Pneurevue.cz » Fórum » O všem, co hýbe gumařinou

O všem, co hýbe gumařinou

 

pondělí, 14. května 2012

Pravidla registrace a diskuze na fóru

 
 
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Pánové jen kontrolní otázka dne. Co si myslíte, že v blízké budoucnosti bude velkým přínosem mít v pneuservise? Co bude muset brzy dělat každý kvalitní pneuservis aby vůbec mohl fungovat? Bez čeho se brzy jednoznačně neobejde?--Tak mi to zkuste napsat, ať vidím že se taky o obor staráte a jdete s dobou. A mimochodem i tohle pomůže právě těmto kvalitním pneuservisům oddělit ten plevel od zrna. Ten plevel totiž na to ani nebude mít. Jak jednoduché po mých radách. Co to je?
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym DDD.Řeknu to jinak .Normální cena geometrie cca 800kč.Po slevě 400kč práce max 15minut.Stačí?? Mám taky 3D geometriii tak vím o čem mluvím.Udělám třeba 10 geošek 4000 za geometrie ,ale 40 kol prodaných..Na pneumatikách ,když si nechám 100 na kole je to dalších 4000 kč práce bez materiálu cca 140 kč kolo 5600 kč .Tak že 13600 za práci s geometrií jen při 10 prodaných sadách+zisk z materiálu a mytí.Slušný na to živoření co nás čeká.Nečekám zázraky,ale v okurku se vše počítá.Kdo investoval a neutrácel za auta a dovolený,tak se bát nemusí.Moje kapacita na servise je cca 60aut za den.Na geometrii mám rekord 16 aut.Samo sebou néé velké SUW a geometrie se zadní seříditelnou nápravou -odklon ,sbíhavost.Ale třeba X5,X6 a podobný vehykle dělám za 2000 auto,ale taky na tom strávím skoro 2 hodiny.Klasika předek,max zadní sbíhavost.Otázka má někdo tady pomocný rám na S křivku na koncern VW?? popřípadě romess na mercedes???Rám nemám Romess objednanej-cena cca 60 000Kč.
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec---Nechci aby jste to někteří brali že jsem mstivý, zaujatý, nebo lstivý. To absolutně néé. Já jenom letos zkusím novou strategii a to kvalitními službami s nadstandartní péči a bonusy s přidanou hodnotou potrápit lumpy kteří se jen přiživují a parazitují. A po dnešním hodinovém hovoru s dříčem, perfektním mechanikem a pneuservisákem tělem i duší Martinem z Olomouce jsem se utvrdil že tohle je i jeho myšlení a společně nás to jen a jen upevnilo že to je dobrá cesta v dnešní době. Já ji osobně věřím a tak do toho i jdu.
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Dopíšu to--Mám dost podrazů a falší. Je to rok kdo z koho a já se ho fakt nebojím. Vidím co dělají za prasárny s prací, ale nemají výbavu, stroje, zařízení a tím prohrají. Pokud nabídneš něco navíc, nějaký bonus věř že téměř vždy vyhraješ a zákazník je tvůj. A 50% sleva na geošku je to to nejmenší co mne vůbec nemrzí. To bude téměř automaticky.Letos to bude o dalších věcech, službách a zkvalitnění. Letos jsem to pojal jinak, tvrdě na lumpy kteří si neumí vážit své práce. A že jich je všude jako máku.
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Morisi máš to prostě jinak. Respektuji to, ale nesouhlasím s tebou. Když jsem dělal zákaznikovi při 4 gumách geometrii a dal 50% a pak třeba za rok jsem ji znovu udělal bez slevy a připomněl mi to, tak jsem mu slušně vysvětlíl, že mi část peněz z té jeho slevy dal třeba dodavatel pneu. A že když si koupí gumy znovu zase bude mít klidně 50% slevu. Vím, ano zalhal jsem, ale nikdy se zákazník neobrátil a neodjel. Věděl že mu to fungovalo a bylo vše v pořádku a nechal si to udělat za ty vyšší peníze. Absolutně v tomhle a s tímhle nemám problém. Letos chystám tvrdé akce a mohu ujistit svou nejbližší konkurenci, že letos se hodně zapotí co jim tady provedu za akcičky. Práci si ale nechám oproti nim zaplatit. Já si ji totiž vážím, já vím jak se na chleba těžce dělá. Nechtěli poslouchat, nechtěli naslouchat, někteří byli chytří jak rádio a teď v této době jim ještě pořádně přitopím, protože si neuměli a hlavně neumí vážit práce. Nám dost podrazů a
středa, 30. ledna 2013
 
Moris
Moris Bořku, pokud ti Yokohama zaplatí geometrii za zákazníka tak to beru.........ale samozřejmě jakýkoliv nadstandard at už služba,akce nebo větší sleva se po čase stává standardní věci a zákazník ji začne chápat jako samozřejmost......Účtovat běžně 800.-, a potom slevnit akcí na 400.- znamená, že se těžko budem vracet na zpět na 800.-.....což je jednoznačnej zabiják každý ho kšeftu, krásně to můžeme vidět na slevách na pneu prvně 15/30/45/50% a proč dáváme slevu, protože to tak dělají všichni šlo to dál a dál a dál až to najednou nejde......Jinak jednou jsem akci na geometrii při nákupu pneumatik v minulých letech taky měl......boužel nebudu opakovat, protože už mi to pneu nezaplatí a určitě ne letos na jaře......naprosto to samý je montáž kol zdarma při nákupu....a zákazníci se mě chodějí ptát zda jim dám montáž zdarma a nikdy jsem přitom takovou vyhlášenou akci neměl.....Akcemi na službách jsme sami proti sobě a neřežem větev jenom pod sebou..... nechci ze sebe tady dělat chytráka, kterej všemu rozumí a všechno dělá jenom dobře, ale tak to prostě osobně vidím......
středa, 30. ledna 2013
 
Michal
Michal Jo ale mimochodem, když se dívám co co stojí, tak to rozhodně nezvedli o 1% jak se Kalousek z Nečasem dušovali, na něčem to vyrostlo i o celých 21%.
středa, 30. ledna 2013
 
Michal
Michal BIB: práci jsem upravil hned, to by se pak blbě dělalo, tam nebylo na co čekat. Zimní gumy jsem nechal a jen změnil sazbu, u letních pojedu už podle nové sazby i ve výpočtu.
středa, 30. ledna 2013
 
Michal
Michal SJM: já Ti to také strašně moc přeju a věřím, že se Ti bude dařit! Zároveň ale doufám, že na gumařinu a nezanevřeš, neopustíš ji a nás tady nezapomeneš, to by byla škoda:-( Tvé příspěvky mám strašně rád.
středa, 30. ledna 2013
 
BIB
BIB ano, mlékarna si tím drží cca pořád stejný zisk i když se jí zvyšují vstupy, ovšem my nemůžeme přezout jen tři kola a říct, ale pane my jsme nezdražili, máte to za stejnou cenu tak o co jde.. mimochodem skrz nektere tatranky uz jde videt proti svetlu skrz :-)
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym Petr: To je pravda. Máslo už není máslo ale napůl margarín ALE ZA STEJNOU CENU přece.
středa, 30. ledna 2013
 
BIB
BIB ano určitě je k tomu správná doba, ovšem jsou i obory kde se nezdražuje! Pouze toho za stejný peníz koupíme méně, viz. cukrovinky, mléčné výrobky apod. my zákazníka nemáme na čem ošidit a balamutit že MY NEZDRAŽUJEME, služba musí být pořád 100% protože jde o životy lidí.
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym Petr: To je správná poznámka. Mně se v domácnosti zvedlo 50% poplatků (garáž, upc, atd..) o více než 1%. Teď je nato správná doba.
středa, 30. ledna 2013
 
BIB
BIB Když tu někdo nakousl zvedání cen práce, zohlednili jste vyšší DPH v ceně za práci? Jázatím ne ale určité korekce už plánuju a chystám, ovšem nebude se to týkat osobáků - na to tady je velký tlak.
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym Petr: Bořku to jsem původně chtěl navodit: Zvednout ceny práce. Jedině plošně to má význam. Ale vždy se najde někdo kdo podnikání nechápe a bude dělat se ztrátou. Osobně myslím, že slevy patří na zboží. Ale služby by měli být za pevné sazby.
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym Petr: SJM no myslím že dotace jsou tak 50% na podnikání a 50% odevzdáš všem těm zkorumpovaným náměstkům a schvalovačům. Pokud se snimi neznáš máš smůlu, protože maj strach jestli to není past. Z těch 50% zaplatíš za zpracování všech těch lejster tak 25% jako provizi nekomu kdo je vtom fundovanej a ze zbylé čtvrtiny pokryješ daně. Začarovaný kruh který se nás netýká. Myslím že mi si o dotacích můžeme nechat zdát.
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--Petře nelezeš mi určitě do zadku, ani se asi neznáme osobně, ale jde mi o to aby čeští solidní pneuservisáci našli společnou řeč a cestu z tohoto nepořádku, který tady je. Ten neudělali ale vyloženě pneuservisy, tam hledat chyby je celkem zbytečné. Spolupráce mezi námi má význam a o tom jsme se tady už přesvědčili již několik krát.
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym SJM--dík pánové, opravdu jste mě potěšili. Trošičku to rozvedu. O změně hřiště uvažuji asi 3 roky, intenzivně poslední rok. Není to úplně cesta do neznáma, spíše se vracím k mému původnímu povolání, které jsem i vystudoval. Samozřejmě ,za ta léta strávená v gumařině původní obor prodělal revoluci a vím, že nevstoupím 2x do téže řeky. Všechno je jiné, snad jen podstata zůstala a na té bych chtěl stavět. To jsou ale jen fráze. K věci. Když se zde začlo něco hýbat, již tu byli zástupci bank a na ně nalepení poradci evropských dotací. Rozum vám velí, vyhodtě je dříve než později, ale stejně vás nahlodají ty skvělé zítřky, co vám sice neslibují, ale můžete doufat. Nakonec, to co vím, zkusil to každý. Těch 30000-50000 kč vyhozených oknem vás nezabije, ale posílí a máte motivaci jim to ukázat na truc. Smutné je na tom pouze jediné. Když se zorientujete, kde, co a jak hledat na netu, zcela náhodou jsem našel příjemce dotací i s výší a účelem v našem regionu. To vás zase dostane do české hnusné reality, kdy je nad slunce jasné, že i za dotace (nepřímo) se kupují bungalovy v Karibiku, apartmány v Alpách, vrtulníky o Panamerách a jiných pomlčím, to je norma. Ten, kdo má obrat 1,5 mld a vykáže zisk usratých 40mil., dostane dotaci 86 mil. a přitom víte, že celé představenstvo letí na výjezdí zasedání soukromým tryskáčem, kde jediným tématem jsou místní k...... a vám sdělí, že uchazeči, co byli před vámi dosáhli více potřebných budů. Když pak slyším Kubu vyprávět o podpoře malého a středního podníkání, je to stejné, jako by mě vylil na hlavu kýbl sraček. Takto prosím vypadá rozjezd firmy, pokud jste nic a nikoho neokradli, nemáte známé na úřadech a sekretariátech stran a víte pouze co chcete a víte, že něco dovedete. Bohužel, vyznívá to pateticky, ale realita je ještě smutnější. S pozdravem SJM
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym Petr: Nechci vypadat že někomu lezu do pr...., ale Bořek má právě to západní myšlení viz. ty akce s geoškou. Další věc je umět zákazníka získat když se jen přijde na geošku zeptat. Podle mne jich spousta ani neví co to znamená 3D geometrie. A když se mu vysvětlí že je to o pár stovek dražší, ale dostane to nejlepší, tak je to přece pro někoho jedna večeře v hospodě.. Ale je pravda že to podsekávání cen nás všechny jednou zničí. Mám pocit že to nebere konce. A nato jsem narážel s tím německem a itálií. Je pravda JARDO že moje znalost německého trhu a obecně západního je mizivá, ale mám tetu v německu a pár přátel a toto jsem od nich slyšel. Prostě tam si práci nechají zaplatit.. Podnikání tam je také peklo, ne že ne! Je spočítáno že v německu se ujme až každý 8 pokus o podnikatelský záměr..
středa, 30. ledna 2013
 
Anonym
Anonym Bořek-Třinec--BIBe, ty chlape pneuservisácká to je dost, že jsi se taky konečně ozval.
středa, 30. ledna 2013
 
 
 

Newsletter

Archiv

 

Reklama

MarketPoint

 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@pneurevue.cz