to už nebudu rozebírat, protože pokud některé pneuservisy dělají prasárny pak jednou na ně taky dojde. A že jich znám taky dost kteří dneska mají takové pokuty, penále, zkrachovali, apod. že se jim tyto falše vrátili jak bumerang. A říkám sám za sebe ,dobře jim tak.
sobota, 12. března 2022
 
Pneunm
Pneunm BF že prý od nich jejich firma bere nákladní tak mu to nabídli..nějak to neřeším jen mě to tak zaujalo, díky za odpověď.
pátek, 11. března 2022
 
BF
BF Pneunm jen lhal a zkoušel na tebe něco, protože bez dph by zrovna Chára nic neprodával, Je to absolutní nesmysl a byl by to vlastně podvod. Jediná možnost by byla, že by mu nedal doklad a byly by to od zaměstnance kradené gumy, což taky znám takové případy, ale v dnešní době u takového dodavatele silně pochybuji. Jsou to jen chabé lži zákazníku, že to mají levnější, bez dph, mají super velkoobchodní cenu apod. To tady na mne zkoušelo xxx lidí, jen se usměju a říkám berte kde můžete, přezujte kde chcete. Jinak si zavoléj zrovna tam k Chárovi, poptéj ty pneu a řekni jak to dělají že to prodávají lidem z ulice bez dph, že zákaznici to tvrdí? Budou na tebe čumět do telefonu jak péro z gauče, tomu věř. Je to prostě jen vymyšlená lež.
pátek, 11. března 2022
 
hohencenda
hohencenda No nic dobrého nás nečeká,ale vláda dala skvělou radu jako vždy utáhněte si opasky at´se odrazíme ode dna.
pátek, 11. března 2022
 
Pneunm
Pneunm Zdravím všechny. PM veřejně se přiznávám že jsem co se týče zdražování vysrabil. Včera jsem tankoval za 3400 a mám pocit že po tučných letech přijde pár let hubenych. Což asi není nic neobvyklého a hrozného, tak to asi chodí. Špatné to budou mít ti pneuservisáci kteří do teď jeli na hraně. Ten kdo má vybavenou dílnu, dobré zaměstnance a skvělé zákazníky by to myslím mohl přežít v klidu. Jinak sezóna se u mě pomalu rozjíždí lidi chodí a objednávají. V týdnu mi volal zákazník že mu Chára Sport nabídli pneu o 700 levněji za kus a že je to bez DPH. Nemám s tím problém, řekl jsem ale přezuju to jedině s příplatkem, když budu mít čas a končí tím Vaše VIP ceny na uskladnění. Zajímalo by mě japato že bez DPH, jestli to je daňový podvod nebo jestli třeba můžou dát pneumatiky třeba jako dárek zákazníkovi?
pátek, 11. března 2022
 
PM
PM Zdravím gumaře. Zrovna přemýšlím co udělám s letním ceníkem služeb. Jak to vidíte na jaro? Upravoval jsem ceny průběžně každý rok, takže mě teď nečeká žádný velký skok, ale cca o 10%-20% budu muset jít nahoru. A to ne z důvodu vyšších zisků, ale dorovnání zvýšených nákladů . Z důvodu pořízení 2 myček na kola s ohřevem (místo starých co je neměli) my vyskočila platba za elektřinu skoro o 100%, díky tomu že mám do léta 2022 fix tak jsem ještě nepocítil navýšení cen elektřiny ale počítám , že to bude zas o 100%, to už je ranec. Mimochodem nemáte někdo řešení pro ohřev vody do myček levněji (soláry, tepelné čerpadlo atd..?)
pátek, 18. února 2022
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz